printlogo


کد خبر: 4028تاریخ: 1393/2/14 00:00
استقبال گسترده از همایش دانشجویی «نقد توافق ضعیف»
دانشجویان: نه این، نه آن فقط منافع ملت

گروه سیاسی: همایش منتقدان توافق ژنو با عنوان «دلواپسیم» که توسط تعدادی از جوانان و دانشجویان منتقد توافق ژنو تدارک دیده شده بود دیروز با حضور برخی چهره‌های سیاسی و دانشگاهی در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد. به گزارش «وطن‌امروز» جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه‌های تهران در این همایش حضور یافته و با توجه به جابه‌جایی محل برگزاری همایش، از سالن سید‌الشهدا به مجتمع فرهنگی 13آبان، سیل جمعیت در اطراف سالن روی زمین نشستند که در این میان نمایندگان مجلس نیز در کنار حاضران اطراف سالن روی زمین نشسته بودند. شرکت‌کنندگان در این همایش با در دست داشتن بنرهایی با مضامین «حقوق ملت فروختنی نیست اما اگر خواستید بفروشید به مزایده بگذارید و نه مناقصه»، «انرژی هسته‌ای حق معلق ماست»، «دلواپسیم از استراتژی غلط دولت در سیاست خارجی»، و «امروز نه سانتریفیوژها می‌چرخند و نه زندگی مردم»؛ نسبت به توافق ژنو اعتراض خود را اعلام کردند. همچنین برخی حاضران در این جلسه با بستن روبان‌های بنفش رنگی بر روی دهان خود، اعتراض خود را نسبت به بی‌سواد خواندن منتقدان توافق ژنو از سوی دولت اعلام کردند.
حاضران در این همایش تصریح کردند حرف آنها انتقاد از یک فرد و یا حمایت از فرد دیگر نیست. آنها نه مخالف ظریف هستند و نه طرفدار مذاکره‌کنندگان سابق بلکه انتقاد آنها به مفاد توافقی است که حقوق هسته‌ای ملت را نادیده می‌گیرد.
در ابتدای برگزاری همایش، کلیپی درباره توافق هسته‌ای پخش شد که حاضران در این جلسه شعار «هیهات منا الذله» سر دادند. در این مراسم به مناسبت چهلمین روز شهادت علی خلیلی، شهید امر به معروف و نهی از منکر سروده‌ای در وصف این شهید پخش شد. در ادامه برنامه مجری بخشی از نامه 12هزار دانشجو خطاب به ضرغامی را قرائت کرد. در بخشی از این نامه آمده است: «از این همه اساتیدی که برخاسته از ملت هستند دعوت کنید تا در صدا سیما حضور پیدا کنند. اما این نامه به دارابی ارجاع شده و در شبکه قرآن سیما بایگانی شده است».
  توافقنامه تنها
ناصرنوبری، سفیر اسبق ایران در شوروی طی سخنانی در این همایش اظهار داشت:  من سمت‌های مختلف دیپلماتیک در دوره‌های مختلف هاشمی، موسوی و خاتمی داشته‌ام و در دوره احمدی‌نژاد از همه سمت‌هایم برکنار شدم. این را گفتم تا در جواب کسانی که ادعا کرده‌اند یک جریان سیاسی در اینجا جمع شده است بگویم بنده تنها به عنوان یک کارشناس در اینجا حاضر شده‌ام.  وی افزود: در نزدیک به 20 دانشگاه مناظره و صحبت داشته‌ام. هیچ یک از طرفین مقابل حاضر نشدند که بندهای توافق ژنو را با بنده به مشورت بگذارند و خطاب به آقای رئیس‌جمهور می‌گویم، شما که خواسته‌اید توافق ژنو را کارشناسان بررسی و دفاع کنند، کسی حاضر نشده است به تمام نقدهایی که به بندهای توافق داشته‌ام و به صورت مکتوب برای آنها ارسال کرده‌ام، پاسخ دهد. نوبری تاکید کرد:  از وی می‌خواهم از هر کجای کشور در هر جا که می‌گویند یک نفر را مشخص کنند. من در نامه سرگشاده‌ای نوشتم هدف توافقنامه ژنو خشک کردن فعالیت هسته‌ای ایران است.  این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد:  آمریکایی‌ها نمی‌توانستند درخت هسته‌ای ایران را مانند لیبی از جا بکنند و ببرند به همین دلیل به دنبال خشک کردن آن هستند. نوبری در ادامه با بیان رویکرد مدافعان توافق ژنو بیان داشت: صحبت ما با آقای روحانی این است که کسانی که در دفاع از توافقنامه ژنو و شما صحبت می‌کنند، شناسنامه‌شان مشخص نیست. وی افزود: آنهایی که در اثبات سیاست‌های شما می‌گویند ما هسته‌ای نمی‌خواهیم، آیا نمایندگان شما هستند و دیدگاه سیاسی شما را بیان می‌کنند؟ اگر نه جلوی‌شان را بگیرید. سفیر سابق ایران در شوروی ادامه داد:  ما همه دلواپسیم. ما نمی‌توانیم منتظر بمانیم توافقنامه‌ای را که قرار است 50 سال آینده ما را رقم بزند، چه می‌شود. ما نمی‌توانیم صبر کنیم ببینیم از «لپ لپ» چه درخواهد آمد. وی گفت: تیم مذاکره باید تیم ملی باشد نه تیم باندی. من پیشنهاد می‌کنم که آقای رئیس‌جمهور تیم مذاکره را ترمیم کند و این افراد را که همه از طرفداران هستند به تیم مذاکره‌تان اضافه کنید. نوبری تصریح کرد: موافقتنامه‌ای که امروز در وزارت خارجه حتی معاونان آن حاضر به دفاع از آن نیستند، چگونه می‌خواهد آینده این کشور را تامین کند.
