شهادت عالم مجاهد و فقیه نستوه آیتالله «محمد صدوقی» چهارمین شهید محراب (1361 ش)
آیتالله محمد صدوقی در سال 1287 ش برابر با 1327 قمری در یزد دیده به جهان گشود. خانواده شهید صدوقی از نواده مرحوم شیخ صدوق هستند و پدر او یکی از روحانیون معروف یزد بود. آیتالله صدوقی مقداری از تحصیلات خود را در یزد و اصفهان گذراند و سپس برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت کرد. وی به مدت 21 سال در قم به فراگیری علوم اسلامی پرداخت. پس از درگذشت آیتالله شیخعبدالکریم حائری، مؤسس و مدیر حوزه علمیه قم، اداره قسمتی از حوزه علمیه به شهید صدوقی واگذار شد. با رسیدن سال 1330 ش و فوت عالم بزرگ دینی یزد، با درخواست مردم و توصیه حضرت امام و بزرگان به آیتالله صدوقی، ایشان به یزد بازگشت و به انجام وظایف دینی و انقلابی پرداخت. این عالم ربانی از آغاز مبارزات حضرت امام خمینی(ره) چه پیش از قیام 15 خرداد و چه پس از آن، همواره از یاران و مروجان افکار متعالی حضرت امام محسوب میشد. این شخصیت والامقام پس از پیروزی انقلاب اسلامی از طرف مردم یزد برای تدوین قانون اساسی راهی مجلس خبرگان شد و در راه تثبیت اصل ولایت فقیه، تلاش فراوانی از خود نشان داد. ایشان همچنین به عنوان نماینده امام و امامجمعه یزد برگزیده شد و به روشنگری و ارشاد مردم همت گماشت. سرانجام آیتالله محمد صدوقی در روز 11 تیر 1361 مطابق با دهم ماه مبارک رمضان سال 1402 ق، پس از ادای نماز جمعه در حالی که جایگاه را ترک میکرد، منافقی با به آغوش کشیدن آن بزرگوار و منفجر کردن نارنجکی که در دست داشت، ایشان را در خون خود غوطهور ساخت. آن شهید بزرگوار که به حق، شیخالشهدا و چهارمین شهید محراب نامیده شده است، به آرزوی دیرین خود رسید و به معراج خود که شهادت بود، دست یافت.
درگذشت «ژان ژاک روسو» فیلسوف و متفکر شهیر فرانسوی (1778م)
«ژان ژاک روسو» اندیشمند و نویسنده بزرگ فرانسوی در ۲۸ ژوئن سال ۱۷۱۲ در شهر «ژنو» سوییس از خانوادهای فرانسوی و پروتستان به دنیا آمد و در شب دوم ژوئیه ۱۷78 در قصر «آرمی نوویل» در حوالی پاریس در گذشت. خانواده روسو در اصل فرانسوی بودند ولی در سال ۱۵۴۹ برای گریز از کشته شدن بهدست کاتولیکها به ژنو روی آوردند. پس از چند ماه، عموی روسو او را به کشیش پروتستان
دیگری به نام «لامبرسیه» در دهکدهای در جنوب ژنو به نام «بسی» سپرد و روسو نزدیک به 2 سال را نزد او و خواهرش گذراند. در روز دوم ژوئیه ۱۷۷۸ به دلیل سکته مغزی، در منزل خود در نزدیکی پاریس چشم از جهان فروبست. «رؤیاهای گردشگر تنها»، اثر خیالبافانه ناتمام او و کتاب پرآوازه «اعترافات» که شرح زندگی 66 ساله او است، پس از مرگش به چاپ رسیدند.
وحدت ویتنام شمالی و جنوبی پس از 20 سال جدایی (1976م)
پس از خروج نیروهای استعمارگر فرانسوی از ویتنام و تقسیم ویتنام به 2 قسمت شمالی و جنوبی، طی سلسله حوادثی جنگی خونین بین ویتنام جنوبی همراه با حمایت همهجانبه آمریکا با ویتنام شمالی تحت حمایت کمونیستها درگرفت که بیش از یک دهه قتل و غارت و کشتار صدها هزار نفر از مردم غیرنظامی ویتنام را به دنبال آورد. همچنین ورود مستقیم نیروهای نظامی آمریکا به ویتنام باعث شد ماهیت تجاوزکارانه سیاست آمریکا آشکار شود و افکار عمومی جهان را علیه دولت آمریکا بسیج کند. در نهایت نیروهای اشغالگر آمریکایى تحت فشار شدید افکار عمومی و بدون اخذ نتیجهای از جنگ ویتنام و با تحمل تلفات فراوان در سال 1973م از ویتنام خارج شدند و دولت سایگون، پایتخت ویتنام جنوبی، در 30 آوریل 1975م سرنگون شد. بدین ترتیب ملت ویتنام پس از چند صد سال مبارزه با چینیها، فرانسویها، ژاپنیها و آمریکایىها سرانجام از یوغ استعمار آزاد و در اولین قدم، خواستار اتحاد 2 قسمت شدند. سرانجام در دوم ژوئیه 1976م ویتنام شمالی و جنوبی پس از بیش از 20 سال جدایی، اتحاد خود را عنوان کرده و استقرار رژیم جمهوری سوسیالیستی ویتنام به پایتختی هانوی اعلام شد.