printlogo


کد خبر: 6128تاریخ: 1393/3/22 00:00
تازه‌ترین گفت‌وگوی بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه
ایران در مواضع خود استوار و پابرجاست

بشار اسد، رئیس‌جمهوری منتخب سوریه در آغاز دوره جدید زمامداری‌‌اش با روزنامه الاخبار گفت‌وگویی انجام داده است. این روزنامه لبنانی نزدیک به جریان مقاومت در ابتدای متن منتشر شده گفت‌وگو با اسد، آورده است: هیچ آثاری از نگرانی در بشار اسد دیده نمی‌شود. وی در آستانه دوره سوم ریاست‌جمهوری خود است. وی زندگی روزانه خود را دنبال می‌کند و به گونه‌ای رفتار می‌کند که گویا هیچ جنگی در این کشور رخ نداده است. جز صدای شلیک توپخانه که هراز گاهی شنیده می‌شود موضوع قابل‌ذکری از جنگ در دفتر وی مشاهده نمی‌شود. وی شرایط خود را مشابه زمان صلح حفظ کرده است. به ورزش و خانواده‌‌اش با وجود مشکلات امنیتی و سیاسی توجه ویژه‌ای دارد. کسانی که با بشار اسد در زمان بحران دیدار کرده‌اند متوجه خونسردی وی شده‌اند. وی یک‌بار نیز کنترل خود را از دست نداده است. روزی هم که باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا ساعت صفر برای اقدام نظامی علیه سوریه را آغاز کرد واکنش وی کاملا خونسردانه بود. هنگامی که دفتر علی المملوک، رئیس دستگاه امنیت سابق و رئیس دفتر امنیت ملی کنونی هدف قرار گرفت، بشار اسد اولین کسی بود که با وی تماس گرفت و از المملوک خواست از بیم انفجار دوم از دفتر خارج نشود. مثال‌های زیادی وجود دارد و کسی پاسخی برای این آرامش به دست نیاورده است. با این حال اسد ماند تا بگوید سوریه در معرض توطئه خارجی قرار گرفته و تروریسم قابل اشاعه است و امروز احساس می‌کند او درست گفته است. شرح این مصاحبه را به نقل از تسنیم  می‌خوانید:
***
  آشتی در حمص توافق منطقه‌ای و بین‌المللی نبود
بشار اسد درباره انتخاب شعار«سوا» به عنوان شعار مرحله آینده گفت: گفت‌وگو و فرهنگ گفت‌وگو و ترغیب مردم به گفت‌وگو سرفصل‌های این مرحله است. ما با افراد مسلح مصالحه کردیم و فرمان عفو صادر کردیم. چرا با یکدیگر گفت‌وگو نکنیم. مصالحه درحمص نتیجه توافق منطقه‌ای و بین‌المللی نبود بلکه نتیجه گفت‌وگو میان کمیته دفاع مردمی و افراد مسلح بود. آنها همدیگر را می‌شناسند و در آن مناطق در مجاورت یکدیگر بسر می‌برند. از همین رو آشتی صورت گرفت و دولت با افراد مسلح با احترام برخورد کرد. آنها پس از بر زمین گذاشتن سلاح‌های خود، خارج شدند و از تلفن استفاده کردند و زندگی عادی خود را از سر گرفتند.
بشار اسد بیش از هر زمان دیگری به توان مردم برای عبور از این مرحله سیاه در تاریخ سوریه ایمان دارد. وی بیان کرد: در جریان دیدارهایی که با مردم و هیات‌ها داشتم احساس کردم از لحظه اول شروع بحران مردم به کشور، رئیس‌جمهوری و ارتش اعتماد دارند و به توان مردم برای قطع ریشه‌های توطئه ایمان آوردم. انتخابات ثابت کرد مردم با وجود تلاش‌های رسانه‌ای و لشکرکشی تکفیری‌ها و تروریست‌ها و توطئه خارجی تغییر نکرده‌اند.
  ایران در مواضع خود در قبال سوریه استوار و پابرجاست
اسد کماکان به ایران توجه دارد: «همپیمان ایرانی می‌داند جنگ ضدسوریه آن را نیز هدف قرار داده است زیرا هدف کل محور مقاومت و حامیان آن است.»
وی درباره احتمال تغییر موضع ایران پس از نزدیکی ایران به آمریکا، گفت: همپیمان ایرانی موضع خود را در قبال سوریه تغییر نخواهد داد و در موضعش بر خلاف تصور برخی استوار و پابرجاست و نشانه‌های تغییرات در آمریکا و غرب ظاهر شده است. تروریسم به قلب آنها رسیده است. یک آمریکایی خود را در اراضی سوریه منفجر کرده و یک فرانسوی مغربی‌الاصل در بروکسل یهودی کنیست را کشته است. غرب بیش از آن نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. از سلاح‌های پیشرفته و غیرپیشرفته دم می‌زنند، در حالی که گروه‌های مسلح از مدت‌ها قبل سلاح‌های زیادی از جمله ضدهوایی در اختیار دارند.
  سوری‌ها کمک نصرالله را فراموش نمی‌کنند
