printlogo


کد خبر: 3704تاریخ: 1393/2/8 00:00
وزارت امور خارجه چه اقدامی خواهد کرد؟
حکم اعدام در انتظار 86 ایرانی در مالزی

گروه سیاسی: 86 زن و مرد از میان 221 زندانی ایرانی در مالزی محکوم به اعدام هستند. این را مرتضی جاودان، کنسول ایران در مالزی اعلام کرده است. جاودان یکی از چالش‌های سال‌های گذشته مقامات ایرانی در مالزی را زندانیان ایرانی در این کشور دانست و گفت در حال حاضر 221 ایرانی در 12 زندان مالزی دربند هستند. وی با اعلام اینکه 31 نفر از این زندانیان زن و 190 نفر مرد هستند، گفت 6 نفر از زنان و 80 نفر از مردان زندانی ایرانی در مالزی به اعدام محکوم شده‌اند. بیشتر زندانیان ایرانی متهم به قاچاق مواد مخدر هستند. به گزارش «وطن امروز» دولت مالزی در توجیه این حکم سنگین ادعا کرده در بازرسی از این 86 نفر مواد مخدر کشف کرده است، این در حالی است که ناظران و کارشناسان اساسا چنین مسائلی را بهانه می‌دانند. به عبارتی اراده‌ای از سوی دولت مالزی برای این اعدام‌های سنگین دیده می‌شود. به عنوان نمونه آبان ماه سال گذشته خبری مبنی بر حکم اعدام 2 دختر ایرانی در مالزی به اتهام قاچاق مواد مخدر در رسانه‌ها منتشر شد. این اقدام اگرچه با واکنش وزارت امور خارجه و  هشدار تهران درباره تاثیر منفی اعدام 2 دختر ایرانی در مالزی بر روابط 2 کشور مواجه شد اما وزارت خارجه مالزی تاکید کرد حکم اعدام این 2 ایرانی باید روال قانونی خود را در سیستم قضایی مالزی طی کند. به گزارش ایسنا، وزارت خارجه مالزی در بیانیه‌ای عنوان کرد، اگرچه برای روابط با ایران ارزش قائل است اما نمی‌تواند فعالیت‌های غیرقانونی را که به چهره و امنیت مالزی آسیب وارد می‌کند، تحمل کند. بیانیه وزارت خارجه مالزی همچنین مطرح کرده بود: مالزی به ایران اطمینان می‌دهد سیستم قضایی مستقلی دارد و امیدواریم ایران متوجه باشد تصمیمات دادگاه‌های ما براساس روال قانونی صورت می‌گیرد. براساس این گزارش «شهرزاد» و «ندا» 2 دختر 32 و 27 ساله ایرانی در ماه سپتامبر 2013 به جرم قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شدند. این دو در ماه دسامبر سال 2010 و به محض ورود به فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور دستگیر شدند.
فعالیت‌های ضدشیعی در کشور مالزی طی چند سال اخیر بشدت تشدید شده و شیعیان در این کشور همانطور که بارها نیز از سوی شخصیت‌های مختلف مالزی اعلام شده، تحت کنترل شدید هستند. براساس آمار موجود بخشی از این شیعیان را ایرانیان مقیم در این کشور از جمله دانشجویان، تجار و افراد تحصیلکرده تشکیل می‌دهند. نگاهی گذرا به برخی اقدامات ضدشیعی و ضدایرانی در کشور مالزی به خوبی این گزاره را که اعدام 86 ایرانی در این کشور نیز می‌تواند بخشی از یک پروژه ضدشیعی و ضد‌ایرانی باشد، تایید می‌کند.
بازداشت 200 شیعه در مالزی
 در راستای سیاست‌های ضددینی مقامات مالزی علیه شیعیان، دی ماه سال گذشته حدود 200 تن از شیعیان در مراسم جشن میلاد حضرت زینب(س) که در شهر پراک برگزار شده بود، بازداشت شدند. به گزارش ابنا، نیروهای امنیتی مالزی همزمان با میلاد باسعادت عقیله‌ بنی‌هاشم حضرت زینب کبری(س) با یورش به مراسم جشن پیروان اهل‌بیت عصمت و طهارت در شهر پراک (PERAK) حدود 200 نفر از آنان را بازداشت کردند. «عبدالعزیز محمدکمال ظهیری» یکی از شیعیان برجسته مالزی که خود نیز بازداشت شده بود، گفته بود این اقدام هنگامی روی داد که ده‌ها نفر از پیروان اهل‌بیت(ع) در حال برگزاری مراسم جشن حضرت زینب(س) بودند. وی با محکوم کردن این اقدام ضدشیعی و وحدت‌ستیزانه دولت مالزی افزود: در میان بازداشت‌شدگان تعدادی از زنان و کودکان نیز وجود داشتند. همچنین قبل از این اقدام، شورای ملی فتوای مالزی، تعالیم تشیع را در این کشور ممنوع اعلام کرده و در خطبه‌های نماز جمعه اخیر مالزی شیعیان را تهدیدی برای مسلمانان و کشور خوانده است. برگزاری سمینار «مقابله با ویروس شیعه»، رونمایی از کتاب ضدشیعی و توزیع آن در مساجد، ممنوعیت تعالیم و آموزه‌های شیعی و طرح ضدشیعی در مجلس، تنها بخشی از اقدامات دولت مالزی برای مقابله با شیعیان بوده است که با افتراهای بسیار به شیعیان، آنان را خطرناک‌تر از یهودیان عنوان کرده‌اند!
رسانه‌های ضدایرانی در مالزی
