گروه اجتماعی: در آستانه بیست و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) سازمانها، دستگاههای اجرایی و اقشار گوناگون مردم خود را برای حضور پرشور در این مراسم و تجدید بیعت میلیونی با ولایت آماده میکنند. به گزارش خبرنگار«وطن امروز» امسال هم همانند سالهای گذشته برنامههای بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) در 2 بخش سازمانها و نهادهای فرهنگی و اجرایی و حرکتهای خودجوش مردمی انجام میشود. این مراسم با حضور رهبر انقلاب، رئیسجمهور و مقامان لشکری و کشوری و میلیونها زائر از سراسر کشور برگزار میشود.
اندکاندک جمع مستان میرسند
یکی از ویژگیهای مهم مراسم 14 و 15 خرداد ماه حضور مردم در تمام برنامهها به صورت خودجوش است، به صورتی که از چند هفته مانده به مراسم ارتحال حضرت امام(ره) مردم از سراسر کشور در قالب کاروانهای پیاده، دوچرخهسوار، هیاتهای ورزشی و به صورت دوی امدادی در تلاش هستند تا خود را برای شرکت در مراسم به حرم امام(ره) برسانند. برای مثال میتوان به پیادهروی دلدادگان خمینی(ره) پس از نماز صبح روز 14خرداد از شهرری تا مرقد امام خمینی(ره) اشاره کرد.
آمادگی برای میزبانی از 2 میلیون زائر
همچنین عیسی فرهادی، فرماندار تهران درباره اقدامات صورت گرفته برای این ایام، گفته است: پیشبینی میشود در صورت فراهم شدن زمینه، حدود 2 میلیون زائر از سراسر کشور برای شرکت در این مراسم به تهران سفر کنند.
توجه ویژه به سلامت زائران
از جمله مواردی که امسال و با توجه به گرمی هوا بیشتر مورد توجه دستگاههای نظارتی و بهداشتی قرار گرفته است، بحث سلامت زائران است به نحوی که اکیپهای گشت وزارت بهداشت برای سرکشی و نظارت بر آشپزخانهها و مکانهای طبخ و توزیع غذا تشکیل شده و از سوی دیگر یک میلیون بطری آب آشامیدنی هم توسط جمعیت هلال احمر تهران در اطراف حرم مطهر توزیع میشود.
دغدغه امنیتی وجود ندارد
امسال هم مانند هر سال نیروی انتظامی با به آمادهباش در آوردن 31 هزار نیروی پلیس، امنیت کامل این مراسم را تضمین کرده است. به گفته سردار اسماعیل احمدیمقدم، رئیس پلیس کشور برای امنیت تردد زائران از مبدأ تا حرم و مسیر بازگشت تمهیدات لازم اندیشیده شده و 31 هزار پلیس از فرماندهی انتظامی تهران، البرز و شرق و غرب تهران در آمادهباش هستند ضمن اینکه سپاه و بسیج نیز به همراه واحدهای خدماتی و امدادی برای تسهیل تردد مردم و تامین امنیت تلاش میکنند. فکر میکنم بسیاری از مشکلات برای مراسم امسال رفع شده است و به نظرم مراسم امسال بهتر و باشکوهتر از سالهای قبل برگزار شود».
گشت آشکار و پنهان پلیس
از دیگر مواردی که بیش از پیش مورد توجه ناجا قرار گرفته است موضوع تامین امنیت پارکینگهاست که بنا به گفته رئیس پلیس کشور در این باره نیز تمام پیشبینیهای لازم از سوی پلیس آگاهی انجام شده است و ایستگاههای آشکار و گشت پنهان آگاهی در روز مراسم در اطراف حرم فعال هستند. ضمن اینکه نیروهای پلیس به سیستم پلاکخوان مجهز شده و خودرو و موتوسیکلتهای مشکوک را نیز کنترل میکنند.علاوه بر این به کارگیری ۲۹۷ تیم خودرویی و ۱۹۰ تیم موتوری راهور در مراسم ارتحال امام(ره) از مهمترین برنامههای پلیس راهور برای این مراسم است. به نحوی که سرهنگ تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به در نظرگیری ۷۰۰ هزار کارت ویژه زائران و سامانه پیامک انبوه به آنها از بهکارگیری ۳۶۰۰ مأمور پلیس راهور در قالب ۲۹۷ تیم خودرویی و ۱۹۰ تیم موتوری در مراسم ارتحال امام خبر داده است.
