printlogo


کد خبر: 3995تاریخ: 1393/2/14 00:00
ضرورت چاره‌اندیشی برای جلوگیری از سونامی افزایش قیمت‌ واحد‌های مسکونی
نظام مهندسی عامل گرانی مسکن است

گروه اقتصادی: تامین مسکن به عنوان ضروری‌ترین نیاز مردم همچنان از سوی متولیان این بخش موردکم‌توجهی قرار گرفته تا جایی که این سهل‌انگاری‌ها موجب شده است هر ساله بر میزان آمار متقاضیان واحدهای مسکونی و افزایش قیمت آن در کشور افزوده شود. در چنین شرایطی اما مسؤولان به جای چاره‌اندیشی برای تولید مسکن مورد نیاز مردم متاسفانه فقط برنامه ارائه می‌دهند بدون اینکه با بستر‌سازی و ایجاد راهکارهای اصولی کم‌هزینه چون ارائه تسهیلات و حمایت ویژه سازوکاری مهیا کنند تا بخش ساخت‌و‌ساز مسکن کشور فعال و با قیمت تمام شده نسبتا مناسبی ازسرگرفته شود. عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه دولت برای حل مشکل مسکن باید نوسازی بافت‌های فرسوده را در دستور کار قرار دهد از شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی به‌عنوان عامل گرانی ۲۰۰ هزار تومانی مسکن در هر متر در کشور نام می‌برد. علی‌نعمت چهاردولی در گفت‌وگو با تسنیم با یادآوری اینکه راه‌اندازی لیزینگ مسکن چاره حل مشکلات بخش مسکن نیست، اظهار کرد: چند مقوله برای سازماندهی بازار مسکن وجود دارد که روشن است دولت قصد ورود به آنها را ندارد. وی با بیان اینکه راهکار مورد تاکید مجلس در شرایط کنونی آزاد‌کردن خط اعتباری مسکن مهر است، افزود: از دولت می‌خواهیم تسهیلات لازم را در اختیار انبوه‌سازان و بخش خصوصی برای تقویت و ترمیم بافت‌های فرسوده قرار دهد. عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه بهترین کار در حوزه مسکن سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده است، تصریح کرد: اگر دولت این سیاست را در دستور کار قرار دهد مشکل کمبود مسکن اکثر شهرهای ایران برطرف می‌شود. چهاردولی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد سازمان‌ها و ارگان‌های دخیل در بازار مسکن گفت: امروز به جرات می‌توان گفت که سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌ها عامل گرانی 200 هزار تومانی مسکن در کشور هستند چراکه عملکردی متفاوت با اهداف
خود دارند.
کنترل بازار مسکن مشروط به برنامه‌ریزی دولت
رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن گفت: دولت باید با برنامه‌ریزی برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها افزایش قیمت‌ها در زمینه مسکن را کنترل کند چراکه بزودی دیواره تقاضای خانه می‌شکند! مجتبی بیگدلی درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: بخش مسکن بیشترین اشتغالزایی را در کشور دارد و 70 درصد اشتغال کشور زیرمجموعه این بخش است. وی افزود:‌ از آنجاکه سالی یک میلیون ازدواج در کشور صورت می‌گیرد برای تامین مسکن این افراد یک و نیم میلیون واحد مسکونی نیاز داریم. بیگدلی تاکید کرد: هیچ صنعتی پویاتر و با پهنه کارآفرینی و اشتغالزایی بالاتر از صنعت ساخت‌وساز نیست اما وزارت راه و شهرسازی هیچ برنامه‌ای در این زمینه ارائه نداده و این بخش را تعطیل کرده است. دبیرکل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور با بیان اینکه حدود یک سال از زمان تصدی مسؤولان جدید بخش مسکن می‌گذرد، تصریح کرد: هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است به‌طوری که ارائه وام خرید، ساخت و ارائه زمین در تولید انبوه تعطیل شده است. وی خاطرنشان کرد: به‌رغم تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری در بخش مسکن، هیچ اقدامی در این راستا انجام نشده است. بیگدلی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها اظهار کرد: مسؤولان باید برنامه‌ریزی، افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و ساخت و ساز را کنترل کنند. رئیس انجمن انبوه‌‌سازان مسکن تاکید کرد: سرمایه‌گذاران در این بخش نیاز به مشوق دارند برای آنکه تولید بیشتری داشته باشند. وی با بیان اینکه از ابتدای سال قیمت‌ مصالح ساختمانی افزایش یافته است، تاکید کرد: این افزایش قیمت با شیب تند ادامه دارد و این عامل خود عامل مخاطره‌آمیز در بازار مسکن خواهد بود؛ به‌طوری که انگیزه کارآفرین را کم می‌کند و وضع وخیمی در بازار به وجود می‌آورد.
هشدار انبوه‌سازان نسبت به آرامش قبل از توفان
بیگدلی افزود: دوران فعلی، آرامش قبل از توفان است به‌طوری که یک سونامی در قیمت‌ها اتفاق خواهد افتاد. وی با بیان اینکه در حال حاضر تا حدودی رونق به بازار مسکن بازگشته است، ادامه داد: بزودی صدای شکستن دیواره تقاضا را خواهیم شنید و در پی آن سونامی افزایش قیمت مسکن اتفاق خواهد افتاد. دبیرکل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور درباره اولویت‌های دولت در این بخش خاطرنشان کرد: تسهیلات دولتی به این بخش تعلق نمی‌گیرد، باید وام‌های خرید و تولید دوباره راه بیفتد و در اختیار انبوه‌ساز و تولیدکننده قرار گیرد. وی گفت:‌ افزایش قیمت مصالح ساختمانی باعث کاهش تولید می‌شود و کسانی هم که انگیزه تولید دارند انگیزه خود را از دست می‌دهند و ما بشدت به سمت کمبود عرضه و بالارفتن تقاضا پیش خواهیم رفت.
تب و تاب مستأجران با فاز دوم هدفمندی
اما از سوی دیگر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تب و تاب بازار اجاره را افزایش داده و مستاجران سعی می‌کنند قبل از تاثیرات اجرای این فاز بر بازار، واحد مناسب خود را پیدا کنند و با افزایش ناگهانی اجاره‌بها روبه‌رو نشوند. به همین جهت برخی مستاجران با سرعت بیشتری به‌دنبال خانه مناسب خود هستند. از سوی دیگر نزدیک‌شدن به خردادماه که پایان اغلب قراردادهای اجاره است، این موضوع را تشدید کرده است، بنابراین متقاضیان از حالا وارد بازار شده‌اند تا در یک ماه آینده مسکن مناسب را پیدا کنند؛ به همین جهت در هفته‌های آینده بازار اجاره‌بها رونق بیشتری هم به نسبت خرید و فروش پیدا می‌کند. مروری بر فایل‌های بنگاه‌های املاک نشان می‌دهد که به نسبت ماه گذشته تعداد زیادی از مالکان به بنگاه‌ها مراجعه کرده‌اند تا واحدهای خود را اجاره دهند که به نسبت هم متقاضیان وارد بازار شده‌اند و در حال انتخاب واحد مناسب هستند. البته بخش زیادی از اجاره‌نشین‌ها هم ترجیح می‌دهند که همچنان در واحدهای قبلی خود بمانند و با مالکان به توافق برسند تا با افزایش مبلغی به اجاره‌بها همانجا ساکن شوند تا هزینه‌های مربوط به حمل و نقل و یافتن خانه جدید را نپردازند، به همین جهت هفته‌های آینده دوران پررونقی برای بنگاه‌های املاک و مالکان است.
 


Page Generated in 0/0118 sec