printlogo


کد خبر: 3590تاریخ: 1393/2/7 00:00
قول مسؤولان برای کاهش تورم و رفع مشکلات اقتصادی مردم با اجرای فاز دوم هدفمندی
دولت بنزین تاکسی‌ها را پس گرفت

گروه اقتصادی: سهمیه 400 تومانی تاکسی‌ها و خودروهای عمومی که در اول اردیبهشت شارژ شده بود، سوخت و به 700 تومانی تبدیل شد! به گزارش «وطن‌امروز» بسیاری از رانندگان تاکسی در گفت‌وگو با خبرنگار ما با تایید این خبر گفتند فقط سهمیه برخی تاکسی‌ها که از ماه قبل در کارت‌شان مانده بود وجود دارد و سهمیه 400 تومانی اردیبهشت آنها سوخته است. ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت 31 فروردین اعلام کرده بود: « بر اساس برنامه‌ریزی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد هدفمندی یارانه‌ها، هیچ تغییری درباره سهمیه‌های ناوگان حمل و نقل عمومی و قیمت کرایه‌ها وجود نخواهد داشت و تغییری نیز در قیمت و سهمیه بنزین خودرو‌ها اعمال نخواهد شد. برای حمایت از خدمات حمل و نقل عمومی و جلوگیری از افزایش کرایه‌ها سهمیه اردیبهشت ماه خودروهای عمومی تاکسی، وانت‌بار، آژانس و سایر خودروهای عمومی همانند ماه‌های قبل بدون تغییر سهمیه و قیمت از اول اردیبهشت اعمال می‌شود و این سهمیه‌ها تا زمان اجرای فاز دوم اعتبار دارد که با آغاز فاز دوم سهمیه‌های جدید اعمال می‌شود.» خیلی‌ها با این اطلاعیه فکر می‌کردند دولت برای جلوگیری از افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها و حمل و نقل عمومی حداقل در اردیبهشت سهمیه ناوگان را پس نگیرد اما این اتفاق نیفتاد و همزمان با اجرای فاز دوم نرخ بنزین تاکسی‌ها نیز از 400 تومان به 700 تومان تغییر یافت. جالب اینکه این موضوع برای بسیاری از تاکسیرانان و رانندگان حمل و نقل عمومی مشکل‌ساز شده و کارت سوخت هر یک از آنها حاوی برخی از اطلاعات ناقص است. مثلا برخی از رانندگان می‌گویند هنوز بنزین 400 تومانی دارند و برخی دیگر می‌گویند همه بنزین‌های 400 تومانی آنها سوخته است! همچنین در این گیرودار وزارت نفت کارت سوخت برخی از تاکسی‌ها را اشتباهی شارژ کرد! ا
بنزین اشتباهی در باک تاکسی‌‌ها
پس از اعلام نرخ‌های جدید سوخت از جمله بنزین، سهمیه انواع خودروهای شخصی و ناوگان تاکسیرانی به کارت‌های سوخت آنها واریز شد اما این واریزی برای تاکسی‌ها بیش از میزان اعلام شده بود. اگرچه سهمیه 300 لیتری بنزین رانندگان تاکسی در بامداد اولین روز اردیبهشت در کارت‌ سوخت آنها شارژ شده بود اما برخی رانندگان تاکسی شاهد واریز60 لیتر بنزین دیگر به کارت‌های سوخت خود بعد از واریز سهمیه بنزین ماهانه خودروهای سواری در پنجم اردیبهشت ماه بودند. به گزارش تسنیم، سامانه تلفنی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران (09627) درباره این اضافه پرداخت سهمیه بنزین به رانندگان تاکسی توضیح داد که60 لیتر بنزین اضافه بر سهمیه به کارت سوخت رانندگان تاکسی واریز نشده بلکه رانندگان تاکسی که علاوه بر300 لیتر سهمیه بنزین ماهانه، شاهد60 لیتر بنزین دیگر در کارت سوخت خود هستند با یک بار سوختگیری در جایگاه این اضافه پرداخت برطرف و مقدار سهمیه واقعی آنها بعد از دریافت سوخت قابل مشاهده است. در همین حال اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه