printlogo


کد خبر: 4283تاریخ: 1393/2/18 00:00
کتاب‌های خود را به کتابخانه‌های مناطق محروم اهدا کنید

آرش رضوانی: گروه‌های جهادی چند سالی است فعالیت خود را در کشور آغاز کرده‌اند و در گوشه و کنار ایران با برگزاری اردو به فعالیت عمرانی و فرهنگی می‌پردازند. به اختصار می‌توان گفت مهم‌ترین هدف برگزاری اردوهای جهادی، سازندگی است اما این عبارت توضیحاتی نیز دارد. آغاز این سازندگی، ساختن خود است. به بیانی دیگر اولین هدف اردوی جهادی خود‌سازی است همان طور که برترین جهادها جهاد اکبر در معرکه نفس است. گذر از خود و اجابت حق، بزرگ‌ترین و مقدس‌ترین غنیمتی است که از این سفر برای آدمی باقی می‌ماند. طی این سفر، تذکر و همیاری به یکدیگر در پیمودن پلکان رشد و کمک به سایرین برای ساختن فضای فرهنگی و مذهبی نیز گام مهمی محسوب می‌شود. در کنار این مزایا، رسالتی بر دوش جهادگران است و آن توسعه فرهنگ محرومیت‌زدایی بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم مناطق محروم است. در گروه‌های جهادی به مانند دیگر گروه‌ها و سازمان‌ها خبری از  مسؤول و مدیر نیست و به عبارت بهتر در این اردوها جایگاه و پست ارزشی برای جهادگر وجود ندارد. معمولا شخصی که به اداره این گروه‌ها می‌پردازد با عنوان خادم شناخته می‌شود. یکی دیگر از اهداف جهادی نیز سازندگی عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی است. در اردوهای جهادی، دانشجویان با وضعیت زندگی یک منطقه محروم کشور در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی، معیشتی و بهداشتی و... آشنا شده و از طریق تلاش مخلصانه برای سازندگی در آن منطقه در همه آن ابعاد، می‌کوشند خود را ساخته و در کنار آن رضوان الهی را نیز کسب کنند.
 گروه جهادی ظفر: می‌سازیم تا ساخته شویم
گروه جهادی ظفر مقاومت بسیج 149 ظفر یکی از این گروه‌های جهادی است. این گروه برای اولین‌بار در سال 1388 تاسیس شد و به فعالیت‌های عمرانی و زیربنایی در مناطق محروم کشور مشغول شد. این گروه جهادی شعار «می‌سازیم تا ساخته شویم» را سرلوحه کار خود قرار داده و تا به امروز در بسیاری از استان‌های کشور به فعالیت پرداخته است. امسال در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران این گروه جهادی صاحب غرفه‌ای است و برخلاف دیگر اقدامات جهادی در حوزه عمرانی و ساختمانی به فعالیت‌های فرهنگی مشغول است. گروه جهادی ظفر در مقابل شبستان نمایشگاه کتاب تهران به اجرای طرح جمع‌آوری کتاب برای مناطق محروم مشغول است که این روزها در هیاهوی نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی بازدیدکنندگان مواجه شده است. برای کسب اطلاع از فعالیت‌های غرفه گروه جهادی ظفر که در مقابل شبستان نمایشگاه قرار دارد به سراغ مسعود میرزازاده، خادم گروه ظفر می‌رویم. وی درباه حضور این گروه در نمایشگاه می‌گوید: گروه جهادی ظفر در چند سال گذشته بیشتر به کارهای عمرانی مشغول بود و فعالیت‌های ما در مناطقی همچون هرمزگان، کرمان و... تمرکز داشت. فعالیت‌هایی همچون ساخت مسجد، حسینیه، مدرسه، خانه، خدمات پزشکی، بهداشتی، توانبخشی و... از اعم کارهایی بود که ما در این مناطق انجام دادیم. حتی پس از زلزله آذربایجان‌غربی به آن منطقه رفتیم و به ارائه خدمت به هموطنان آذربایجانی پرداختیم. میرزازاده درباره فعالیت‌های فرهنگی این گروه و لزوم پرداختن به فرهنگ در کنار اقدامات عمرانی و ساختمانی می‌گوید: در چند سال گذشته با حضور در مناطق محروم متوجه شدیم ساخت مسجد و مدرسه در مناطق محروم بسیار خوب است اما زمانی که فرهنگ استفاده و زیربنای فرهنگی در آن مناطق وجود نداشته باشد، این اماکن چندان کارآیی نخواهند