بازار بیالتهاب
گروه اقتصادی: گویا چرخ افزایش قیمت کالاها به راه افتاده و اینروزها اتحادیهها و انجمنهای تولیدی به اطلاعرسانی درباره افزایش بهای اجناس تولیدی خود میپردازند. این اعلام از آنجا که در آستانه ماه مبارک رمضان است برای اتحادیههایی که تولیدات آنها در این ماه از تقاضای بیشتری برخوردار است، اهمیت زیادی دارد.
حلیم کیلویی چند؟
بر این اساس رئیس اتحادیه فروشندگان آش، حلیم و کباب تهران به ایسنا گفت: قیمت هرکیلوگرم حلیم درجه یک با مخلفات کامل 8500 تومان و حلیم ساده 8000 تومان برای ماه مبارک رمضان تصویب شد. حسین محمدی اضافه کرد: همچنین هرکیلوگرم آش شلهقلمکار7500 تومان، آش رشته 7 هزار تومان و هر پرس انواع آش به قیمت 5 هزار تومان در ماه مبارک رمضان به فروش میرسد. بهگفته وی، هر کیلوگرم حلوا و شلهزرد نیز 7 هزار تومان است.
عرضه مستقیم خرما
در همین حال مدیرعامل سازمان میادین میوه و تربار شهرداری تهران از عرضه مستقیم خرما در ۱۶ جایگاه موقت توسط تولیدکنندگان با نمایندگی اتحادیه تعاونی روستایی برای ماه رمضان خبر داد. احمد صفوی ادامه داد: همچنین در بازارهای سازمان میادین اقداماتی برای تشدید کنترل و نظارتهای لازم و ارائه طرح تخفیف بر 11 گروه کالایی موادغذایی را با تخفیف 5 تا20 درصدی برای روزهای رمضان در نظر گرفتهایم که امیدواریم با همکاری بهرهبرداران ما در غرف سازمان میادین و کنترل و نظارتهای لازم به اجرا درآید. وی تصریح کرد: میوههای فصل در میادین با نرخ مصوب و کنترلهای لازم توسط کارشناسان مربوطه که در میادین مستقر هستند، عرضه خواهد شد.
سیمان تنی چند؟
از سوی دیگر و با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت قیمت سیمان از ۳۱ خرداد در هر تن 16هزار تومان افزایش پیدا میکند. این توافق روز گذشته و در جلسه نهایی تولیدکنندگان سیمان و نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت. بر این اساس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور و معاونت معدنی صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به بررسی آثار ناشی از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها روی قیمت تمام شده سیمان، این افزایش قیمت را تایید کردند. همچنین درباره سیمان پوزولانی ویژه هم در هر تن 13 هزار تومان افزایش قیمت صورت گرفت.
قیمتها باید ثابت بماند
با این همه اما عضو اتحادیه بنکداران موادغذایی تهران گفت: پیشنهاد اتحادیه به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان این بود که قیمت کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان افزایشی نداشته باشد. قاسمعلی حسنی ادامه داد: باتوجه به رکود بازار و فراوانی مواد غذایی در انبارها، هرگونه افزایش قیمت موادغذایی داخلی یا خارجی توجیه اقتصادی ندارد و منتظر اعلام سازمان حمایت در این زمینه هستیم. وی افزود: البته تولیدکنندگان پیشنهاد افزایش قیمتها را با توجه به افزایش قیمت حاملهای انرژی، تورم موجود، گرانی و عواملی دیگر داده بودند ولی ما معتقدیم اگر قرار است تغییر قیمتی داشته باشیم به بعد از ماه رمضان واگذار شود. وی افزود: براساس پیشنهاد اتحادیه بنکداران افزایش قیمتها احتمالا از نیمه دوم امسال و از 30 شهریورماه به بعد انجام میشود. به گفته حسنی، لزومی به افزایش قیمت مواد غذایی وجود ندارد چون معتقدیم در صورت افزایش نیافتن قیمتها تا پایان نیمه اول سال جاری هیچ تولیدکننده و واردکنندهای ضرر نمیکند.
تخفیف ۲۰درصدی در ماه رمضان
همچنین قائممقام وزیرصنعت، معدن و تجارت در امور تجارت اذعان داشت: در ماه مبارک رمضان سال جاری با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، اقلام اساسی خوراکی مورد نیاز مردم در سراسر کشور تامین و توزیع میشود. مجتبی خسروتاج در این باره افزود: تأمین 30 هزار تن برنج، 50 هزار تن شکرسفید برای مصرف خانوار و 50 هزار تن شکر برای صنف و صنعت توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و 30 هزار تن گوشت مرغ و 10 هزارتن گوشت قرمز توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام میگیرد. به گفته وی، در این ماه طی هماهنگی بهعمل آمده با انجمنهای صنایع لبنی و روغن نباتی محصولات آنان با تخفیف 15 تا 20 درصدی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت اضافه کرد: با توجه به عدم افزایش قیمت روغن و شکر و آمادگی برای تامین اقلام مورد نیاز صنف، زولبیا و بامیه در این ماه با قیمتهای مناسب (البته با قیمتهای جدید) عرضه خواهد شد. خسروتاج افزود: نمایشگاه طرح ضیافت نیز همچون سالهای گذشته با مشارکت اتاقهای اصناف سراسر کشور و با هماهنگیهای مرکز اصناف وزارت صنعت برگزار میشود. به گفته وی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با هماهنگی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها از یک هفته قبل از ماه مبارک رمضان به صورت مستمر نسبت به پایش بازار محصولات اساسی و پرمصرف این ایام اقدام میکنند.