printlogo


کد خبر: 4301تاریخ: 1393/2/18 00:00
تقویم امروز

تولد فقیه بزرگ محمد بن حسن عاملی معروف به شیخ حر عاملی (1033 ق)
محمد بن حسن عاملی معروف به شیخ حر عاملی در روستای مشغره از توابع جبل عامل لبنان متولد شد. شیخ حسن ظهیر، شهید ثانی، پدر، عمو و دایى وی از اساتید شیخ حر عاملی بودند. او تا 40 سالگی در کشور سوریه و منطقه‏ جبل عامل، نزد استادان شیعی تعلیم یافت و بعدها به عراق و خراسان عزیمت کرد. شیخ حر عاملی در مشهد به منصب شیخ‌الاسلامی و قاضی‌القضاتی این شهر منصوب شد و در اصفهان نیز مورد احترام علامه محمدباقر مجلسی و شاه صفوی قرار گرفت. از ایشان بیش از 20 کتاب و رساله بر جای مانده است. اما معروف‏ترین اثر شیخ حر عاملی، کتاب عظیم وسایل‌الشیعه در 30 جلد می‏باشد که کار تالیف آن 18 سال به درازا انجامید. وی در این کتاب، همه‏ روایات و اخباری را که در قرن چهارم هجری در کتب ششگانه‏ روایی شیعه(شامل اصول کافی، من لایحضره الفقیه، تهذیب و استِبصار، محاسن برقی و قرب‌الاستاد) گرد آمده بود، یک‏جا جمع‏آوری کرد. این عالم برجسته در 21 رمضان 1104 قمری در مشهد مقدس وفات یافت و در صحن شریف امام رضا(ع)مدفون شد.
قتل آیت‌‌الله سیدعبدالله بهبهانی از رهبران اصلی نهضت مشروطه(1328 ق)
آیت‏الله سیدعبدالله فرزند سیداسماعیل مجتهد بهبهانی در حدود سال 1260 قمری به دنیا آمد. وی پس از تحصیل مقدمات علوم شرعی، راهی نجف اشرف شد و در حوزه‏ درس آیات عظام شیخ مرتضی انصاری، میرزا محمدحسن شیرازی و سیدحسین کوه‏کمری شرکت جست. سیدعبدالله پس از اخذ اجتهاد، در سال 1295 ق به تهران مراجعت کرد و پس از فوت پدر، مقام مذهبی او را احراز کرد. آیت‏الله بهبهانی در جریان مشروطه، به همراه آیت‏الله سیدمحمد طباطبایى، رهبری اصلی مشروطیت را برعهده داشت و در راه تحقق آرمان انقلابی خویش، صدمات فراوانی دید و مدتی به عتبات تبعید شد. وی در واقعه‏ به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه قاجار، به اسارت قزاقان درآمد و بعد از شکنجه‏های بسیار، با سر برهنه و چهره‏ خون‏آلود و جامه‏ پاره به باغشاه برده شد. آیت‏الله بهبهانی پس از اعلان مشروطیت، فعالانه در برگزاری انتخابات و تشکیل مجلس ملی شرکت جست. اگرچه خود هیچ مقام دولتی را نپذیرفت ولی در همه‏ کارها نظارت کامل داشت. در این حال مخالفانش کمر به قتل او بستند. سرانجام آیت‏الله بهبهانی، این روحانی آگاه و مجتهد مبارز و مقتدر در هشتم رجب سال 1328 ق برابر با 24 تیرماه 1289ش در 68 سالگی توسط اشخاص نقابداری که به منزل او هجوم آورده بودند، به ضرب سه گلوله ترور و کشته شد. از این عالم برجسته، 25 رساله در فقه به جای مانده است.
روز جهانی صلیب سرخ و هلال‌احمر (1864م)
صلیب سرخ، عنوان سازمانی بین‏المللی است که برای تسکین آلام بشری و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی، طبق موافقتنامه ژنو در سال 1864م و خاصه در نتیجه مساعی شخصی به نام ژان هانری دونان سوییسی تشکیل یافت. او در سال 1862م پیشنهاد کرد که خدمت به رنجوران و زخمی‏های نظامی، فعالیتی بی‏طرف محسوب شود. این پیشنهاد با استقبال انجمن‏های امور خیریه مواجه شد و موافقتنامه کنفرانس بین‌المللی ژنو در سال 1864م برای بهبود وضع مجروحان نظامی تدوین شد. از آن پس جمعیت‏های ملی صلیب سرخ به وجود آمده و گسترش پیدا کرد. همچنین به پاس تلاش هانری دونان، روز هشتم مه، سالروز تولد وی به عنوان روز جهانی صلیب سرخ تعیین شد. در سال 1963م، در 88 کشور جهان، جمعیت‏های ملی صلیب سرخ به وجود آمد که در مقاطع گوناگون با هدف کمک متقابل و همکاری و توسعه فعالیت‏های مربوطه، بویژه در زمان صلح فعالیت می‏کرد. فعالیت صلیب سرخ جهانی پس از پایان جنگ دوم جهانی توسعه فراوانی یافت. همچنین در کشورهای اسلامی به جای صلیب سرخ، هلال‌احمر به عنوان نماد این سازمان به کار گرفته شد. مطابق آخرین آمار، 126 جمعیت صلیب سرخ و هلال‌احمر با بیش از 250 میلیون نفر عضو در سطح جهان فعالیت دارند.
 


Page Generated in 0/0063 sec