داشت. به عبارتی دیگر چه ماهیگیری به فرد یاد دهیم و چه ماهی به فرد بدهیم چندان تفاوتی نمی‌کند و عملا فقر اقتصادی، زاییده فقر فرهنگی است. وی با اشاره به نامگذاری سال جدید از  سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» ادامه می‌دهد: پس از نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» تصمیم گرفتیم در نمایشگاه کتاب امسال غرفه‌ای بگیریم و به فعالیت فرهنگی بپردازیم. با ایده‌های مختلفی مواجه شدیم و سرانجام تصمیم گرفتیم به جمع‌آوری کتاب برای مناطق محروم بپردازیم و کتابخانه‌های این مناطق را با کتاب‌های جدید تجهیز کنیم زیرا کتاب، مادر تمدن‌سازی محسوب می‌شود و مقام معظم رهبری نیز تاکید ویژه‌ای بر کتابخوانی جوانان دارند. این خادم گروه جهادی ظفر درباره توسعه این طرح در ایام بعد از نمایشگاه عنوان می‌کند: این کار برای اولین بار است که در کشور انجام می‌شود. همچنین سایتی را تحت عنوان tarighezafar.ir راه‌اندازی کرده‌ایم تا از طریق آن سایت نیز علاقه‌مندان با ما و فعالیت‌های ما در تماس باشند. در این سایت آخرین اخبار و اطلاعات، عملکرد و فعالیت‌ها و برنامه‌های گروه در دسترس مردم قرار دارد. همچنین علاقه‌مندان به اهدای کتاب نیز می‌توانند با قرار دادن پیغام ما را از فعالیت‌های خیرخواهانه خود آگاه کنند. پس از دریافت پیام آنها نسبت به جمع‌آوری کتاب اقدام خواهیم کرد.
جمع آوری بیش از 20 هزار جلد کتاب در نمایشگاه/ حضور در نمایشگاه قرآن
مسعود میرزازاده با اشاره به استقبال خوب مردم از این اقدام ابتکاری گروه جهادی ظفر در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌گوید: تا روز هفتم نمایشگاه نزدیک به 20 هزار جلد کتاب نو و دست دوم از بازدیدکنندگان جمع‌آوری شده است. ناشران نیز از این طرح استقبال کرده‌اند و قرار است در 2 روز آخر نمایشگاه آثار خود را به این گروه اهدا کنند. بعد از پایان نمایشگاه ما این آثار را جمع‌آوری می‌کنیم و بعد از دست‌بندی این آثار را با توجه به نیازهای مناطق کشور به کتابخانه‌های آن مناطق ارسال می‌کنیم. استان‌های کرمان، هرمزگان، آذربایجان‌غربی، همدان و مرکزی در اولویت برنامه ما قرار دارند. وی درباره شناسایی گروه‌های هدف در مناطق محروم و چگونگی اعزام نیرو به این مناطق می‌گوید: قبل از ارسال کتاب‌ها به مناطق مشخص شده، همکارانی از گروه به این مناطق اعزام می‌شوند تا نیازهای منطقه را شناسایی کنند و با چشم باز در آن مناطق حضور پیدا کنند. در میان این افراد یکی کارشناس امور فرهنگی نیز حضور دارد. این فرد تلاش می‌کند با توجه به بافت جمعیت و افرادی که در منطقه حضور دارند کتاب‌هایی با شرایط سنی آن منطقه را به آن مکان ارسال کند. میرزازاده در پاسخ به این سوال که به نظر شما چه تعداد کتاب در نمایشگاه جمع‌آوری خواهد شد، می‌گوید: پیش‌بینی از تعداد آثاری که در نمایشگاه اهدا خواهد شد، نداریم اما باید بگویم استقبال بسیار خوبی از این کار شده است. به نظرم از آنجا که این اقدام عام‌المنفعه است مورد حمایت مردم قرار گرفته و استقبال خوبی از آن شده است. البته در این میان نباید از حمایت‌های محمد الله‌یاری معاون فرهنگی و اجرایی، حسین صفری مدیر کمیته اجرایی و مجید صحاف مدیر کمیته فعالیت‌های جنبی نمایشگاه کتاب تهران در ایجاد فضای مناسب برای این گروه غافل ماند. این خادم گروه جهادی ظفر در پایان با اشاره به گسترش فعالیت‌های خود در نمایشگاه‌های دیگر گفت: برای گسترش این اقدام خیرخواهانه قصد داریم در نمایشگاه قرآن نیز این کار را ادامه دهیم. همچنین در دیگر نمایشگاه‌ها نیز که با این موضوع در ارتباط باشند، شرکت خواهیم کرد.


Page Generated in 0/0065 sec