printlogo


کد خبر: 4363تاریخ: 1393/2/20 00:00
توصیه شهردار تهران به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای
ساده لوح نباشید

گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف، شهردار تهران به‌رغم تاکید بر تقویت تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، اما معتقد است تیم مذاکره‌کننده نباید فریب مراوده با آمریکایی‌ها را بخورد چراکه اعتماد به دشمن ساده‌لوحی است. محمدباقر قالیباف شهردار تهران پنجشنبه در سومین همایش پیشکسوتان جهاد و شهادت روحانیون رزمنده تهران بزرگ، به صورت مفصل درباره باید‌ها و نبایدهای مذاکره با دشمن سخنرانی کرد. شهردار تهران همچنین به راهکارهای رفع تحریم‌ها نیز اشاره کرد و با تشریح 2 راهکار پیش‌رو برای رفع تحریم‌ها خواستار توجه جدی دولت به تمرکز بر قدرت درونی و به طور ویژه اقتصاد مقاومتی شد. قالیباف در این سخنرانی تاکید کرد محدود کردن موضوع رفع تحریم‌ها به مذاکرات بازی در زمین دشمن است و این الگو تبعات بسیاری بویژه در دلسرد کردن مردم خواهد داشت. در ادامه به نقل از فارس اظهارات قالیباف درباره موضوع هسته‌ای، مذاکره و همچنین الگوهای موجود برای رفع تحریم‌ها می‌آید.
آیندگان قضاوت می‌کنند
قالیباف در ابتدای سخنان خود پرونده هسته‌ای کشورمان را یکی از مهم‌ترین موضوعات مهم کشور عنوان کرد. او گفت: این پرونده یکی از مهم‌ترین موضوعات در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و حتماً آیندگان پیرامونش قضاوت خواهند کرد. این پرونده دارای پیچیدگی‌های حقوقی است و بازیگرانی از سطوح مختلف در آن ایفای نقش می‌کنند. این میدان مبارزه‌ای است که ملت و انقلاب ما با آن روبه‌روست. شهردار تهران با بیان اینکه
مقام معظم رهبری بر پرونده هسته‌ای نظارت دقیق و عمیق دارند و اداره‌کننده آن هستند، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بدون شک خط قرمزهایی که باید در این زمینه رعایت شود را از هرکسی در هر جایگاهی مطالبه خواهند کرد، ایشان هیچگاه اهل معامله کردن بر سر عزت ملت و نظام با هیچ چیز، هیچکس و هیچ دولتی نیست. وی اضافه کرد: در کنار وجود سیاست و استراتژی مشخص (درباره مساله هسته‌ای) اگر به گذشته بنگریم درخواهیم یافت دولت‌های گوناگون در قبال این موضوع رفتارهای مختلفی از خود نشان دادند و گاهاً این رفتارها با یکدیگر در تضاد بود،‌امروز هم یکی از همین رفتارها در این مقطع درحال رقم خوردن است. شهردار تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مذاکره‌کنندگان فرزندان انقلاب هستند، تصریح کرد: اگر ما امروز این بیان را به صورت مستقیم از امام خود می‌شنویم که نباید تیم مذاکره‌کننده را تضعیف کرد؛ نباید بیان یا قلمی را به حرکت درآوریم که باعث شود آنها در صحنه مقابله با غرب احساس ضعف کنند. وی با تأکید بر اینکه افراد نباید اقدامی کنند که باعث تضعیف تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان شود، خاطرنشان کرد: نقد در هر شرایطی حق افراد و جامعه است اما باید به این نکته توجه کنیم که نقد اثرگذار باید با صداقت و نیت مثبت نقدکننده همراه باشد. شهردار تهران در ادامه در بیان مؤلفه‌های نقد گفت: نقد نه در موضوع هسته‌ای بلکه در هر موضوعی باید با صداقت و نیت خالص باشد و اگر اینگونه نبود آن نقد، دیگر نقد نیست.
انتقاد از دوقطبی‌سازی
محمدباقر قالیباف در ادامه اظهارات خود به برخی اقدامات حزبی برای تقلیل اهمیت مذاکرات و سوء‌استفاده‌های باندی و حزبی از مذاکرات هسته‌ای اشاره و تصریح کرد: نباید در موضوعات مهم و حیاتی و سرنوشت‌ساز برای کشور به گونه‌ای رفتار شود که شاهد دو قطبی شدن جامعه باشیم. دو قطبی شدن امنیت ملی، اقتدار و مولفه‌های قدرت را به خطر می‌اندازد و طبعاً آسیب‌های این موضوع به نظام و کشور بازخواهد گشت. وی با اشاره به اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای باید بداند که مذاکره یک فرآیند دوطرفه است، تصریح کرد: نباید در این فرآیند انتظار داشت که همه خواسته‌های ما به طرف مقابل دیکته شود زیرا نمی‌توان همه مطالبات را تأمین کرد. وی با یادآوری اینکه غربی‌ها بویژه آمریکایی‌ها با انقلاب و ملت مسلمان ایران سر ستیز دارند، گفت: رابطه ما تا زمانی که ما بر انقلاب خود استواریم و آنها نیز به خوی استکباریشان معتقدند، رابطه
