نیویورک تایمز:
باراک اوباما هفته آتی سیاست آمریکا درباره تسلیحات هستهای را بازنویسی میکند تا زرادخانههای هستهای این کشور بیشتر کاهش یابد و قول ميدهد آمریکا سامانههای جدید هستهای تولید نخواهد کرد. انتظار میرود باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا «سیاست هستهای» این کشور را که در زمان جورج بوش، رئیسجمهور سابق اتخاذ شده، رد کند.
براساس این سیاست آمریکا میتواند به کشوری غیرهستهای حمله کند. دولت اوباما از سوی تحلیلگران کنترل تسلیحاتی تحت فشار است تا شرایطی را که براساس آن آمریکا استفاده از تسلیحات هستهای را در نظر میگیرد، بازتعریف کند. دولت آمریکا پس از سخنرانی اوباما در آوریل گذشته در پراگ که وی در آن به بیان دیدگاه خود مبنی بر ایجاد جهان عاری از تسلیحات هستهای پرداخت، سیاست هستهای خود را مورد بازبینی قرار داده و انتظار میرود نتایج این بازبینی در اوایل هفته آتی و پیش از سفر دوباره اوباما به پراگ
منتشر شود.
برلوسکنی تهدید به مرگ شد
آنسا:
سیلویو برلوسکنی نخست وزیر ایتالیا، از طریق نامهای که دفتر نمایندگی خبرگزاری آنسا روز چهارشنبه آن را دریافت کرد، تهدید به مرگ شد. خبرگزاری رسمی ایتالیا (آنسا) در شهر باری واقع در جنوب این کشور نامهای به امضای گروه مسلح آزادی دریافت کرد که در آن به صراحت نخست وزیر ایتالیا تهدید به مرگ شده بود. در این نامه دستنویس عنوان شده است که بمبی در خودروی برلوسکنی منفجر خواهد شد. پاکت و نامه تهدیدآمیز برای بررسی به پلیس ضدتروریسم ایتالیا ارسال و پرونده قضایی نیز برای تحقیقات بیشتر در این زمینه گشوده شد.
این نخستینبار نیست که برلوسکنی تهدید به مرگ میشود. 4 روز پیش نیز نامه دیگری حاوی یک گلوله در اداره پست لیناته در شمال ایتالیا کشف شد که نام برلوسکنی و حزب وی در آن نوشته شده بود.
جمهوریهای آسیای مرکزی
میزبان بان کی مون
آسوشیتدپرس:
دبیرکل سازمان ملل سفر خود به جمهوریهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی در آسیای مرکزی را آغاز کرد. این کشورها از فقر، سرکوب و تهدید شورش افراطگرایان رنج میبرند. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در سفر خود که از روز پنجشنبه آغاز شده به 5کشور سفر خواهد کرد. کشورهای این منطقه در سایه همسایگان ابر قدرت خود یعنی روسیه و چین و جنگ در افغانستان به حاشیه رانده شدهاند.
از این رو سفر دبیرکل سازمان ملل میتواند توجهات را به سمت منطقه جلب کند. سفر بان کی مون از ترکمنستان آغاز شده است. دبیرکل سازمان ملل سپس به قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و قزاقستان سفر میکند. بان کی مون در همه این سفرها با مقامهای بلند پایه دولتی دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
7عضو «پکک»
در شرق ترکیه کشته شدند
آناتولی:
ارتش ترکیه روز جمعه از کشته شدن دستکم 7 تن از اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) در شرق این کشور خبر داد.
ارتش ترکیه در بیانیهای تاکید کرد: دستکم رئیس ستاد ارتش ترکیه تاکید کرد: یگان ارتش در جریان عملیات نظامی در منطقه حکاری بااعضای پکک روبهرو و با آن درگیر شدند و بر اثر آن 7 تن از اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه کشته شدند. درگیری بین نیروهای امنیتی ترکیه و اعضای پکک در حالی روی داد که دستکم
7 عضو گروه پکک در درگیری مسلحانه با نیروهای امنیتی ترکیه در شرق این کشور کشته شدند. رئیس ستاد ارتش ترکیه گزارش داد: درگیری بین نیروهای امنیتی ترکیه با 20 تن از اعضای حزب پکک در استان حکاری در جنوب شرقی کشور روی داد.
3 سرباز ترک بر اثر انفجار مین در جنوب شرق این کشور کشته شدند.
نظامیان، رئیس ارتش و نخستوزیر گینه بیسائو را دستگیر کردند
رویترز:
سربازان گینه بیسائو در یک کودتا رئیس ارتش و نخستزیر این کشور را بازداشت کردند. گزارشهای ضد و نقیضی درباره آزادی یا بازداشت خانگی کارلوس گومس جونیور، نخستوزیر گینه بیسائو وجود دارد.
ارتش با صدور بیانیهای اعلام کرده است که این اقدام تلاشی برای براندازی دولت نبوده است. گینه بیسائو، کشوری در غرب آفریقا و مستعمره سابق پرتغال است که یکی از فقیرترین کشورهای جهان محسوب میشود. در این بیانیه آمده است: رهبری نیروهای نظامی فرمانبرداری خود از قدرت سیاسی و نهادهای جمهوری را اعلام میکند و خواستار آرامش و امنیت مردم است. مالام باکای سانها، رئیسجمهور گینه بیسائو اعلام کرد: شرایط تحت کنترل است و برای حل و فصل اختلافات به وجود آمده در ارتش تلاش خواهد کرد. سانها خاطرنشان کرد: من از نفوذ خود برای یافتن راهحلی دوستانه برای این مشکل میان سربازان استفاده خواهم کرد. سانها پیش از این اقداماتی مثبت در راستای احیای نظم در کشور پس از کشته شدن رئیسجمهور سابق در سال 2009 به دست سربازان انجام
داده بود.