printlogo


کد خبر: 4345تاریخ: 1393/2/20 00:00
تقویم امروز

ولادت «امام محمدتقی، جوادالائمه(ع)» (195 ق)
حضرت امام محمدتقی(ع)، امام نهم در مدینه منوره به دنیا آمد. روز تولد آن حضرت را 15 و 19 رمضان نیز گفته‏اند. ابوجعفر، کنیه و جواد، تقی، قانع، مرتضی و نجیب از القاب آن امام می‏باشند. نام مادر امام را سَبیکِه گفته‏اند. آن حضرت در 8 سالگی و در زمان مأمون به امامت رسید و در عصر معتصم عباسی در 25 سالگی شهید شد. فرزندان امام جواد(ع) را چهار تن ذکر کرده‏اند. آن امام بزرگوار، از محبوبیت فوق‌العاده‏ای در میان مردم برخوردار بود. آن حضرت به واسطه بخشندگی زیادی که داشت به جواد به معنای بخشنده مشهور شد. خانه امام جواد(ع) پناهگاه نیازمندانی بود که از هر سو ناامید شده و به مساعدت امام چشم دوخته بودند. در دوران امام جواد(ع) حوزه نفوذ اسلام، پهنه گسترده‏ای را شامل می‏شد. این امر زمینه را برای انتقال و نشر آرای مختلف فراهم آورد و باب مباحثه و گفت‏وگو بین اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان را باز کرد. در این میان، آن امام به عنوان یادگار پیامبر اسلام(ص)، از هر فرصتی بهره می‏برد تا مردم را با علوم و معارف والای اسلامی آشنا سازد و از نفوذ اندیشه‏های غیرالهی جلوگیری کند.
ولادت حضرت علی‌اصغر(ع) فرزند امام حسین(ع)(60 ق)
عبد‌الله‌ رضیع(شیرخواره) یا علی اصغر، فرزند سیدالشهدا امام حسین(ع) است که در روز عاشورا در آغوش پدر با تیر حرمله به شهادت رسید. مادرش، رباب، دختر امرءُالقیس بود. وقتی امام برای آخرین وداع، مقابل خیمه‏ها آمد، زینب(س)، علی اصغر را آورد. وی در آغوش امام بود که تیری بر گلوی او اصابت نمود و به شهادت رسید. آنگاه امام(ع) جسد آن کودک را در کنار خیمه‏ها در گودالی که حفر کرد، به خاک سپرد.
تصویب آرم نهایی جمهوری اسلامی ایران توسط امام خمینی(ره) (1359 ش)
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قرار بر این شد آرمی به عنوان نماد و نشان جمهوری اسلامی ایران معرفی شود که بیانگر روح دین‏خواهی و اسلام‌طلبی ملت مسلمان ایران باشد. از این رو پس از فراخوان شورای انقلاب برای تهیه این آرم، طرح‏های متعددی به این شورا رسید که سرانجام از میان آنها یک طرح مورد پذیرش قرار گرفت. در نهایت با ارائه این آرم به رهبر کبیر انقلاب اسلامی، طرح مزبور به تصویب رسید. این آرم به صورت چهار هلال و یک ستون میانی و نشانگر کلمه مقدس «‌الله‌» می‏باشد و در عین حال کلمه مبارک «لا اله الا ‌الله» را نیز تشکیل می‏دهد. در توضیح محتوای این شکل نمادین می‏توان گفت که ستون میانی یا شمشیر، نشانه اقتدار و قدرت؛ هلال نشان‏دهنده رشد، پنج جز اصلی نمایشگر اصول پنج‏گانه دین (مذهب تشیع) و ترکیب متقارن بیانگر تعادل و میزان و عدالت می‏باشد. این آرم از آن پس در وسط رنگ سفید پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و بر بالای عنوان تمام وزارتخانه‏های کشور قرار گرفت.
ورود «مورگان شوستر» آمریکایی به تهران به منظور اصلاح امور مالی کشور (1290 ش)
به‌دنبال موافقت مجلس با استخدام مستشاران خارجی برای سامان‌دادن اوضاع اقتصادی کشور، دولت ایران در پی انجام قراردادی با ایالات متحده آمریکا، یک هیات مستشار مالی برای اصلاح امور مالی به کشور دعوت کرد و در این روز، هیاتی به ریاست مورگان شوستر وارد ایران شد. مجلس شورای ملی با اطمینان به حسن نیت شوستر و همراهانش، به آنان درباره هر نوع فعالیت برای اصلاح امور مالی ایران، اختیار تام داد، ولی این عمل ایران، به دولت روس بسیار گران آمد و روس‏ها مصمم شدند کاری کنند که شوستر و معاونینش از کار برکنار شوند. از این رو، به بهانه‏ای واهی به دولت ایران برای اخراج شوستر اولتیماتوم دادند که با مخالفت مجلس مواجه گردید. در این حال قوای روس نیز به شهرهای آذربایجان و بویژه تبریز یورش بردند و به قتل و غارت پرداختند. این عمل، دولت ایران را به برکناری شوستر وادار کرد و فردی وابسته به روس‏ها را به جای وی برگزید.
آزادی منطقه شلمچه توسط رزمندگان اسلام (1361 ش)
رزمندگان اسلام در ادامه عملیات ظفرمند بیت‌المقدس منطقه شلمچه را از تصرف قوای بعثی آزاد کردند. در این روز با آزادی شلمچه اراضی آزادشده به‌دست نیروهای پرتوان اسلام حدود3060 کیلومترمربع محاسبه شد و تعداد هواپیماهای سرنگون شده دشمن به بیش از26 فروند رسید.


Page Generated in 0/0080 sec