ساماندهی حرکت اتوبوسها
از جمله برنامهریزیهای صورت گرفته برای باشکوهتر اجرا شدن مراسم امسال برنامهریزی برای زمانبندی حرکت اتوبوسهاست. احمدیمقدم در این باره گفته است: به اتوبوسها بروشورهای مسیر و ساعتهای رفت و آمد داده شده است تا همه آنها با یکدیگر تردد نکنند و زمان ورود و خروج مشخص باشد. خوشبختانه امسال شهرداری تاکسیهایی را برای فاصله پارکینگ تا حرم در نظر گرفته است که معلولان، افراد مسن و ناتوان را تا نزدیک حرم جابهجا کند.
آمادهباش امدادیها و اورژانسیها
این درحالی است که یکی دیگر از دستگاههایی که برای خدمترسانی به زائران آستینها را بالا زده است وزارت بهداشت است که برای امدادرسانی به افرادی که ممکن است در طول سفر یا در اثر ازدحام مراسم به کمک نیاز داشته باشند با احداث 3بیمارستان صحرایی و 20 درمانگاه و استقرار 300 آمبولانس و هزار و 300 مامور اعلام آمادگی کرده است.
رضا دهقانپور، نماینده تامالاختیار وزارت بهداشت در ستاد بزرگداشت مراسم ارتحال حضرت امام(ره) در این باره افزود: به تمام بیمارستانهای سراسر کشور برای ارائه خدمت به زائران حرم حضرت امام اعلام آماده باش شده است و در حوزه عملیاتی نیز 3 بیمارستان صحرایی و 20 درمانگاه سرپایی برای خواهران و برادران در اضلاع حرم مستقر شده است.
سیف قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر نیز با تشریح جزئیات برنامههای این سازمان برای پوشش امدادی مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(ره) از حضور 1300 امدادگر و 400 دستگاه آمبولانس و پشتیبانی2فروند بالگرد خبر داد.
تدارک 4 هزار اتوبوس و 450 تاکسی
در برگزاری چنین گردهماییهایی موضوع حمل و نقل و ساماندهی ایاب و ذهاب شرکتکنندگان از مهمترین برنامههاست که امسال نیز مانند هر سال مدیریت این موضوع به عهده شهرداری تهران گذاشته شده است تا با به کارگیری ظرفیت حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس و تاکسی زمینه نقل و انتقال آسوده زائران را فراهم آورد.جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در آستانه بیست و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام (ره) اعلام کرد: یکهزار دستگاه واگن مترو و 4 هزار دستگاه اتوبوس به منظور خدمترسانی به زائران حضرت امام(ره) در نظر گرفته شده است. همچنین میثم مظفر مدیرعامل سازمان تاکسیرانی هم از سرویسدهی بیش از 450دستگاه تاکسی برای جابهجایی زائران از پارکینگ تا حرم مطهر خبر داده است.
تدارک ویژه شهرداری پایتخت
از جمله میزبانان اصلی عزاداران شهرداری پایتخت است که همه ساله با برپایی ایستگاههای گوناگون پذیرای زائران است. به گفته سیدمازیار علوی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 16، قرار است در روز 14خردادماه، در محوطه باز و وسیع حرم مطهر، دهها ایستگاه فرهنگی در مساحتهای هزار متری ایجاد شود به علاوه غرفههای سلامت، فشار خون، قرآن بخوانید، جایزه بگیرید، مهدویت، خوشنویسی، بلوتوث مذهبی، نمایشگاه حجمی، توزیع کتاب و محصولات فرهنگی به صورت رایگان، نقاشی و گریم کودک، نذر فرهنگی، ورزش ادارات، برگزاری نماز جماعت، آموزشهای شهروندی، بازیافت، ایمنی و ستاد بحران، عکس یادگاری، نمایش فیلم مناسبتی، پاسخگویی به مسائل شرعی و مسائل خانوادگی و روانشناسی از فعالیتهای برنامهریزی شده برای این مراسم خواهد بود.
دعوت سازمانها از مردم برای حضور
در شرایطی که هنوز یک روز تا 14 خرداد، سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) باقیمانده، سازمانها، نهادها و مراکز گوناگون فرهنگی و اجتماعی با ارسال بیانیهها و اطلاعیههای گوناگون ضمن گرامیداشت بیست و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) از عموم مردم و عاشقان روحالله دعوت کردهاند همانند سالهای گذشته حضوری میلیونی در این مراسم داشته باشند. وعده دیدار همه ما روز 14 خرداد، حرم روحالله.