طی چند سال اخیر نیز بعضی روزنامه‌ها و رسانه‌های مالزی بویژه روزنامه‌ «مالای‌میل» موضع‌گیری آشکاری علیه ایرانی‌های مقیم مالزی اتخاذ می‌کنند. به گزارش نشریه پارسی‌زبانان مالزی، این موضع‌گیری در یکی از گزارش‌های این روزنامه که در صفحه‌ اول و با فونت درشت چاپ شده، ایرانی‌ها را عوامل اصلی قاچاق مواد مخدر دانسته است. در متن گزارش، تعداد زیادی آمار بی‌پشتوانه، غلط و مغرضانه وجود دارد. موضع‌گیری این رسانه‌ها در تخریب چهره‌ ایرانیان زمانی آشکار می‌شد که برخورد و رویکرد آنها را با مقوله‌ موادمخدر و البته قاچاقچیان سایر ملیت‌ها تجزیه و تحلیل ‌کنیم. همچنین این روزنامه تعداد ایرانیان را ۱۷ هزار نفر اعلام کرده در حالی‌که آمارهای رسمی خود این کشور حضور ۷۰ هزار ایرانی را در این کشور اعلام عمومی کرده‌اند. این روزنامه ۸۰ درصد ایرانیان مقیم این کشور را مرتبط با قاچاق موادمخدر دانسته و در متن گزارش نیز تعداد زیادی نقل قول از افراد بی‌نام و نشان آورده و بر آنها تکیه کرده است.
پیگیری طرح ضدشیعی در پارلمان مالزی
 گروه‌های مختلف سیاسی مجلس مالزی در اقدام ضدشیعی دیگری در سال گذشته تلاش کردند تا از یکسو با اصلاح یک قانون فقط جامعه اهل سنت را به عنوان مسلمان به رسمیت بشناسند و از سوی دیگر شیعیان را خارج از دین اسلام معرفی کنند.  به گزارش ابنا، شاخه جوانان حزب «سازمان ملی متحده مالزی» (UMNO Youth) بزرگ‌ترین حزب سیاسی این کشور، از نمایندگان گروه‌های دیگر مجلس خواست از اصلاحیه قانون اساسی فدرال که طبق آن فقط پیروان اهل سنت به عنوان مسلمان به رسمیت شناخته می‌شوند، پشتیبانی و حمایت خود را اعلام کنند. نماینده این شاخه از حزب سازمان ملی متحده مالزی مدعی شده بود این اصلاحیه برای نجات اسلام از خطر نفوذ شیعیان است. «عزیز الجاسمی محمد» در سخنرانی مجمع عمومی حزبش در مرکز تجارت جهانی پوترا در کوالالامپور، شیعیان را دشمن اسلام خطاب کرد و افزود: شاخه جوانان حزب سازمان ملی متحده مالزی حمایت بی‌شائبه خود را از حکومت در دفاع از دشمنان اسلام اعلام می‌کند و از دولت درخواست می‌کند با کسانی که به پیامبر و اسلام توهین می‌کنند، بشدت برخورد کند. همچنین عزیز الجاسمی همان موقع از «محی‌الدین یاسین» معاون حزب سیاسی «UMNO» به خاطر پیشنهاد اصلاحیه قانون اساسی پشتیبانی کرد. «خیر الازوان هارون» معاون شاخه جوانان، با تایید این اظهارات از دولت خواست با شیوه‌های زندگی انحراف‌آمیز (اشاره به شیعیان) برخورد و از آن جلوگیری کند. وی مذهب تشیع را فرهنگی منحرف خواند و از دولت خواست از فرهنگ‌هایی که علیه مذهب و ارزش‌های اسلامی مالزی است بشدت جلوگیری کند. این اقدام البته تنها تلاش برای فشار و سرکوب شیعیان نیست و نخواهد بود. چندی پیش شورای ملی فتوای مالزی، آموزه‌های تشیع را در این کشور ممنوع اعلام کرده و در عین حال در خطبه‌های نماز جمعه اخیر مالزی شیعیان را تهدیدی برای مسلمانان و کشور خوانده است.
 وزیر مالزیایی: آموزه‌های شیعه تهدیدآمیز است
 به عنوان نمونه‌ای دیگر از اقدامات ضدشیعی در مالزی سال گذشته یک وزیر افراطی ضدشیعه در اظهاراتی وحدت‌شکنانه به جمعیت مسلمانان اهل سنت این کشور درباره آنچه وی آن را انواع تهدیدات در این کشور از قبیل آموزه‌های شیعی خواند، هشدار داد. جمیل خیر، وزیر امور اسلامی در دپارتمان نخست‌وزیری این کشور مدعی شده بود این فاکتورهای منفی می‌تواند اثرات نامطلوبی روی کسانی که دانش زیادی درباره مسائل مذهبی ندارند از جمله جوانان، داشته باشد. وی در جلسه بحثی با عنوان «تقویت ایمان: مواجهه با تهدیدات شیعیان و لیبرالیسم» گفته بود این وضعیت حتما کشور را به مخاطره خواهد انداخت، زیرا جوانان سرمایه‌های این کشور هستند و آینده به دست آنان است. وی اظهار امیدواری کرده بود تلاش‌ها برای مبارزه با مذاهب مختلف با کمک دیگر احزاب به نتیجه برسد. همچنین براساس اخبار رسیده از ایالت پرلیس مالزی فعالیت‌های شیعیان در این ایالت بشدت زیر نظر است. خیری حسن، رئیس کمیته امور اسلامی پرلیس گفته است پرلیس (کوچک‌ترین ایالت مالزی) فعالیت‌های شیعیان را با وجود اینکه برخی از آنان به صورت پنهانی هستند، بشدت زیر نظر دارد. وی گفته بود یکی از گروه‌های مورد نظر در این ایالت دانشجوهای بین‌المللی هستند.


Page Generated in 0/0068 sec