printlogo


کد خبر: 3912تاریخ: 1393/2/13 00:00
مقدم‌فر در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه:
نباید قشر عزیز هنرمند را در «هاله نور» قرار داد

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: اهالی فرهنگ جزو محترم‌ترین و عزیزترین اقشار جامعه هستند اما چه لزومی دارد که برای مقاصد سیاسی آنان را از موعظه و «ارشاد» مستغنی بدانیم.
به گزارش تسنیم، حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی ـ اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) طی سخنانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه دیروز تهران، ضمن تبریک روز معلم و ورود به ماه پربرکت و عظیم رجب‌المرجب، شهید مطهری را «معلم انقلاب اسلامی» خواند و گفت: این شهید بزرگوار، دنیایی از معارف را در انقلاب اسلامی آموخت و یکی از پرچمداران فرهنگ در جمهوری اسلامی بود.
وی افزود: امروز بعد از گذشت سی و پنج سال از شهادت آن بزرگوار، هنوز جامعه علمی کشور محتاج و مشتاق آموزه‌های وی است.
کارشناس مسائل فرهنگی با تأکید بر اینکه این مبانی، انقلاب اسلامی را در تعارض جدی با نظام سلطه جهانی قرار داده است، خاطرنشان کرد: بنابراین شک نباید کرد که امروز بزرگ‌ترین چالش غرب، فرهنگ برآمده از انقلاب اسلامی است که ملت‌های مسلمان و آزادیخواه عالم را به وجد آورده، به خروش و جوشش و حرکت وامی‌دارد.
وی تأکید کرد: این حقیقت رمز و راز تهاجم فرهنگی دشمن علیه انقلاب اسلامی است. دشمن دریافته است تا این فرهنگ در تار و پود انقلابیون مسلمان و وفاداران به آرمان‌های امام راحل(ره) و خلف شایسته ایشان،  امام خامنه‌ای ساری و جاری است، نه‌تنها در عرصه نظامی بلکه در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی نیز نخواهند توانست به موفقیت دست یابند.
مقدم‌فر خاطرنشان کرد: اگر در جنگ اقتصادی امروز دشمنان علیه ایران اسلامی، فرهنگ عمومی کشور به این باور برسد که با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و نیروی درون‌زا، با مدیریت جهادی مسؤولان و عزم ملی می‌تواند بر دشمن در جنگ اقتصادی غلبه کند او هم دچار شکست خواهد شد. اگر کار فرهنگی در کشور بشود که در حال شدن است، جنگ اقتصادی هم تمام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مساله اصلی امروز در عرصه فرهنگ و تهاجم فرهنگی غرب را «عدم درک این تهاجم» توسط برخی خواص یا مسؤولانی دانست که امید می‌رود بیش از هرکس دیگر با امکانات و توان در اختیار خود بتوانند در مقابل دشمن صف‌آرایی کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه «تجربه نشان داده است هرچه انقلاب اسلامی در بعد فرهنگی پیشرفت کرده، دشمن نیز بر عمق تهدیدات و کثرت اقدامات تهاجمی خود افزوده است»، بر لزوم توجه به برخی ضعف‌ها و آسیب‌پذیری‌های فرهنگی در داخل کشور تأکید کرد و گفت: به‌رغم هجمه شدید دشمن در عرصه فرهنگ، نباید از این نکته غافل بود که برخی نارسایی‌ها و اشکالات در داخل باعث افزایش حجم آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات دشمن می‌شود.
مقدم‌فر درباره دلایل غفلت برخی مسؤولان در عرصه فرهنگ گفت: یکی از دلایل غفلت برخی مسؤولان، وجود یک نگاه خاص انحرافی به عرصه فرهنگ است که از ابتدای انقلاب نیز وجود و حضور داشته و آن نگاه ابزاری و تبعی به فرهنگ در برابر نگاه اصیل است.
وی در همین باره گفت: همه می‌دانیم که اهالی فرهنگ جزو محترم‌ترین و عزیزترین اقشار جامعه هستند اما چه لزومی دارد برای مقاصد سیاسی و... آنان را از تذکر، موعظه و «ارشاد» مستغنی بدانیم یا در اظهار نظرهای خود وجود هنرمندان ارزشی و غیرارزشی را منکر شویم. کارشناس مسائل فرهنگی با بیان اینکه موعظه و ارشاد حتی برای اولیای خدا نیز موجب حیات قلوب است، گفت: چرا باید با نیت‌های مختلف سیاسی و... قشر محترم و  عزیز فرهنگی را در «هاله نور» قرار داده آنان را مستغنی از «ارشاد» بدانیم در حالی که اهالی فرهنگ و هنر هم می‌دانند که غفلت فرهنگی، موجب رخنه فرهنگی است و با از دست رفتن فرهنگ متعالی، همه‌چیز ملت از دست می‌رود.
وی «بی‌توجهی به رخنه و نفوذ فرهنگی دشمن توسط برخی مسؤولان» و «انفعال در برابر پدیده‌های فرهنگی» را 2 نمونه از این نارسایی‌ها و اشکالات در داخل کشور برشمرد و گفت: باید پدیده‌های نوظهور فرهنگی را ـ قبل از بروز و ظهور ـ شناخت و با درک صحیح از ماهیت آنها به‌منظور کاهش آسیب‌پذیری جامعه در برابر آنها تدابیر شایسته و بهنگام اتخاذ کرد.
مقدم‌فر «بی‌تفاوتی برخی مسؤولان در برابر آثار و محصولات مخرب فرهنگی» را یکی دیگر از این نارسایی‌ها و اشکالات در داخل کشور برشمرد که باعث افزایش حجم آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات دشمن می‌شود.
وی در ادامه به نمونه‌هایی از موفقیت‌ها در این عرصه اشاره کرد و گفت: سال گذشته در جشنواره فیلم دیدید که خیلی کار کردند تا مسیر جشنواره را تغییر دهند اما چند فیلم ارزشی، فیلم درجه یک مورد علاقه مردم شد و کارگردانان آن فیلم‌ها، نظیر فیلم‌های چ، شیار 143 و معراجی‌ها در نظرسنجی‌ها جزو محبوب‌ترین کارگردانان شدند.
مقدم‌فر گفت: در حوزه کتاب نیز شاهدیم ‌کتاب «دا» امروز بیش از 100 نوبت به چاپ رسیده است که اینها نشان می‌دهد وقتی جبهه مؤمن انقلابی در عرصه فرهنگی تلاش کند به موفقیت‌های چشمگیری دست می‌یابد.
 


Page Generated in 0/0060 sec