printlogo


کد خبر: 7281تاریخ: 1393/4/11 00:00
گرد و غبار هوای پایتخت را تیره کرد
هوای تهران در اضطرار

گروه اجتماعی: هوای پایتخت روز گذشته با قرار گرفتن شاخص ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون روی عدد 190 در آستانه شرایط اضطرار قرار گرفت. وحید حسینی، مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اعلام این مطلب به مهر افزود: این شاخص روز گذشته روی عدد 96 قرار داشت و امروز با  حدود 100 واحد افزایش نسبت به دیروز روی عدد 190 قرار گرفته است. مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اظهار داشت: در حال حاضر ذرات معلق کمتر از 10 میکرون نیز با قرار گرفتن این شاخص روی عدد 186 در شرایط هشدار است. حسینی تصریح کرد: در این شرایط کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی از تردد در هوای آزاد جدا خودداری کنند و سایر افراد از تردد غیرضروری و فعالیت شدید بدنی در فضای باز بپرهیزند. گفتنی است، دوشنبه‌شب گرد و غبار با سرعتی حدود 10 تا 12 متر بر ثانیه در سطح پایتخت ایجاد شد که وزش باد با سرعت کم میدان دید را تا 500 متر کاهش داد و جنوب غربی تهران منشأ این گرد و غبار عنوان شد.
مدل  جدید آلودگی هوای پایتخت
این در حالی است که رئیس ستاد
محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه مدل آلودگی هوای پایتخت تغییر کرده، گفته است: «در سال جاری ریزگردهای ناشی از بیابان‌های اطراف تهران موجب بحرانی شدن وضعیت هوا شده‌ است.» علیمحمد شاعری با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر مدل آلودگی هوا در کل کشور بویژه در پایتخت تغییر کرده است.  رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه آلودگی هوای تهران با منشأ ریزگردهای داخلی به مراتب خطرناک‌تر از ریزگردهای عربی است، گفت: چرا که فاصله کانون‌های ریزگرد در حال حاضر با مراکز جمعیتی کمتر است و فاصله منشأ تا مقصد ریزگردها بسیار کوتاه بوده و می‌تواند به صورت مستمر شهرهایی مانند تهران را تحت تاثیر قرار دهد.
شاعری اظهار داشت: آلودگی هوا تحت تاثیر ریزگردهای داخلی نیازی به توفان‌های شدید و سهمگین ندارد کما اینکه دوشنبه‌شب با وزش باد بسیار ملایمی شاهد بروز گرد و غبار شدید در پایتخت بودیم چرا که در گذشته برای رسیدن ریزگردهای عربی به کشور باید هزاران کیلومتر طی می‌شد اما در حال حاضر که منشأ ریزگردها کمتر از 100 کیلومتر با مراکز جمعیتی فاصله دارد کوچک‌ترین وزش بادی منجر به آلودگی شدید هوا و جابه‌جایی ریزگردها می‌شود. وی یادآور شد: دوشنبه‌شب و سه‌شنبه میزان ذرات معلق کمتر از 10 میکرون و ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون در برخی ایستگاه‌ها به حدود PSI 380 رسید یعنی مقدار آن حدود 4 برابر حد مجاز بود و شرایط هوا در این مناطق از حد اضطرار گذشته و بحرانی بود. رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران شکل‌گیری بیش از 80 هزار هکتار مناطق بحرانی و کانون ریزگرد در دهه‌های گذشته در اطراف شهر تهران را مهم‌ترین‌ترین عامل بروز ریزگردهای داخلی عنوان کرد و افزود: به علت تداوم خشکسالی، کاهش بارندگی و افزایش دما در سال جاری این پدیده تشدید شده است.
افزایش روزافزون آلودگی ناشی از ریزگردها
وی با اشاره به اینکه هر چه به سمت روزهای گرم تابستان می‌رویم آلودگی هوای ناشی از ریزگردهای داخلی افزایش می‌یابد، یادآور شد: لذا به مدیران بویژه مدیران وزارت جهاد و وزارت نیرو هشدار داده می‌شود اقدامات عاجل و فوری در قالب یک طرح جامع برای مقابله با پدیده بیابانزایی در اطراف شهر تهران را به مرحله اجرا درآورند.
شاعری اظهار داشت: جنگلکاری، مالچ‌پاشی، پخش سیلاب، بذرپاشی، تغییر الگوی کشت، استفاده از الگوهای کشت پایدار در کشاورزی، جلوگیری از استقرار صنایع آب‌بر و آلاینده در شعاع 120 کیلومتری پایتخت، اجرای عملیات آبخیزداری، مدیریت منابع آب، جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز، پلمب چاه‌های حفرشده، حفاظت از پوشش گیاهی و اجرای طرح‌های مرتعداری از مهم‌ترین اقدامات در راستای مقابله با بیابانزایی است.  رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران  تصریح کرد:  مقابله با پدیده بیابانزایی با منشأ داخلی اگرچه هزینه بیشتری دارد ولی راحت‌تر است و باید پیش از آنکه ریزگردهای داخلی در تهران مشکلاتی همچون بروز این پدیده در اطراف دریاچه ارومیه را تکرار کنند جلوی آن گرفته شود.  وی در پایان هشدار داد در صورتی که این اقدامات به سرعت انجام نشود بروز پدیده ریزگردها با منشأ داخلی که بسیار پایدارتر و تهدیدات ناشی از آن جدی‌تر است تداوم یافته و سلامت و بهداشت جامعه را به خطر می‌اندازد.


Page Generated in 0/0057 sec