  نگرانی از تکرار تجربه‌های گذشته
فواد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی نیز با طرح این سؤال که «آیا با دادن امتیازهایی که ما داده‌ایم طرف مقابل نیز قرار است امتیازهایی مابه‌ازای آن به ما بدهد؟» سخنان خود را آغاز کرد. ایزدی گفت: امکان توافق وجود دارد، ممکن است سه ماه دیگر یک توافق دیگری هم داشته باشیم. سؤال این است که آیا توافق نهایی مانند این توافق امتیاز نخواهد داد؟ وی تصریح کرد: مشکلی که ما با دوستان مذاکره‌کننده در داخل کشور داریم، این است که نگاه آنها طوری است که طرف مقابل را تشویق می‌کند امتیاز بگیرد و امتیاز ندهد. این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در آمریکا قانونی تصویب شده است که آمریکا وظیفه دارد اجازه ندهد در خاورمیانه هیچ کشوری از اسرائیل قدرتمند‌تر شود، گفت: وظیفه آمریکا این است که جلوی رشد ایران را بگیرد و اقدامات آمریکا ربطی به برنامه هسته‌ای ما ندارد بلکه به سبب این قانون است که در برابر ملت ایران ایستاده است. وی تصریح کرد: غربی‌ها خود اذعان دارند ما نمی‌دانیم که ایران آیا تصمیم دارد بمب هسته‌ای داشته باشد یا نه. این موارد نشان می‌دهد علت این تحریم‌ها و برخورد‌ها بحث بمب اتم نیست.  
فواد ایزدی در ادامه این همایش افزود: بحث تحریم به دلیل حقوق بشر را نیز مطرح کرده‌اند. اتفاقی که در عمل خواهد افتاد این است که طرف مقابل همه امتیازاتی که می‌خواهد از تیم مذاکره‌کننده ایرانی می‌گیرد اما تحریم‌های اصلی باقی خواهد ماند. دلواپسی ما این است که تجربه‌های گذشته ما از مذاکرات هسته‌ای تکرار شود. کارشناس مسائل سیاسی گفت: ارائه نقد منتقدان به تیم مذاکره‌کننده کمک خواهد کرد که آنها در پای میز مذاکره خواهند گفت ما جوان‌هایی داریم که اگر این امتیازات را به شما بدهیم نخواهند گذاشت ما بازگردیم.   
  خدشه به منافع ملی
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در سخنانی در این همایش از لزوم برداشتن تمام تحریم‌ها در قبال محدود شدن سانتریفیوژها سخن گفت و عنوان کرد: با توجه به اینکه ریالی از پول‌های آزاد شده هنوز برداشت نشده است اما ما نیمی از اورانیوم غنی شده را اکسید کرده‌ایم پس خدشه به منافع ملی وارد شده است. اسماعیل کوثری تاکید کرد: ما به غرب می‌گوییم همان طور که می‌گویید قانون اما دروغ می‌گویید ما می‌گوییم قانون را در همان چارچوبی که نوشته‌اید قبول می‌کنیم و کرده‌ایم و بر اساس آن هم عمل کرده و می‌کنیم.  عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما در سال 1994 و سال 2010 غنی‌سازی 20 درصد را خواستیم، چرا به ما ندادید؟ وقتی به ما ندادند ما اقدام به تولید کردیم. ما به تیم مذاکره‌کننده و آقای ظریف در جلسات گفته‌ایم که وقتی ما قرار است سانتریفیوژها را نداشته باشیم باید در ازای آن همه تحریم‌ها را برمی‌داشتیم. اسماعیل کوثری گفت: ما وقتی 20درصد را قبول کردیم حداقل باید بانک مرکزی و نفت از تحریم در می‌آمد. همین که به توافق اولیه رسیدیم هم هفته گذشته با مسؤولان بانک مرکزی جلسه گذاشتیم. تا 15 روز قبل از 2/4میلیون دلار هیچ نتوانسته‌ایم برداریم. حالا که ما نصف مواد غنی شده را اکسید کرده‌ایم چرا آنها هنوز اقدامی انجام نداده‌اند. بنابراین به منافع ملی ما خدشه وارد شده است.
