گروه اقتصادی: معاون اول رئیسجمهوری معتقد است تثبیت قیمتها با روحیه دولت سازگار نیست. اسحاق جهانگیری در حاشیه مراسم روز اصناف در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه دولت برای مبارزه با فساد برنامههای مهمی را در دستور کار دارد، گفت: با هر موضوع فساد برخورد خواهیم کرد؛ البته متأسفانه فساد در اوضاع فعلی بهصورت سیستمی شده است. جهانگیری با اشاره به اینکه هماکنون 15 نفر از اعضای دولت تمرکز خود را بر مبارزه با فساد و تدوین سیاستگذاریهای خاص قرار دادهاند، گفت: بهصورت جدی با گلوگاههای فساد مقابله میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت مصوبهای را برای تثبیت قیمتها دارد، افزود: رویه دولت تعیین قیمتها بهشکل دستوری آن هم بهمیزان پایین نیست بلکه فقط در روند اجرای فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانهها از اصناف مختلف درخواست کردیم در 3 ماه نخست فاز دوم تا حدودی از افزایش قیمت کالاهای خود ممانعت کنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه بیش از ۲۰میلیارد دلار به عنوان مداخله در بازار با خرید کالا با ارز ۱۲۲۶ تومانی هدر رفت، گفت:در عرضه کالا هیچ دغدغهای نداریم چراکه به میزان کافی کالا تأمین و در اختیار شبکه توزیع قرار خواهد گرفت. وی ادامه داد: متاسفانه دولت قبلی با استفاده بیرویه موجب تخلیه حساب ذخیره ارزی شدند در غیر این صورت باید 300 یا 400 میلیارد دلار موجودی فعلی حساب ذخیره ارزی باشد.
جهانگیری اضافه کرد: در سال 90 حدود 80 یا 90 میلیارد دلار دولت وقت، منابع ارزی داشته که این میزان در سال 93 به نصف کاهش یافته است. جهانگیری با اشاره به ارز مرجع 1226 تومانی اضافه کرد: بسیاری از تولیدکنندگان با گرفتن این ارز کالایی را وارد کردند اما با قیمت دیگر در بازار به فروش رساندند و این رانت بزرگی بود اما بدتر از رانت در اقتصاد، رانت اطلاعاتی است. همچنین در ادامه وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صددیم با راهکارهای مناسب و تعیین سیاستگذاریهای موثر در بحث نظام توزیع کالا در کشور تصمیمات مناسبی را در قیمتگذاری و توزیع آنها برای کسب رضایت مشتریان بگیریم. محمدرضا نعمتزاده با تاکید بر اینکه امروز پیشنهادات مختلفی از سوی اصناف برای واگذاری تنظیم بازار به اصناف پیشنهاد شده است، گفت: بنده نیز با واگذاری بازار به اصناف موافقم حتی از آقای جهانگیری نیز درخواست میکنم با پیگیری این موضوع از معاونت برنامهریزی ریاست جمهوری فضا را برای واگذاری بازار و تصمیمگیریهای آن به اصناف فراهم کنند.
همچنین رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه این روزها اصناف کشور با مشکلات زیادی روبهرو هستند، گفت: نامهربانیها باعث شده تا اصناف در حوزه مالیات بر ارزش افزوده مشکلات زیادی داشته باشند. علی فاضلی با اشاره به اینکه 90 درصد شبکه توزیع در اختیار اصناف قرار دارد، اظهار داشت: سهم بخش معدن و کشاورزی در تولید ناخالص داخلی نصف سهم اصناف است. وی به ارائه پیشنهاداتی در قالب 11 بند به بخشهای مختلف از جمله شورای گفتوگو اشاره کرد و اظهار داشت: تا زمانی که سیاستگذاریها در اختیار دولت باشد به تصمیم مناسبی دست پیدا نمیکنیم. وی با تأکید براینکه مصوبهای برای تمدید تثبیت قیمت کالاهای اساسی نداشتیم، گفت: اصناف با همکاری یکدیگر قصد دارند افزایشی در قیمت کالاهای اساسی نداشته باشند.