printlogo


کد خبر: 5520تاریخ: 1393/3/11 00:00
حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» :
برگزاری انتخابات سوریه طرح ایران بود

وجیهه‌سادات  حسینی: در طول 3 سالی که نظام سوریه درگیر جنگ داخلی با توطئه کشورهای غربی و مخالفان سوری است، جمهوری اسلامی ایران در قالب طرح‌های مختلف سعی در حل بحران سوریه داشته است. حمایت ایران از سوریه یک حمایت سیاسی و مبتنی بر بحث همپیمانی سوریه با جبهه مقاومت اسلامی در منطقه است، همان‌طور که مقام معظم رهبری تاکید کردند «جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هرگونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه بشدت مخالف است». روند تلاش ایران برای حل بحران سوریه ادامه دارد. برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه از جمله طرح‌های پیشنهادی ایران است که در حال حاضر دردستور کار قرار گرفته و به اعتقاد کارشناسان، این انتخابات سوریه را از بحران نفسگیر به سمت ثبات و آرامش پیش می‌برد.  در این رابطه و به منظور بررسی بیشتر انتخابات سوریه، «وطن‌امروز» گفت‌وگویی با حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل و خاورمیانه انجام داده است. هانی‌زاده با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه که از ۷ خردادماه در خارج از این کشور آغاز شده و ۱۳ خرداد ماه در سوریه برگزار می‌شود، اظهار داشت: این انتخابات در نوع خود بی‌نظیر است و دارای ویژگی‌های مختلفی است که آن را از انتخابات دیگر سوریه متمایز می‌کند. وی ادامه داد: انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه اولین انتخاباتی است که حزب بعث سوریه در آن نامزدی را معرفی نکرده و در آن مشارکت نمی‌کند.
کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: در حال حاضر رقابت میان نامزدهای انتخاباتی سوریه سالم و شفاف است و در 50 سال گذشته برگزاری چنین انتخاباتی با حضور 3 نامزد ریاست‌جمهوری که بدون نظارت حزب بعث با یکدیگر رقابت می‌کنند، بی‌سابقه است. هانی‌زاده با اشاره به شرایط کنونی حاکم بر سوریه گفت: فرآیند زمانی فعلی در این کشور با گذشته متفاوت است و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در سوریه نشان‌دهنده این است که این کشور از بحران نفسگیر داخلی به سمت ثبات پیش می‌رود و این در حالی است که نظام سوریه طی 3 سال گذشته با بزرگ‌ترین تهاجم تروریستی روبه‌رو شده است. این تحلیلگر مسائل خاورمیانه تصریح کرد: تهاجمات تروریستی از 83 کشور جهان طی 3 سال انجام شده و حکومت‌های متعددی چون عربستان، قطر، ترکیه و رژیم صهیونیستی برای سرنگونی نظام سوریه این تروریست‌ها را یاری دادند. وی با اشاره به نتایج انتخابات سوریه  گفت: از سوی دیگر برگزاری انتخابات در سوریه نشان‌دهنده این است که همگرایی میان مردم و دولت سوریه وجود دارد و براساس نظرسنجی‌های انجام شده بشار اسد با 70 درصد آرا رئیس‌جمهور سوریه می‌شود. هانی‌زاده اظهار کرد: مردم سوریه در این 3 سال متوجه شدند بشار اسد با رهبری و فرماندهی خود و همکاری نیروهای مسلح توانسته بر گروه‌های تروریستی پیروز شود. وی با بیان اینکه احتمال توطئه علیه انتخابات سوریه وجود دارد، افزود: احتمال توطئه علیه انتخابات مردم سوریه از سوی غرب و مخالفان وجود دارد چراکه در حال حاضر 10 کشور جهان اجازه ندادند انتخابات در سفارت سوریه برگزار شود که این کشورها غالبا از حامیان گروه‌های تروریستی هستند و قطعا نتیجه این انتخابات مورد پذیرش مخالفان و گروه‌های تروریستی قرار نمی‌گیرد.
کارشناس مسائل بین‌الملل و خاورمیانه ادامه داد: از آنجا که مخالفان دولت سوریه می‌دانند محبوبیت بشار اسد در سطح ملی بالا است از این رو سعی در عدم برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری کردند. وی با اشاره به توطئه آمریکا و متحدانش در زمینه انتخابات سوریه گفت: آمریکا و متحدانش در زمینه برگزاری انتخابات در منطقه یک شعار دارند و آن این است که دوستان آمریکا دموکرات و دشمنانشان دیکتاتور هستند و هرقدر انتخاباتی در یکی از کشورهایی که با آنها همسویی ندارد و سازگاری با سیاست‌های استعماری آنها ندارد، با آزادی برگزار شود، مورد تردید قرار می‌گیرد. هانی‌زاده خاطرنشان کرد: آنچه در حال حاضر در سوریه بااهمیت است حضور مردم در پای صندوق‌های رای برای تعیین رئیس‌جمهور کشورشان است. کارشناس مسائل بین‌الملل و خاورمیانه با اشاره به نقش ایران در حل بحران سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران طی 3 سال گذشته طرح‌های متعددی را برای حل بحران سوریه ارائه کرده که طرح‌های 9 ماده‌ای، 6 ماده‌ای و 4 ماده‌ای از جمله این طرح‌هاست. وی ادامه داد: ایران با هوشمندی و شناخت دقیقی که از تحولات سیاسی و میدانی سوریه دارد این طرح‌ها را ارائه داده، طوری که طرح اخیر مورد پذیرش اخضر ابراهیمی، فرستاده سابق دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه قرار گرفت اما آمریکا و غرب حاضر نیستند بحران سوریه از رهگذر راه حل سیاسی و گفتمان حل شود. هانی‌زاده خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در آزادسازی شهر حمص و خروج تروریست‌ها به دولت سوریه کمک کرد و طرح‌های ایران به دلیل اهمیتی که از بعد انسانی دارند، مورد پذیرش برخی مخالفان نیز قرار گرفته است. کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار کرد: برقراری آتش‌بس میان گروه‌های مسلح و سوریه، عقب‌نشینی گروه‌های تروریستی از شهرها، برگزاری انتخابات آزاد در سوریه و تشکیل دولت وحدت ملی و خروج نیروهای مسلح از حمص از جمله طرح‌های جمهوری اسلامی ایران است. وی در پایان گفت: تشکیل دولت وحدت ملی و آتش‌بس در سوریه از دیگر طرح‌هایی است که در آینده ممکن است در سوریه اجرا شود.


Page Generated in 0/0059 sec