گرگ و میش است.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه نباید به هیچ‌وجه به آمریکایی‌ها اعتماد کنیم، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها در دولت‌های گذشته و این دولت نسبت به این مهم تذکر داده‌اند؛ نباید ما ساده‌اندیش باشیم و تصور کنیم اگر آنها با ما خوش‌و‌بش کرده یا حرف می‌زنند به دنبال منافع دولت و ملت ایرانند. شهردار تهران اضافه کرد:
مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه را مطرح می‌کنند و باید در سیاست خارجی به این نکته توجه کرد؛ تیم مذاکره‌کننده هم باید بداند امروز در میدان نبرد است و فقط نوع این نبرد تغییر کرده است. قالیباف با یادآوری اینکه دشمن پس از عدم موفقیت در تهاجم نظامی، تهاجم فرهنگی را در دستور کار خود قرار داد، خاطرنشان کرد: امروز در عرصه سیاست خارجی هم باید بدانیم میز گفت‌وگوها یک میز مبارزه است، نه مذاکره و مذاکره برای مبارزه است.
ریشه تحریم‌ها کجاست؟
ادامه سخنان شهردار تهران به مباحث ریشه‌ای مربوط به اثرگذاری تحریم‌ها و الگوهای غلط مدیریتی در دولت‌های گذشته اختصاص داشت. قالیباف در این‌باره با طرح این سؤال که آیا ما قبل از تحریم‌ها در کشور مشکلی نداشتیم، اظهار داشت: امروز در دهه اول انقلاب نیستیم و بیش از 3 دهه از انقلاب می‌گذرد، در طول این سال‌ها دولت‌های مختلف هر آنچه خواستند را به نمایش گذاشتند و امروز همه ما خروجی آن را می‌بینیم. شهردار تهران ادامه داد: اگر امروز تحریم‌ها اتفاق افتاد و دشمن از این نقطه به انقلاب تاخت و تاز می‌کند باید برای ما درس باشد؛ ما در گذشته به جای مدیریت صحیح با پول نفت جامعه را اداره کردیم که دشمن امروز به این نقطه‌ضعف ما دست پیدا کرده است. در واقع دولت‌ها ضعف خود را با پول نفت مدیریت می‌کردند و همین باعث شد نابسامانی‌ها، نفت را از یک فرصت به تهدید تبدیل کند. قالیباف ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که ما پول نفت را به سرمایه‌گذاری‌ها ببریم اما این پول خرج فعالیت‌های روزانه شد؛ نفت در انتهای دهه ۸۰ به ۱۰۰دلار رسید اما هیچ اتفاقی در اشتغال و اقتصاد کشور نیفتاد. شهردار تهران با بیان اینکه تغییر رویکرد دشمن از تهاجم نظامی به جنگ اقتصادی به معنای مذاکره نیست، تصریح کرد: دشمن هنوز اندیشه فروپاشی نظام اسلامی را در سر دارد. وی با بیان اینکه طرف غربی امروز به دنبال حل مشکل نیست و مبارزه با روش‌های دیگر را برای پیروزی خود دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: ما امروز باید متوجه حرکات دشمن بوده و در زمینش بازی نکنیم.
راه‌های مقابله با تحریم
اما یکی از مهم‌ترین بخش‌های مربوط به اظهارات شهردار تهران، صحبت‌های وی درباره راه‌های رفع تحریم‌ها بود. محمدباقر قالیباف در این‌باره گفت: برای مقابله دو راه پیش‌روی ماست، راه اول اینکه مسیر مدنظر دشمن را طی کنیم؛ آن مسیر این است که ما تنها راه‌حل نابسامانی را در سیاست خارجی متمرکز کرده و سیاست خارجی را نیز فقط در مذاکرات ببینیم. سپس این توقع را در مردم ایجاد کنیم که اگر این حل شود همه مشکلات حل خواهد شد. وی با طرح این سؤال که مگر پیش از تحریم‌ها مشکلی در کشور نداشتیم، تصریح کرد: با به وجود آوردن توقع در مردم اگر تحریم‌ها برداشته شد و آنگاه اتفاقی نیفتاد مردم ناامید می‌شوند و ‌آیا این به نفع کشور است؟ شهردار تهران در بیان دومین راه برای مقابله با تحریم‌ها گفت: در راه دوم ما باید تلاش خود را برای به حداقل رساندن آسیب‌پذیری کشور به کار گیریم؛ ما باید اقتصاد مقاومتی را که
مقام معظم رهبری سیاست‌هایش را ابلاغ کردند، دنبال کنیم و در این مسیر کشور را به اقتصاد بدون نفت برسانیم. قالیباف با بیان اینکه در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی به گفتمان جهادی و باورهای برخاسته از این گفتمان نیازمندیم، تصریح کرد: با نگاه سازش‌کارانه یا لیبرالیستی نمی‌توان این مباحث را پیش برد؛ ما باید با باورهای اندیشه اسلامی ضعف‌های خود را به قوت تبدیل کنیم. شهردار تهران مجدداً نسبت به ایجاد توقع بی‌جا در مردم هشدار داد و افزود: نباید کار و تلاش را کنار گذاشته و توقع بیجا در مردم ایجاد کنیم؛‌نباید در این مباحث رفتار سیاسی یا گروهی داشته باشیم. وی با بیان اینکه وجود سناریوهای متعدد برای عرصه اقتصادی عزت و اقتدار ما را به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: این اظهارات به این معنا نیست که نباید مذاکره کنیم بلکه باید این اتفاق بیفتد اما استفاده از توان داخل، باورهای دینی و توان داخلی قدرت مردم ما را به موفقیت خواهد رساند.
 


Page Generated in 0/0079 sec