printlogo


کد خبر: 35867تاریخ: 1389/1/14 00:00
اخبار

قانون اساسي پاكستان اصلاح مي‌شود

گروه بین‌الملل:

دولت پاکستان در حرکتی تاریخی برای تقویت آزادی‌های پارلمانی، یک بسته اصلاحی جامع را به مجلس این کشور ارائه کرد که می‌تواند دست آصف‌علی زرداری، رئیس‌جمهوری پاکستان را از بسیاری از مواضع مهم قدرت‌ کوتاه کند. ماده هجدهم که ناقض تغییرات در قانون اساسی است و توسط پرویز مشرف، رئیس‌جمهور نظامی سابق پاکستان به تصویب رسید، به راحتی از
دو سوم اکثریت مجلس برای وضع قوانین جدید حمایت می‌کند. این اصلاحیه به زرداری فرصت‌های مناسبی داد تا به عنوان همپیمان آمریکا در موضوع جنگ با القاعده به پیروزی‌های بزرگی دست یابد اما از لحاظ داخلی وی را به یک رئیس‌جمهور منفور بویژه در میان احزاب مختلف پاکستان تبدیل کرد. بر اساس این گزارش، در حال حاضر دولت پاکستان به ریاست یوسف رضا گیلانی، نخست‌وزیر این کشور برای کشاندن مجدد پای آصف علی زرداری به صحن دادگاه و رسیدگی به فسادهای سیاسی وی، تحت فشار شدیدی قرار دارد. بر اساس اصلاحات قانون اساسی تسلیم شده به پارلمان پاکستان، رئیس‌جمهور دیگر قدرت خلع نخست وزیری این کشور را نخواهد داشت و نخواهد توانست مجلس را منحل و سران ارشد نظامی نیروهای مسلح را منصوب کند.

 



همه‌پرسی جریان صدر آغاز شد

گروه بین‌الملل:

اعضا و هواداران جریان صدر روز گذشته همه‌پرسی را برای انتخاب یکی از 5 نامزد تصدی پست نخست وزیری عراق آغاز کردند. «حسام المومن» رئیس بخش همه‌پرسی جریان صدر گفت: صدها مرکز همه‌پرسی درهای خود را ساعت 9 صبح روز گذشته به وقت محلی در همه استان‌ها به استثنای استان‌های واقع در منطقه کردستان عراق به روی مردم باز کردند و
3 هزار و 500داوطلب در این مراکز کار می‌کنند. وی افزود: 200 مرکز همه‌پرسی در بغداد و هزار تیم سیار از افراد مایل به شرکت در همه‌پرسی استقبال می‌کنند. المومن تاکید کرد: حدود 25 درصد شرکت کنندگان را زنان تشکیل می‌دهند. وی تصریح کرد: همه‌پرسی پیام جریان صدر در زمینه توانمندی‌های این جریان است که می‌تواند با همگان بدون استثنا تعامل کند. مقتدا صدر پیش از این در بیانیه‌ای از مردم عراق خواست در روزهای جمعه و شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی مردمی یکی از 5نامزد مطرح را که این جریان برای نخست وزیری در نظر گرفته است، انتخاب کنند.

 



برگزاری دومین جلسه حزب جنبش چای

گروه بین‌الملل:

سارا پالین، معاون جان مک‌کین، رقیب اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 روز پنجشنبه کمپین تبلیغاتی دیگری از «حزب جنبش چای» را برگزار کرد. در این مراسم که در ایالت آریزونای آمریکا برگزار شد سناتور جان مک‌کین نیز حضور داشت. در این جلسه که پس از آن با راهپیمایی در «پیما کاونتی فیرگراوندز» همراه بود پالین و مک‌کین به سخنرانی برای حضار و طرفداران خود پرداختند. مک‌کین که خود را برای دور بعدی انتخابات سنا آماده می‌کند نخستین بار است که پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری با پالین در انظار عمومی ظاهر می‌شود. پالین در این جلسه پرسش و پاسخ در میان اعضای حزب جنبش چای حاضر و به سوالات حاضران پاسخ داد. وی در سخنان خود به تعریف و تمجید از مک‌کین پرداخت. گفتنی است، رسوایی پالین در جلسه پیشین این جنبش هنوز در اذهان مانده بود که آنها دومین جلسه خود را برگزار کردند.

 



شناسايي يكي از عاملان حملات مسكو

گروه بين‌الملل: روزنامه

کامرسانت به نقل از بازرسان در داغستان اعلام کرد، فرد بمبگذار جنت عبدالرحمانف نام دارد که بیوه 17 ساله امالات محمداف یکی از شورشیان داغستانی است که در سال 2009 کشته شد. کامرسانت گزارش داد عبدالرحمانف از اهالی منطقه خاساویورتووسکی واقع در داغستان است و در سن 16 سالگی پس از تماس با شبه‌نظامیان در اینترنت، با محمداف ملاقات کرده بود. محمداف در سی و یکم ماه دسامبر در عملیات ویژه نیروهای روس کشته شد. بازرسان روس معتقدند عبدالرحمانف عامل نخستین انفجار انتحاری روز دوشنبه در متروی مسکو است. دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور روسیه تنها یک روز پس از انفجارهای انتحاری در جمهوری داغستان وارد مرکز این جمهوری شد. در پی عملیات انتحاری روستای اوگوزار در نزدیکی کیزلار واقع در مرز داغستان – چچن 12 تن کشته شدند که 9 تن از آنها نیروهای پلیس بودند. مدودف در داغستان یکی از 3جمهوری مسلمان‌نشین روسیه به مردم اطمینان داد تروریست‌ها توسط نیروهای امنیتی دستگیر خواهند شد. بیش از یکصد تن طی هفته گذشته در روسیه فدرال قربانی عملیات تروریستی شدند که گروه امارت قفقاز مسؤولیت حملات متروی مسکو را برعهده گرفته است.

 


Page Generated in 0/0062 sec