printlogo


کد خبر: 59061تاریخ: 1393/6/18 00:00
چرا قرارداد فوتبالیست‌ها بیمه نیست؟

 مهدی طاهرخانی: قرارداد حرفه‌ای ورزشکاران تنها جایی است که در آن پول درشت جابه‌جا می‌شود اما هنوز خبری از صنعت بیمه به صورت حرفه‌ای درونش نیست، درست برخلاف دیگر جاهای جهان که شرکت‌های بیمه با شامه تیزشان بر سر بزنگاه حاضر شدند و با مبالغ سرسام‌آوری اقدام به بیمه ورزشکاران و همچنین هنرمندان کردند. شاید تا یک دهه قبل با توجه به مبالغ رد‌وبدل شده در فوتبال ما هیچ شرکت بیمه‌ای تمایلی به حضور در این بخش نداشت اما حالا با توجه به گردش مالی سنگین که گفته می‌شود حدود
400 و اندی میلیارد تومان در سال است، رد پایی از شرکت‌های بیمه دیده نمی‌شود. در جامعه‌ای که داشتن بیمه برای خودروی 10 میلیون تومانی الزامی است، مدیران ما لزومی نمی‌بینند تا فوتبالیست میلیاردی‌شان را بیمه کنند. مشکل کجاست؟ یکی از کارشناسان بیمه در این مورد به «وطن امروز» می‌گوید: «چون پول بازیکن از حساب دولت یا شرکت وابسته به یک نهاد دولتی تامین می‌شود، در صورت پرت شدن قرارداد، مدیران دل‌شان برای پول از بین رفته نمی‌سوزد». اما چگونه امکان از بین رفتن یک قرارداد مثلا یک میلیارد تومانی وجود دارد؟  نمونه دم‌دستی همین مهاجم تازه‌وارد تیم فوتبال پرسپولیس است. طبق لیست اعلام شده باشگاه قرمزها، آنها برای جذب این مهاجم رقم 950 میلیون تومان را هزینه کردند اما رضا نوروزی در هفته چهارم در انزلی رباط صلیبی پاره کرد و حالا گفته می‌شود در بهترین حالت ممکن 6 ماه دور از میادین خواهد بود. یعنی 950 میلیون تومانی که قرمزها هزینه کردند تقریبا پرت شد. اگر نوروزی را از لیست خود خارج کنند باید تا هزار تومان آخر رقم اعلام شده را به او بدهند و اگر هم خارج نکنند باز هیچ توفیری در صورت مساله ندارد. رضا نوروزی گرانقیمت و مصدومیت ناگهانی‌اش تنها یک نمونه از این معضل موجود است. فوتبالیست‌های دیگری هم هستند که مدت زمان زیادی را به علت مصدومیت از دست می‌دهند و نکته جالب اینجاست که باشگاه‌ها به‌رغم این ضرر و زیان هنگفت باز هم علاقه‌ای به سمت رجوع به بیمه ندارند.
سخنگوی پرسپولیس: اول فصل این موضوع مطرح شد اما...
مهدی خواجه‌‌وند، عضو هیات‌رئیسه پرسپولیس و سخنگوی این باشگاه در این مورد و چرایی عدم بیمه فوتبالیست‌ها به خبرنگار «وطن امروز» می‌گوید: «اتفاقا در ابتدای فصل، دکتر زادمهر این موضوع بیمه را به اشکال مختلفش مطرح کرد اما با توجه به مشکلات و زیرساخت‌ها چندان به این موضوع نپرداختیم. با این وجود بحثی است که به نظر من باید به صورت جدی آن را دنبال کنیم». سخنگوی باشگاه پرسپولیس یکی از مشکلات موجود برای بیمه فوتبالیست‌ها را روشن نبودن شرایط شرکت‌های بیمه در این مورد عنوان کرد. به عقیده او هیچ شرکتی تا به حال چنین طرحی را دست‌کم به باشگاه پرسپولیس معرفی نکرده است. بیمه‌ای که سوای بیمه خدمات درمانی است و تنها برای یک مدت خاص برای یک فوتبالیست هزینه می‌شود. به عنوان مثال وقتی فوتبالیستی مبلغ نجومی یک میلیارد و 400 میلیون تومان را تنها برای یک فصل دریافت می‌کند، باشگاه در صورت مصدومیت مجبور به پرداخت کل این هزینه  است اما اگر یک شرکت بیمه در ازای گرفتن مبلغی معین این قرارداد را بیمه کند، آن وقت در صورت مصدومیت، باشگاه دست‌کم قسمتی از ضرر و زیان مالی خودش را تامین خواهد کرد.
چرا شرکت‌های بیمه پا پیش نمی‌گذارند؟
با توجه به اینکه هنوز درخت فوتبال ما از آوندهای دولت تغذیه می‌کند و بحثی به اسم سهام، صعود و سقوط در بورس وجود ندارد و مدیری نگران ورشکستی مالی نیست، اهمال مدیران در موضوع بی‌توجهی به بیمه قراردادهای میلیاردی قابل توجیه است اما شرکت‌های بیمه چطور؟ بنگاه‌های اقتصادی که روز به روز به تعدادشان افزوده می‌شود و رقابت تنگاتنگی بین شان وجود دارد.آنها چرا تا امروز علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در فوتبال میلیاردی نداشتند؟برای یافتن پاسخ این سوال، خبرنگار«وطن امروز»، به سراغ یکی از این شرکت‌ها رفت. علیرضا حجتی، معاون فروش و توسعه بیمه دی عنوان می‌کند بزرگ‌ترین مشکل در این موضوع، شفاف نبودن رقم قراردادهاست. او به مهر در این باره گفت: «شرکت‌های بیمه برای ورود به فوتبال و کلا ورزش هیچ واهمه‌ای ندارند همانطور که این موضوع در خارج از ایران کاملا عرف است اما بیمه زمانی معنا پیدا می‌کند که همه‌چیز به صورت شفاف باشد، یعنی رقم قرارداد یک‌سال یک فوتبالیست کاملا مشخص باشد و در آن صورت با توجه به فرمول‌های خاص ریسک این معامله محاسبه شده و مبلغ بیمه معین می‌شود.»  این کارشناس بیمه در ادامه تصریح کرد: «اگر مدیران ورزشی ما به صورت جدی خواهان ورود بیمه به این حوزه باشند، خیلی از شرکت‌ها حاضر به ورود هستند اما در ابتدا باید خیلی از مسائل کارشناسی شود». حجتی در پایان گفت: «صنعت بیمه امروز در هر جایی که حتی مختصر گردش مالی وجود داشته باشد حضور دارد و طبیعتا فوتبال هم می‌تواند زیر این چتر حمایتی قرار بگیرد اما شرط نخست آن رغبت طرف مقابل است و روشن بودن صورتحساب مالی».


Page Generated in 0/0084 sec