printlogo


کد خبر: 4740تاریخ: 1393/2/28 00:00
کاخ سفید:
موشک‌های بالستیک ایران باید بخشی از توافق جامع باشد

گروه سیاسی: چرا مذاکرات بدون حصول نتیجه ای به پایان رسید؟ مقامات آمریکایی روایت های قابل تاملی در این‌باره دارند که نشان می دهد مبنای اختلاف، متن توافقنامه ژنو بوده است. در همین راستا  سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد موضوع موشک‌های بالستیک ایران باید جزو مباحث مذاکرات هسته‌ای برای توافق جامع باشد. جی کارنی در کنفرانس خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 و موضوع موشک‌های ایران، گفت: ما تاکید کرده‌ایم همه موضوعات مورد نگرانی‌مان طی مذاکرات 1+5 با ایران روی میز است با این حال به جزئیات مذاکرات نخواهم پرداخت.  وی تصریح کرد: با این حال تاکید می‌کنم که برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) به وضوح عوامل توافق نهایی را اعلام کرده است و درباره همه موضوعات مورد نگرانی که لازم است به آنها پرداخته شود، صحبت می‌کند. این توافق همچنین به پرداختن به قطعنامه‌های شورای امنیت اشاره می‌کند؛ از جمله مسائل مربوط به موشک‌های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند.  به گزارش تسنیم، سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: بنابراین موشک‌های بالستیک جزو مباحثی است که لازم است بخشی از توافق جامع در باره این چالش و اختلاف باشد و این نگاه ماست.  وی با ارجاع به قطعنامه‌های شورای امنیت، افزود: برنامه اقدام مشترک صریحا خواستار رفع این نگرانی‌ها شده و تاکید کرده همه موضوعات برنامه اقدام مشترک از جمله مسائل مربوط به موشک‌های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند روی میز است و باید برای دستیابی به توافق جامع حل و فصل شوند.
اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها
روزنامه انگلیسی گاردین نیز یک روز پس از پایان دور چهارم مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در وین با اشاره به عدم‌پیشرفت این دور از مذاکرات، افزود: احتمالاً بزرگ‌ترین اختلاف‌نظر در مذاکرات وین درباره ظرفیت آینده برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران درباره تعداد سانتریفیوژها بود. گاردین با اشاره به عدم‌پیشرفت در دور اخیر مذاکرات به نقل از یک دیپلمات غربی، می‌نویسد: شاید توقعات در این دور کمی بالاتر بوده... و نیازمند  انعطاف‌پذیری بیشتری هستیم. این روزنامه همچنین به صحبت‌های یک مقام آگاه آمریکایی که پس از مذاکرات اعلام کرده است، شکاف قابل‌توجهی باقی‌مانده است اشاره کرده و می‌نویسد: گفت‌وگوها به دیواری برخورد کرده است اما این دیوار از جنس موانع دونده‌های ماراتن است، زمانی که آنها ‌ناگهان احساس می‌کنند دیگر انرژی ندارند، گاهی این موانع آنها را متوقف می‌کند، اما نه همیشه، مصمم‌ترین افراد راهی برای عبور از آن پیدا می‌کنند.
بعید است کنگره لغو تحریم‌ها را بپذیرد
از سوی دیگر میشل سینف، مدیرعامل اندیشکده مطالعات خاور نزدیک واشنگتن در گزارشی ضمن اشاره به مذاکرات میان ایران و 1+5 و اختلافات جدی در این مذاکرات مدعی است که آمریکا نباید در مساله هسته‌ای ایران کوتاه بیاید، بلکه باید با اعمال فشار بر این کشور از جنبه‌های مختلف، مانع اقدامات بی‌ثبات‌ساز ایران و جلب رضایت متحدان منطقه‌ای خود شود. در بخشی از این تحلیل آمده است: متحدان بدبینی که روایت روحانی را مورد سؤال قرار داده و تمایل ندارند امنیت خود را به خاطر آن به‌خطر بیندازند نیز باید از این معامله راضی باشند. از همه مهم‌تر کنگره است که اگر باور داشته باشد که این توافق ظرفیت هسته‌ای فراوانی را برای ایران باقی می‌گذارد، بعید است لغو تحریم‌ها را بپذیرد. دولت می‌تواند تحریم‌ها را با ترفندی خاص لغو کند اما بانک‌ها و سایرین ممکن است برای ازسرگیری روابط تجاری با ایران بدون مشخص بودن آینده این روابط در شک و تردید باشند. این بحران می‌تواند حل نشده باقی بماند و تداوم آن هم برای روحانی و هم برای آمریکا آسیب‌های جدی درپی خواهد داشت.


Page Generated in 0/0051 sec