printlogo


کد خبر: 6217تاریخ: 1393/3/25 00:00
دولت بازهم آمار داد
تورم نقطه ‌به نقطه کاهش ‌یافت

وزیر اقتصاد در سی و پنجمین نشست سالانه شورای وزیران صندوق اوپک گفت: تورم نقطه‌ای اردیبهشت ۹۳ از ۴۵ درصد ماه مشابه سال قبل به ۱۶ درصد کاهش یافت. به گزارش فارس علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با اشاره به سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم، کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و افزایش توان تولید کشور و ارتقای ظرفیت ثروت‌آفرینی را به عنوان اهداف اصلی دولت جدید مورد تاکید قرار داد و برنامه توسعه پنجساله پنجم
(1394-1390) و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی متکی بر رویکردی درونزا و برونگرا را مبنای تدوین برنامه‌های اقتصادی دولت قلمداد کرد و مهم‌ترین راهبردهای این برنامه‌ها را ارتقای شفافیت و انضباط مالی و بودجه‌ای، انضباط در سیاست‌های پولی، بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری و تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی دانست. وی همچنین با بیان اینکه مدت کوتاهی از اجرای این برنامه‌ها می‌گذرد، خاطرنشان کرد: دولت یازدهم در اجرای برنامه‌های اقتصادی و مهار تورم بسیار موفق عمل کرده است، طوری که تورم نقطه به نقطه اردیبهشت سال 1393 با کاهشی چشمگیر و فراتر از انتظار از 45 درصد اردیبهشت سال گذشته به 16 درصد رسیده است.
رشد منفی صنعت مثبت شد
براساس برنامه‌های در نظر گرفته شده برای بخش تولید و صنعت کشور، رشد صنعتی در سال 1393 از مرز 3 درصد عبور خواهد کرد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رشد منفی 5/9 درصدی صنعت در سال 1391، خوشبختانه در ماه‌های ابتدایی امسال مثبت شده است به مهر گفت: وزارت صنعت آمار مرتبط با رشد صنعتی را از مراجعی همچون بانک مرکزی و مرکز آمار ایران پیگیری می‌کند تا آمار رشد صنعت را منتشر کنند. وی تصریح کرد: همواره رشد صنعت بالاتر از رشد اقتصادی کشور است که بر این اساس، رشد صنعتی در سال 93 نیز از مرز 3 درصد عبور خواهد کرد، البته باید دولت نیز همراهی کند تا به الزامات دستیابی به این رشد نیز دسترسی داشته باشیم. ابویی مهریزی در پاسخ به این سؤال که همواره آمار رشد صنعتی اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سنوات گذشته با آمارهای بانک مرکزی متفاوت بوده است، خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رسیدن به عدد رشد صنعتی در کشور، 50 قلم کالا را پایش می‌کند که بر این اساس بررسی‌ها حکایت از آن دارد که در برخی از کالاهای این فهرست 50گانه، برخی رشد منفی و برخی دیگر به لحاظ ارزش تولیدات و حجم سرمایه‌گذاری و اشتغال، رشد بالاتری یافته‌اند.


Page Generated in 0/0068 sec