printlogo


کد خبر: 43369تاریخ: 1389/3/10 00:00
2هزار واحد فرآوری زیتون، غیربهداشتی کار می‌کنند

معاون مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در 3 استان قزوین، زنجان و گیلان بیش از 2هزار واحد سنتی و خانگی تلخی‌گیری و تخمیر زیتون وجود دارد که به صورت غیربهداشتی کار می‌کنند. آبرادات مصلایی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی زیتون شامل 2 مرحله است، تصریح کرد: زمانی که زیتون از باغات چیده می‌شود در واحدهای غیر بهداشتی سنتی و خانگی فرآیند تلخی‌گیری و تخمیرروی آنها انجام شده و سپس یا وارد کارخانه‌ها شده یا به دست فروشنده و در نهایت به دست مصرف‌کننده می‌رسد. وی با اشاره به اینکه بیشتر مخاطرات بهداشتی و تهدید سلامت مردم در این مرحله اتفاق می‌افتد، ادامه داد: متاسفانه تاکنون برای حل این چالش کار مناسبی نیز انجام نشده است البته در کارخانه‌های روغن‌کشی یا بسته‌بندی زیتون که در قسمت نهایی فرآوری زیتون فعالیت می‌کنند کارها به شکل بهداشتی و مطلوب انجام شده و استانداردها نیز رعایت می‌شود چرا که این واحدها تحت پوشش اداره نظارت قرار دارند.

مصلایی از پایه‌گذاری طرح سلامت در استان قزوین به عنوان پایلوت کشوری خبر داد و گفت: در این طرح شاخه‌های مختلفی ازجمله سلامت وامنیت غذا در کارگروهی دنبال می‌‌شود که از امسال پروژه‌های این طرح اجرا می‌شود و تا 5 سال نیز ادامه دارد.


Page Generated in 0/0076 sec