نوسان 3/1درصدی محصولات در بورس کالا
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به آخرین وضعیت معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا پس از تغییر مبنای قیمت محاسبه نرخها به صورت آزاد گفت: تعادل در این بازار با توجه به عرضههای مناسب وجود دارد و در صورت عمل به تعهدات توسط پتروشیمیها پایدار خواهد بود. حسین پناهیان در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه عرضه محصولات پتروشیمی در پایان هفته گذشته پس از تغییر قیمتهای پایه افزایش یافته بود، گفت: افزایش عرضهها در بازار موجب تعادل در روند کشف قیمتها شد و در صورت تداوم آن شاهد پایداری وضعیت متعادل خواهیم بود. وی افزود: اکنون مجتمعهای پتروشیمی مشکل اختلاف قیمت ارز مبادلهای با ارز آزاد را ندارند و در صورت عمل به تعهدات عرضه توسط این شرکتها هم شرکتهای پتروشیمی و هم صنایع پاییندستی نفع خواهند برد. مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به اینکه دامنه محدودیت نوسان قیمت برخی محصولات 5 و برخی دیگر از آنان 10 درصد است، گفت: در روند معاملات هفته گذشته شاهد نوسان میانگین 3/1 درصدی بودیم که نشانگر عرضه و تقاضای متعادل در بازار است. پناهیان با بیان اینکه برخی کالاهای مهم در هفته گذشته مازاد عرضه نیز داشتند، گفت: معاملات محصولاتی که قبلا روی آن رقابت میشد، طی هفته گذشته به طور متعادل انجام شد. وی افزود: پیشبینی میشود در آینده با عرضههای مناسب قیمتها در حاشیه بازار کاهشی بوده و در یک دوره 2 تا 3 ماه آینده شاهد تعادل در بازار باشیم.
دامداران یارانهبگیر مشخص شدند
با ابلاغ معاون اول رئیسجمهور، دامدارانی که در 3 ماه اول سال ۱۳۹۳، شیرخام خود را مطابق روال 4 ماه پایان سال ۱۳۹۲ براساس مصوبه دولت به کارخانههای لبنی تحویل دادهاند، به همان نسبت مشمول دریافت مابهالتفاوت نقدی میشوند. به گزارش تسنیم، در ابلاغیه اسحاق جهانگیری آمده است: هیأت وزیران در جلسه 8/4/1393 به پیشنهاد مشترک وزارت جهاد کشاورزی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: 1ـ با توجه به افزایش هزینههای تولید شیرخام از ابتدای سال جاری، دامدارانی که در 3 ماه اول سال 1393، شیرخام خود را مطابق روال 4 ماه پایان سال 1392 براساس تصویبنامه شماره 172442/ت50190هـ مورخ 15/11/1392 به کارخانههای لبنی تحویل دادهاند، به همان نسبت مشمول دریافت مابهالتفاوت نقدی از محل منابع موضوع بند 2 این تصویبنامه میشوند. 2ـ معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور با توجه به تبصره 21 قانون بودجه سال 1393 کل کشور، براساس گزارش سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و از طریق وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تأمین و تخصیص یارانه اقدام کند.
4 ابزار جدید بورسی در راه بازار
معاون سازمان بورس با اعلام اینکه انتظار میرود بزودی دستورالعمل حاکمیت شرکتی به بورس ابلاغ شود، گفت: دولت از طریق کمک به تامین مالی و تدوین لایحه حمایت از تولید، پیگیر امور بورس است. به گزارش مهر، محمدرضا عربی با تاکید بر اینکه به دنبال تامین مالی بازار اولیه هستیم، گفت: قبض انبار، سلف موازی، فروش اوراق به کسر و راهاندازی صندوقهای پروژه میتواند عاملی برای رونق دوباره بازار و افزایش تامین مالی شرکتها باشد. معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: بازار سرمایه برای گروههای مختلف ابزاری دارد و با بهبود اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور، رونق دوباره به بازار سهام باز میگردد. عربی خاطرنشان کرد: برخی شرکتهای بورسی این روزها با وجود پتانسیلهایی که دارند، در کف قیمتی هستند. در عین حال تحلیلگران معتقدند این روزها قیمت سهام شرکتهای بورسی ارزنده است. وی تصریح کرد: هر کسی با دیدگاه و براساس تحلیل و برداشت خود نسبت به خرید و فروش سهام اقدام میکند. فکر میکنم اطلاعات موجود در بازار شفاف باشد. به علاوه این روزها شرکتها در حال انتشار صورتهای مالی خود هستند و سرمایهگذاران براساس پیشبینیهای آینده شرکتها نسبت به خرید و فروش سهام اقدام میکنند. این مقام مسؤول در سازمان بورس با اشاره به اینکه به طور قطع دولت از بورس حمایت میکند، اظهار داشت: هماکنون دولت در 2 حوزه پیگیر امور است، یکی از این موارد توسعه تامین مالی است. همچنین لایحهای برای حمایت از تولید و شرکتها در دست تدوین است که سازمان بورس و اوراق بهادار هم پیگیر آن است.