printlogo


کد خبر: 5699تاریخ: 1393/3/13 00:00
تقویم امروز

ولادت حضرت امام سجاد(ع) (38 ق)
امام چهارم شیعیان حضرت امام سجاد(ع) در پنجم شعبان سال 38 هجری در مدینه به دنیا آمد. در سال و ماه ولادت حضرت، اختلاف است ولی این تاریخ معتبرتر است. ابومحمد و ابوالحسن از کنیه‏های ایشان و مشهورترین القابش، زین‌العابدین، سیدالعابدین و سجاد است. مادر وی شهربانو (شاه زنان) دختر یزدگرد سوم است. آن حضرت در حکومت یزید بن‌معاویه، معاویه بن یزید، مروان بن حکم، عبدالملک مروان و ولید بن عبدالملک زندگی می‏کرده است. برای آن حضرت 11 پسر و 4 دختر ذکر کرده‏اند.
سخنرانی تاریخی عصر عاشورای امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه قم (1342 ش)
در آغاز محرم سال 1383 ق برابر با خرداد 1342 ش، قم به صورت پایگاه ضد رژیم درآمده و شور خاصی در آن برپا بود. در عصر عاشورای آن سال برابر با سیزدهم خرداد 1342 ش حضرت امام خمینی(ره) با حضور در مدرسه فیضیه، طی سخنان کوبنده‏ای، ضمن انتقاد شدید از رژیم پهلوی و اربابان آمریکایی و اسرائیلی شاه ایران، پرده از جنایات طاغوت برداشتند. حضور مردم در سخنرانی به اندازه‏ای بود که تمام صحن فیضیه و دارالشفاء، صحن حرم حضرت معصومه، میدان آستانه و اطراف، مملو از جمعیت بود. در پی سخنرانی افشاگرانه حضرت امام، در سحرگاه پانزدهم خرداد سال 1342، دژخیمان رژیم ستمشاهی به خانه ساده و بی‏آلایش امام در قم یورش برده و امام را دستگیر و دور از چشم مردم به زندانی در تهران منتقل کردند. هنوز چند ساعتی از این حادثه نگذشته بود که فریاد مردم معترض و انقلابی، علیه حکومت دیکتاتوری شاه بلند شد و خواستار برقراری حکومت اسلامی و پایان دادن به رژیم ستمشاهی شدند. به همین جرم بود که گلوله‏های برخاسته از خشم و کینه حکومت ننگین شاه، قلب هزاران مسلمان انقلابی بپاخاسته را در این روز نشانه رفت و با به خاک و خون کشیدن آنان، قیام خونبار و جاوید پانزدهم خرداد 42 شکل گرفت.
درگذشت «محمد بن زکریای رازی» دانشمند نامدار جهان اسلام(313 ق)
محمدبن زکریای رازی در سال 251 ق در شهرری به دنیا آمد. ابتدا به کیمیاگری پرداخت و در نهایت به شیمی روی آورد. سپس درعلوم طب، هندسه، منطق و فلسفه نیز مهارت یافت. رازی سال‌های بسیاری از عمر خویش را در تجزیه و ترکیب عناصر و مواد طبیعی صرف کرد و موفق به کشف الکل و تهیه اسید سولفوریک شد. محمد بن زکریا علاوه بر تحقیقات علمی و طبابت، به تدریس و تربیت شاگردان نیز می‏پرداخت. تالیفات وی را تا حدود 250 اثر در رشته‏های مختلف علمی عنوان کرده‏اند که در زمینه‏های طب، طبیعیات، منطق، ریاضی و نجوم، تفسیر، فلسفه، مابعدالطبیعه، الهیات و... نگاشته است. از مهم‌ترین کتاب‏های محمد بن زکریا، الحاوی و المنصوری است.
تصویب معاهده ترکمانچای بین ایران و روس(1243 ق)
به موجب معاهده ترکمانچای که پس از شکست ایران در دومین دوره جنگ با روسیه در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار منعقد شد، ولایات وسیع ایروان و نخجوان به روسیه واگذار شد. همچنین ایران 30 میلیون روبل معادل 5 میلیون تومان به روسیه غرامت داد. حق کشتیرانی برای کشتی‏های روسی تایید شد و اتباع روسیه در ایران نیز امتیاز قضاوت کنسولی یا کاپیتولاسیون را به‌دست آوردند. دولت روسیه در برابر این همه امتیاز، تنها ولیعهدی عباس میرزا از شاهزادگان قاجار را به‌رسمیت شناخت.
اختراع بی‏سیم توسط «گولیلمو مارکونی» مخترع معروف ایتالیایی (1898م)
گولیلمو مارکونی، مخترع معروف ایتالیایى، در 20 سالگی رساله‌ای در باب امواج برقاطیسی مبتنی بر مغناطیس به وجود آمده از جریان الکتریکی، خواند و متعاقباً به این فکر افتاد تا از این امواج، برای انتقال پیام استفاده کند. وی با استفاده از یک مدار و فرستنده، کار را آغاز کرد. در آن دستگاه، مدار به وسیله کلید باز و بسته می‏شد و روی براده آهن که در سوی دیگر قرار داشت و جریان از آن می‏گذشت، اثر می‏نهاد و زنگی را به صدا درمی‏آورد. مارکونی، در نهایت، در 12 دسامبر 1901م موفق شد نخستین پیام را از فراز اقیانوس اطلس از انگلستان به کانادا بفرستد و می‏توان تاریخ واقعی اختراع رادیو را این روز دانست. این امر، جایزه نوبل را برای مارکونی در سال 1909م به ارمغان آورد و این مخترع ایتالیایی سرانجام در 20 ژوئیه 1937م در 63 سالگی درگذشت.


Page Generated in 0/0074 sec