  برخی استاندارد آمریکا را پذیرفته‌اند
مهدی محمدی، کارشناس مسائل هسته‌ای نیز در این همایش طی سخنانی با بیان اینکه نگرانی ما از دوستانی است که چرخ زندگی مردم را به حیوان چموشی به نام آمریکا گره زده‌اند که اگر حرکت کند فقط می‌خواهد ایران را به دره ببرد، گفت: توافق ژنو کاری که می‌کند این است که تا اطلاع ثانوی ما در دنیا استثنا هستیم و بسیاری از حقوق ما را استثنا می‌کند. وی اظهار داشت: وقتی پذیرفتید یک عضو استثنا هستید یعنی می‌خواهید یک عضو استاندارد در دنیا بشوید. مهدی محمدی تاکید کرد: ما استانداردهای آمریکا را قبول نداریم. مشکل ما این است که دوستانی که سر کار هستند استانداردهای آمریکایی‌ها را پذیرفته‌اند.
  نقد لازم است
حجت‌الاسلام پناهیان نیز در همایش دلواپسیم، در سخنانی با اشاره به لزوم نقد در موضوع مذاکرات بیان داشت: اگر چنین انتقاداتی صورت نگیرد نه تنها چرخ هسته‌ای که چرخ کارخانه‌ها نیز نخواهد چرخید. حجت‌الاسلام پناهیان تصریح کرد: اگر مذاکرات موجب شود ما عزت خود را افزایش دهیم آن‌وقت مثل جبهه و جنگ در خدمت اسلام و ایران است اما اگر بخواهد تهاجمات دشمن را بیشتر کند مذاکره بی‌ارزش است. وی تصریح کرد: اگر چنین انتقاداتی صورت نگیرد نه تنها چرخ هسته‌ای که چرخ کارخانه‌ها نیز نخواهد چرخید. پناهیان خاطرنشان کرد: اگر مذاکره باعث رونق اقتصادی و عزت بیشتر ما در جهان شود خوب است ولی اگر مذاکره بخواهد دشمنان ما را پررو‌تر و تهاجمات آنها را بیشتر بکند، مذاکرات ضد تامین منافع ما است.
  رآکتور، ایمنی کشور را بالا می‌برد
فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گردهمایی بزرگ منتقدان توافق ژنو طی سخنانی با اشاره به خاصیت انرژی هسته‌ای به عنوان یک پیشرفت علمی جامع برای هر کشوری گفت: شرایط جنگ جهانی باعث شد این تکنولوژی در ابتدا به عنوان تجربه‌ای مهار نشده ایجاد و پس از آن به صورت علمی در قالب رآکتور مورد توجه کشورها قرار گیرد. وی ادامه داد: رآکتور هسته‌ای، دستاورد کوچک شده تمام تکنولوژی‌هاست و سطح ایمنی کشور را بالا می‌برد. رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با طرح این سؤال که چرا پرونده ما به شورای امنیت سازمان ملل رفت، گفت: غرب دید که کشور ما در حال پیشرفت است و در واقع ما داشتیم کارآمدی نظام را نشان می‌دادیم و راه صدور انقلاب نیز همین بود. عباسی بهانه‌تراشی‌های آژانس مبنی بر انحراف ایران از ان‌پی‌تی را دستمایه ساختن پرونده برای ایران خواند و افزود: آمانو تمام این موارد را در گزارش شماره 65 خود در سال 2014 به‌عنوان انحراف ایران از ان‌پی‌تی‌ ارائه داده است. وی تصریح کرد: ما زمانی که آژانس مدعی انحراف ایران از ان‌پی‌تی‌ شد گفتیم مدارک این مساله را ارائه کنید ولی آنها گفتند مدرک ارائه نمی‌کنیم و شما باید این مساله را قبول کرده و مدارک را به ما بدهید.
 


Page Generated in 0/0060 sec