printlogo


کد خبر: 6602تاریخ: 1393/3/31 00:00
گزارش میدانی «وطن امروز» از انتظارات مردم در حوزه حجاب و عفاف
فریاد دفاع از حجاب و عفاف در سراسر کشور

وحید اسلام‌زاده: چند هفته‌ای است که پس از برگزاری مراسم‌ نماز در سراسر کشور،  تعداد زیادی از نمازگزاران زن و مرد به منظور ترویج فرهنگ امر به معروف بویژه در حوزه عفاف و حجاب تجمعات و راهپیمایی‌های خودجوش متعدد و باشکوهی را برگزار می‌کنند. این در حالی است که به باور بسیاری از کارشناسان اجتماعی، مردم و نمازگزاران با برگزاری این تجمعات و راهپیمایی‌ها خواستار اجرایی شدن یک قانون مهم در کشور هستند، قانونی که متولی اصلی اجرایی شدن آن«دولت» است. قانونی به نام« راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در کشور».
 به نظر می‌رسد امر به معروف و نهی از منکر آن هم در حوزه مهمی به نام «حجاب» گفتار مستقیم مردم با دولت باشد اما این گفتار با لحن تذکر و هشدار صورت می‌گیرد. امر به معروف و نهی از منکر موضوع مهمی است که از دل جامعه برمی‌خیزد و نوک این پیکان به سمت دولت و دولتمردان است. مردم می‌پرسند که چرا اینگونه است یا چرا اینگونه شده است و دولت وظیفه پاسخگویی دارد. مردم می‌پرسند چرا قانون مصوب مجلس اجرایی نمی‌شود و این دولت‌ها هستند که باید پاسخگو باشند. مردم می‌پرسند مگر این قانون چه اشکال و ایرادی دارد که سال‌هاست اجرایی شدن آن به طول انجامیده و به طور قطع پاسخ این پرسش هم برعهده دولت‌هاست اما این روزها تمامی انتظارات از دولت یازدهم است که چگونه می‌خواهد و می‌تواند قانون گسترش حجاب و عفاف در کشور را اجرایی کند؟!
کم‌توجهی دولت به سنت حسنه
به منظور واکاوی بیشتر این موضوع مهم و اطلاع از دیدگاه‌ها و نظرات مردم، خانواده‌ها و  دانشگاهیان درباره راهپیمایی صورت‌گرفته نظر چند تن را جویا شدیم. نیما قربانی، استاد الهیات دانشگاه تهران درباره راهپیمایی‌ها و تجمعات مرتبط با حجاب و عفاف در سخنان کوتاهی به «وطن امروز» می‌گوید: به‌نظرم امر به معروف و نهی از منکر و همچنین ترویج فرهنگ حجاب و عفاف از یادگارهای حسنه بزرگان صدر اسلام است. قربانی می‌افزاید: من بنیانگذار این سنت حسنه را امام علی(ع) می‌دانم، ایشان درس‌های بزرگی به ما داده‌اند. اسلام حرف‌هایی زده که برخلاف علایق قدرتمندان و ثروتمندان است پس دشمن و کسانی‌که نمی‌خواهند اسلام بماند زیاد هستند، اینجا وظیفه ما است که در برابر این دشمنان از اسلام و حجاب و عفاف صیانت کنیم و تنها راه صیانت از اسلام از طریق امر به معروف و نهی از منکر است اما انگار در دولت نسبت به این موضوع کم‌توجهی می‌شود.
اگر امر به معروف نبود دولت هم نبود
این در حالی است که مجتبی سیفی از دیگر دانشجویان این دانشگاه در پاسخ به این پرسش که امروز امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حجاب و عفاف تا چه میزان اهمیت دارد؟ به «وطن امروز»
می گوید:  انقلاب از امر به معروف و نهی از منکر به‌وجود آمد، آن روزها امام و مردم حکومت شاه را از منکرها نهی می کردند اما شاه گوش نمی‌کرد و سرنگون شد. یکی از مواردی که بارها امام(ره) به دستگاه سلطنت هم گوشزدکردند همین بحث حجاب و عفاف بود. به گفته سیفی، پس از آن انقلاب پشتیبان امر به معروف و نهی از منکر شد اما متأسفانه برخی دولت‌ها توجهی به این امر مهم نمی‌کنند و از کنار آن به سادگی می‌گذرند. من نمی‌دانم چرا دولت‌ها اینگونه رفتار می‌کنند، ‌ای کاش می‌توانستم به این درک برسم که چرا دولت‌ها نسبت به امر به معروف و نهی از منکر بی‌توجه هستند در صورتی‌که وجود امروزی آنها وابسته به این مهم است. من می‌خواهم از شما بپرسم: اگر امر به معروف و نهی از منکر نبود آیا دولت امروزی وجود داشت؟!
امر به معروف در حوزه حجاب، امروز مهم‌تر از هر روز