کمترین سناریوی مطرح برای قیمت بنزین را اجرا کرده‌ایم، گفت: در دولت پیشنهاداتی برای قیمت بنزین، گازوئیل و دیگر حامل‌های انرژی مطرح بود اما به علت شرایط اقتصادی کشور و رعایت وضع مردم، کمترین قیمت بنزین را در نظر گرفتیم. جهانگیری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به ثبت‌نام تعداد زیادی از مردم در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، دولت می‌تواند به تعهدات خود در امر بهداشت پاسخ دهد،گفت:ما هیچ مشکلی به لطف خدا نداریم و برای همه مراحل مربوط به آن پیش‌بینی‌های لازم را کرده بودیم. معاون اول رئیس‌جمهوری با تصریح  اینکه دولت کمترین سناریوی مطرح برای قیمت بنزین را اجرا کرده‌، خاطرنشان کرد: دولت مصمم به کاهش تورم و از بین بردن مشکلات اقتصادی است و تصور ما این است که در سال 93 به‌خوبی تورم را کاهش خواهیم داد و از وضع رکود خارج خواهیم شد و به وضع مناسب که رونق و شکوفایی را به اقتصاد کشور بازگرداند خواهیم رسید.
از بانک مرکزی استقراض نمی‌کنیم
در همین حال معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی و نقش آن در تورم گفت: قبل از اینکه قیمت حامل‌های انرژی افزایش یابد اطلاع‌رسانی انجام شد و دولت ستادهایی را آماده کرد تا افزایش قیمت حامل‌های انرژی تأثیر غیرواقعی روی دیگر کالاها نگذارد. محمدباقر نوبخت با بیان اینکه «امیدوارم شاهد رشد بی‌رویه قیمت‌ها در دیگر بخش‌هایی که مستقیماً از افزایش قیمت حامل‌های انرژی تأثیر نمی‌گیرند، نباشیم»‌عنوان کرد: سیاست دولت در سال 93 کاهش نرخ تورم است و با توجه به نیازی که به منابع کشور برای کمک به بخش تولید و هزینه بهداشت و درمان داشتیم، پیش‌بینی کردیم 11 هزار و 300 میلیارد تومان از منابع بودجه عمومی تأمین شود. وی افزود: دولت می‌خواهد در سال 93 نیز همانند سال 92 کاهش نرخ تورم را داشته باشد به‌طوری که نرخ تورم تا پایان سال به زیر 25 درصد برسد. نوبخت با تأکید بر اینکه دولت با وجود داشتن مجوز برای افزایش قیمت‌ها به‌صورت ملایم عمل کرد، اظهار داشت: اگر ما منابع حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را مستقیماً به پرداخت‌های نقدی اختصاص دهیم انتقاد بر دولت وارد است اما دولت این کار را نکرده است. وی تصریح کرد: دولت7200 میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی منابع جدیدی کسب می‌کند که به منابع قبلی که 31 هزار و 700 میلیارد تومان است اضافه می‌شود؛ همچنین 1200 میلیارد تومان از انصراف خانوارها منابع جدید در اختیار دولت قرار می‌گیرد که این منابع را بخشی برای پرداخت نقدی در حد وضع موجود اختصاص داده‌ایم. نوبخت تأکید کرد: دولت یازدهم در اجرای هدفمندی یارانه‌ها ریالی از بانک مرکزی استقراض نمی‌کند و هدف ما این نیست که تنها یارانه نقدی را بین مردم توزیع کنیم. معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد‌: دولت از منابع جدید به دست آمده در توزیع یارانه نقدی استفاده نکرده و این منابع جدید معطوف به خدمات عمومی می‌شود، 5400 میلیارد تومان به بخش تولید و حمل و نقل و 4900 میلیارد تومان برای ارائه خدمات بهتر در بخش بهداشت و درمان اختصاص می‌یابد.
 


Page Generated in 0/0057 sec