وی درباره حزب‌الله و سیدحسن نصرالله گفت: «سیدحسن نصرالله از هیچ کمکی دریغ نکرده است و سوریه و سوری‌ها آن را فراموش نخواهند کرد. ما آنچه سید حسن می‌بیند را می‌بینیم».
  پوتین حامی مواضع سوریه است
بشار اسد علاوه بر اعتماد به مردم و ارتش خود به همپیمانان نیز اعتماد دارد و می‌گوید: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه حامی مواضع سوریه است زیرا وی به خوبی می‌داند تحرکات در سوریه اقدامی مردمی نیست بلکه نشانه تمایل کشورهای خارجی برای ویرانی و نابودی نقش آن است. هرچند این کشورها قوانین بین‌المللی و حقوق‌بشر را نقض می‌کنند، حمایت روسیه ادامه دارد. پوتین با دفاع از سوریه علاوه بر تحکیم ائتلاف بین ما در راستای توازن بین‌المللی حرکت کرد بویژه که دنیا از زمان فروپاشی شوروی سابق تک‌قطبی بود و آمریکا و همپیمانان غربی‌اش یکه‌تازی می‌کردند.
  مسؤولان آمریکایی‌دنبال رایزنی با ما بودند
بشار اسد تاکید کرد: مسؤولان کنونی و سابق آمریکایی به‌دنبال رایزنی با ما بوده و هستند اما از فشار لابی‌ها در هراسند. وی با اشاره به عدم‌سفر جیمی کارتر، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا که قرار بود در سال 2007 صورت بگیرد اما در ادامه عذرخواهی کرد
  آمریکایی‌ها عاقل‌تر از فرانسوی‌ها
و از عدم‌اجازه دولت آمریکا سخن گفت، افزود: اگر رئیس‌جمهوری اسبق نتوانست بدون اجازه بیاید پس چگونه مسؤول فعلی می‌تواند چنین کاری کند؟ بشار اسد اعلام کرد: آمریکایی‌ها ثابت کردند با وجود مشارکت آنها در توطئه‌ها، عاقل‌تر از فرانسوی‌ها هستند. به نظر می‌رسد یکی از عوامل مواضع سرسختانه فرانسوی‌ها به قراردادهای این کشور با سعودی‌ها و دیگران مربوط می‌شود. توطئه‌کنندگان می‌روند و سوریه باقی و پیروز است.
سعودی‌ها می‌خواهند همه نوع امتیاز به اسرائیل بدهند
وی با اشاره به توطئه‌های کشورهای منطقه‌ای علیه کشورش، گفت: از زمان نشست بیروت که ریاض بحث عادی‌سازی کامل با اسرائیل را مطرح کرد، دشمنی سعودی شدت گرفت. سعودی‌ها می‌خواهند همه نوع امتیاز به اسرائیل بدهند در مقابل هیچ امتیازی نگیرند. آنها در آن هنگام نگران واکنش آمریکایی‌ها پس از حمله به برج‌های تجارت جهانی و دخالت سعودی‌ها در آن بودند. من و امیل لحود، رئیس‌جمهور سابق لبنان مقابل آن ایستادیم و  سعود الفیصل را تهدید به ویرانی طرح در صورتی که ملاحظات ما و گزینه مقاومت در نظر گرفته نشود، کردیم. من در آن زمان گفتم شما امضا می‌کنید و می‌روید و ما می‌مانیم زیرا کشور مقاوم هستیم. پادشاه در آن زمان خشمگین شد اما ما توانستیم طرح را  تعدیل کنیم و تاثیر آن را به حداقل رساندیم.
بشار اسد تاکید کرد: «می‌توانیم برگردیم به قبل‌تر از آن به اختلافات ما در سال 89 از زمان حافظ اسد که اختلافات در نشست‌های بعدی نیز ادامه یافت. ما خواستار حمایت همه اعراب از مقاومت بودیم. هنگامی که بحران سوریه شروع شد، ملک عبدالله از ما خواست که با عاملان آن بویژه اخوان‌المسلمین برخورد کنیم و پیشنهاد کمک داد. فشارهای آمریکا در کنار کینه شخصی، موضع سعودی‌ها در قبال سوریه را تشکیل می‌دهد».
توطئه را در بعد استراتژیک مهار کردیم
وی افزود: ما توطئه را در بعد استراتژیک مهار کرده‌ایم و سوریه پیروز خواهد شد و این  نیازمند زمان است‌ اما تعیین وقت برای پایان جنگ غیرمنطقی است. مهم اطمینان ارتش و ملت و رهبران برای پیروزی است. هنگامی که سوریه پیروز شود عرب و مقاومت یکی از خطرناک‌ترین طرح‌ها علیه منطقه را مهار کرده است.
گفت‌وگو با مخالفان خارج‌نشین دستاوردی
به همراه ندارد
بشار اسد درباره مخالفان خارج‌نشین، می‌گوید: ما با بدترین گروه‌های مسلح هم گفت‌وگو کردیم اما گفت‌وگو با مخالفان خارج‌نشین چه دستاوردی دارد؟ هیچ دستاوردی به‌دنبال ندارد زیرا آنها پایگاهی در سوریه و در میان مردم ندارند. همه توهمات آنها با برگزاری انتخابات برملا شد. پس از انتخابات مانند قبل از آن نیست. مردم نظر خود را گفتند و برای ما قابل احترام است.


Page Generated in 0/0166 sec