اما از دیگر افرادی که به پرسش «وطن‌امروز» پاسخ می‌دهد زهرا محمدی است. وی که در سمت استادیاری دانشگاه تهران مشغول فعالیت است به «وطن‌امروز» می‌گوید: به نظر من اهمیت امر به معروف و نهی از منکر بویژه در حوزه حجاب و عفاف در حد یک واجب دینی است و با توجه به شرایط موجود که دشمنان ما را از همه طرف محاصره کرده‌اند نیاز ضروری است که این امر مهم را از هر وقت دیگر بیشتر از پیش اهمیت و بها دهیم. محمدی خاطرنشان کرد: به داخل کشور توجه کنید، محاصره تهاجم فرهنگی روزبه‌روز تنگ‌تر می‌شود، به بیرون کشور نگاه کنید یک روز یک چیز را خواستند، فردایش 2 چیز می‌خواهند و اگر همین‌طور ادامه یابد می‌گویند استقلال و
خودکفایی تان را بدهید تا بگذاریم زندگی کنید. تا زنده‌ایم دست از امر به معروف و نهی از منکر بویژه در حوزه عفاف برنمی‌داریم تا دشمنان ببینند و بدانند که ما چه قدرت عظیمی داریم. وی تاکید کرد: نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و مشاهده کنیم که لباس دختر‌ها و زنان در جامعه به تدریج از چادر به مانتو و از مانتو به ساپورت و دیگر ماجرا‌ها کشیده شود، باید قدر بانوان باحجاب کشور را بدانیم و با آنهایی که نمی‌خواهند به هر دلیل با قانون کشور در حوزه حجاب و عفاف کنار بیایند و با رفتار و اعمال و پوشش خود در انظار عمومی باعث خدشه به حجاب و عفاف می‌شوند، برخورد قانونی صورت گیرد.
مطالبه مردم: اجرای قانون حجاب و عفاف
در ادامه میثم عبادی از ساکنان محله دانشگاه درباره راهپیمایی‌های مرتبط با حجاب به «وطن امروز» می‌افزاید:  حرف‌های مردم و شعارهایشان نشان می‌دهد از دولت مطالبه دارند و لازم است دولت هم به آنها توجه داشته باشد، چراکه این دولت مدیون مردم است. به گفته عبادی، این خواسته باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود یعنی اینکه مردم یکی از خواسته‌های اصلی‌شان هنگام رأی دادن این باشد که ما از دولت طلب داریم. امر به معروف و نهی از منکر  و همچنین اجرای قانون حجاب و عفاف یکی از مهم‌ترین طلب‌های مردم از دولت است. وی با تشریح این موضوع اظهار داشت: این مردم حق خود می‌دانند که بتوانند آزادی امر به معروف داشته باشند و منکرات را نهی کنند و همچنین حق خود می‌دانند که قانونی که خواسته آنها بوده است در کشور اجرایی شود، آزادی در جامعه این نیست که هرجور که دلشان خواست لباس بپوشند یا در روزنامه‌ها هرچه دل‌شان خواست بنویسند یا فیلم‌های آنچنانی در سینماها نمایش دهند. اگر امر به معروف و نهی از منکر آزادانه در جامعه وجود نداشته باشد، مردم آزاد نیستند.
فرهنگی‌ترین امر اسلامی گم شد
این در حالی است که علی تهرانی‌فرد، کارمند و ساکن جنوب تهران معتقد است مگر امسال سال فرهنگ نیست، مگر بزرگان دینی ما نگفته‌اند که فرهنگی‌ترین کار در دین اسلام امر به معروف و نهی از منکر بویژه در حوزه حجاب و عفاف است؟ چرا در فرهنگی‌ترین سال کشور فرهنگی‌ترین امر اسلامی کمرنگ شده است؟ چرا باید در فرهنگی‌ترین سال کشور فرهنگی‌ترین امر اسلامی با مشکل و کمبود روبه‌رو باشد؟ تهرانی‌فرد به«وطن امروز» یادآور می‌شود:  تنها خواسته من این است برای یک‌بار هم که شده هرچند دست و پا شکسته، یک قانون واحد در حوزه برخورد با بدحجابی، برخورد با بی‌عفتی و رفتار‌های زشت و زننده در جامعه اجرایی شود تا نتایج آن به تدریج برای همگان مشخص شود.
حمایت از آمران به معروف فراموش نشود
جالب اینجاست که مهدی اسماعیلی که به همراه خانواده در یکی از راهپیمایی‌های مرتبط با حجاب و عفاف در حوالی دانشگاه تهران حاضر شده است با اشاره به اهمیت موضوع حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در گپ و گفتی با «وطن امروز» یادآور می‌شود: حالا که دولت در برخی بخش ها به امر به معروف و نهی از منکر کم توجه است، دو قوه مقننه و قضائیه باید وارد عمل شده و با قدرت و اعمال نفوذی که در جامعه دارند از ما و امثال ما حمایت کنند. به باور اسماعیلی، هر ساله در چنین روزهایی بحث قانون حجاب و عفاف نقل محافل و رسانه‌ها می‌شود اما پس از مدتی دیگر خبری از این گفته‌ها نیست و هیچ کس هم پیگیر این موضوع نمی‌شود، آیا دولت نباید قانون حجاب و عفاف در کشور را اجرایی کند؟ آیا نباید برای مقابله با بدحجابی، بی‌حجابی و بی‌عفتی در بخش‌هایی از جامعه سازوکار مشخصی تعیین کرد؟
 


Page Generated in 0/1263 sec