انتخاب آیتالله «بهشتی» به ریاست دیوانعالی کشور از سوی امامخمینی(1358ش)
به دنبال تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل مجلس شورای اسلامی، طی حکمی از جانب حضرت امام خمینی، آیتالله دکتر سیدمحمد حسینیبهشتی به عنوان اولین رئیس دیوانعالی کشور، بالاترین مقام قضایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی برگزیده شد تا برای این تشکیلات حیاتی که نقش مهم و تعیینکنندهای در جامعه دارد با درک و درایت والای ایشان زمینه اجرای قوانین اسلام فراهم شود و عدل و قسط در جامعه رواج یابد. ایشان نیز در طول مدت عهدهداری این مسؤولیت خطیر و شریف، منشأ خیر و خدمت فراوانی شد، امور قضایی کشور را سامان بخشید و با به کارگیری قضات عادل و عالم، نظام قضایی را دگرگون ساخت. همچنین در این روز، آیتالله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی نیز به دادستانی کل کشور تعیین شد. این انتخاب، همزمان با تثبیت نظام جمهوری اسلامی به منظور تشکیل و ساماندهی قوه قضائیه، متناسب با اهداف و ارکان نظام اسلامی انجام شد.
زادروز پروفسور حسابی (1281ش)
پروفسور سیدمحمود حسابی، فیزیکدان برجسته و دانشمند کمنظیر معاصر ایران در تاریخ چهارم اسفندماه سال ۱۲۸۱ هجری شمسی زاده شد. پدرش (سیدعباس معزالسلطنه) و مادرش (گوهرشاد حسابی) هر دو اهل تفرش بودند. او 4 سال اول دوران کودکیاش را در تهران سپری کرد. سپس بههمراه والدین و برادرش عازم شامات شد. در 7 سالگی تحصیلات ابتدایی خود را در بیروت با تنگدستی و مرارتهای دوری از میهن، در مدرسه کشیشهای فرانسوی آغاز کرد. در همان زمان، تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی را نزد مادرش فرامیگرفت. او قرآن و دیوان حافظ را از حفظ میدانست. حسابی در دانشگاه سوربن فرانسه در رشته فیزیک به تحصیل و تحقیق پرداخت. در سال ۱۹۲۷م در سن 25 سالگی دانشنامه دکترای فیزیک خود را با ارائه رسالهای تحت عنوان «حساسیت سلولهای فتوالکتریک» با درجه عالی دریافت کرد. وی برای نخستینبار، موضوع پیشرفتهای اتمی جهان را در ایران مطرح و توجه افراد را به این مهم جلب کرد که ایران نباید در این رشته علمی که ترقی آینده جهان بدان وابسته است از سایر کشورها عقب بماند. بیشک میتوان پروفسور محمود حسابی را اولین پایهگذار انرژی اتمی ایران دانست. حسابی علاوه بر زبان فارسی به 4زبان زنده دنیا یعنی عربی، فرانسوی، انگلیسی و آلمانی نیز تسلط داشت. نشان «اوفیسیه دولالژیون دونور» و همچنین نشان «کوماندور دولالژیون دونور»، بزرگترین نشانهای کشور فرانسه به وی اهدا شد. پروفسور حسابی از سوی جامعه علمی جهان بهعنوان «مرد اول علمی جهان» در سال ۱۹۹۰م برگزیده و در کنگره 60 سال فیزیک ایران در سال ۱۳۶۶ش نیز ملقب به «پدر فیزیک ایران» شد. پروفسور سیدمحمود حسابی سرانجام در تاریخ دوازدهم شهریورماه سال ۱۳۷۱ هجری شمسی در بیمارستان دانشگاه ژنو به هنگام معالجه قلبی، در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت و بنا به خواسته خودش، در آرامگاه خانوادگی در شهر دانشگاهی تفرش به خاک سپرده شد.
درگذشت فقیه ربانی ملااحمد نراقی(1245ق)
حاج ملااحمد بن ملامهدی نراقی از بزرگان علمای دین و مجتهدان عالیقدر شیعه است. وی فقیه اصولی، محدث رجالی و شاعری حاذق و زاهدی متقی بود. ملااحمد پس از کسب مدارج بالای علمی نزد پدر دانشمندش، حاج ملامهدی نراقی، مشغول تدریس و تالیف شد و شاگردانی همچون شیخ مرتضی انصاری و سیدمحمد شفیع جابلقی و بسیاری دیگر را پرورش داد. این عالم بزرگ همچنین در حدیث مهارت داشته و با 3 واسطه از علامه محمدباقر مجلسی روایت حدیث کرده است. مستندالشیعه، معراجالسعاده، اسرارالحج، مفتاحالاحکام و مثنوی طاقدیس از جمله آثار اوست. وفات ملااحمد در نراق اتفاق افتاد و بدن مطهر وی را در صحن علوی در نجف اشرف دفن کردند.
آغاز حمله ارتش «ناپلئون بُناپارت» به سرزمین شام (1799م)
در پی تصرف مصر در ژوئیه 1798م توسط ناپلئون بُناپارت، فرمانده ارتش فرانسه، وی حمله به سرزمین شام را که متشکل از سوریه، لبنان، اردن و فلسطین بود، آغاز کرد. اگر چه ناپلئون درابتدا، پیروزیهایى به دست آورد اما به دلیل حمایت انگلیس و روسیه از عثمانی و همچنین وخامت اوضاع در فرانسه، وی ناچار شد به کشورش بازگردد. جنگ فرانسه و عثمانی در شام، در نهایت با عقبنشینی و شکست ارتش فرانسه به پایان رسید.