حسین پرتوی درگذشت
خالق عکس معروف دیدار همافران با امام خمینی(ره) در جریان انقلاب 57، دیروز یکشنبه (28 اردیبهشت) در سن 72 سالگی درگذشت. سیاوش پرتوی، فرزند آن مرحوم در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: حسین پرتوی که مدتها در بستر بیماری بود، درگذشت. او افزود: مرحوم حسین پرتوی از دیروز(شنبه) در کما بود و امروز ضربان قلب و تنفس نداشت و اورژانس به منزل آن مرحوم آمده و دستگاه تنفس را قطع کرد. آن مرحوم سالها از بیماری ALS رنج میبرد.
حاشیهنگاری بیانصافانه از عدمحضور حاتمیکیا
عدمحضور ابراهیم حاتمیکیا در اکران خصوصی فیلم سینمایی «چ» در مراسم قدردانی از شهدا و ایثارگران پیروان ادیان توحیدی، گلایههایی به همراه داشت. در این مراسم که عصر روز پنجشنبه 25 اردیبهشت در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی تهران (سرچشمه) برگزار شد، برخی نمایندگان اقلیتهای دینی مجلس اعتراض خود را ابراز کردند. این درحالی بود که قبلا از سوی کارگردان اعلام شده بود به دلیل مشغله نمیتواند در این مراسم حاضر شود اما حاشیهنگاریهای زیادی در این باب از سوی برخی رسانهها صورت گرفت. احسان محمدحسنی، مسؤول سازمان هنری رسانهای اوج در پی درج این اخبار و حاشیهها مبنی بر عدم حضور ابراهیم حاتمیکیا در مراسم نمایش فیلم «چ» و پاسداشت خانوادههای معظم شهیدان و ایثارگران پیروان ادیان توحیدی در برخی رسانهها با ارسال متنی به توضیحاتی در این باره پرداخت که متن آن در پی میآید: حدود 10 روز قبل از برپایی این مراسم، موضوع دعوت را با ایشان در میان گذاشتم، با وجود شوق و شعف متعهدانهای که در چهره ایشان دیدم اما از همان ابتدا به دلیل مشغلههای درهمتنیدهشان در این روزها، برای حضور ابراز تردید کردند ولی با این حال مقرر شد برنامههای شخصیشان را بررسی کنند و خبر دهند. پایان ساعات کاری همان روز اعلام کردند که متاسفانه برخلاف میل باطنیشان که معمولا به بازماندگان عزیز شهیدان، «نه» نمیگویند اما به دلیل همزمانی این مراسم با چند برنامه از قبل پیشبینیشدهشان، به هیچوجه امکان حضور ندارند. چون واسطه این دعوت بنده بودم و از سوی دیگر عدم حضور حاتمیکیا اعلام شده بود و ایشان از این موضوع عذرخواهی کرده بودند به نظر میرسد جایی برای تحلیل و تفسیرهای عجیب و حاشیهنگاریهای بیانصافانه باقی نمیگذارد.
پروانه نمایش 3 فیلم صادر شد
در جلسه دوشنبه22 اردیبهشت 92 مجوز نمایش 3 فیلم «برف» به تهیهکنندگی و کارگردانی مهدی رحمانی، «خانوم» به تهیهکنندگی امیر سیدزاده و کارگردانی تینا پاکروان و «حق سکوت» به تهیهکنندگی رضا میرکریمی و کارگردانی هادی نائیجی صادر شد.
واکنش معاون پارلمانی وزیر ارشاد به رفتار اخیر لیلا حاتمی در کن
پس از انتشار عکسهای زننده لیلا حاتمی در فضای مجازی از حضورش در جشنواره فیلم کن که اقدام به دیدهبوسی و دست دادن با مردان حاضر در این جشنواره کرده است، معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این رفتار واکنش نشان داد و گفت: امیدوارم کسانی که به عنوان زن ایرانی در مجامع بینالمللی شرکت میکنند به اعتبار، عفت و منزلت ایرانیان توجه داشته باشند تا چهره زن ایرانی در دنیا بد و خدشهدار نشان داده نشود. حسین نوشآبادی، معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رفتار اخیر هنرمند زن ایرانی در جشنواره کن گفت: حضور شخصیتهای هنری و هنرمندان ایرانی در خارج از کشور اگر با رعایت شئونات اسلامی و احترام به فرهنگ ملت و اعتقادات ایران باشد، امری پسندیده است. اما اگر این حضور با بیتوجهی به ارزشهای جامعه و معیارهای اخلاقی ما باشد ملت ایران این رفتار را نمیپذیرد. او با بیان اینکه هنرمندان زن ایرانی، سمبل زنان ایرانی در خارج از ایران هستند، گفت: حضور نامناسب زنان ایرانی در خارج از کشور بویژه هنرمندان که مورد احترام مردم ما هستند از طرف ایرانی وطنپرست و علاقهمند به ایران مورد قبول نیست. معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: زن ایرانی چه هنرمند و چه غیرهنرمند همیشه مظهر عفت و پاکی بوده، بنابراین اینگونه حضورهای نامناسب که اخیراً در جشنواره کن اتفاق افتاده همسو با اعتقادات دینی ما نیست. نوشآبادی گفت: امیدوارم کسانی که به عنوان ایرانی در مجامع بینالمللی شرکت میکنند به اعتبار و منزلت ایرانیان توجه داشته باشند تا چهره زن ایرانی در دنیا بد و خدشهدار نشان داده نشود. او با اشاره به اینکه ملت ایران اگر هنرمندان را دوست دارند آنها نیز باید به این علاقه احترام بگذارند، گفت: احترام گذاشتن به مردم توسط هنرمندان یعنی قبول داشتن باورها و خواستههای آنها، بنابراین هنرمندان باید به خواستهها و معنویت مردم خود احترام بگذارند.