printlogo


کد خبر: 7900تاریخ: 1393/4/21 00:00
تقویم تاریخ

قیام خونین مسجد گوهرشاد مشهد علیه کشف حجاب (1314 ش)
پس از آنکه زمزمه شوم نقشه ننگین رضاخانی جهت به تاراج دادن ارزش‏های دینی در قالب کشف حجاب به مردم رسید اعتراضات سراسری، کشور را فرا گرفت. در این میان یکی از علمای مشهد در شورای مجتهدان شهر، به عنوان نماینده معرفی شد تا با رضاخان مذاکره کند ولی به محض رسیدن به تهران، به دستور رضاخان بازداشت و در ری ممنوع‏الملاقات شد. مردم که در مسجد گوهرشاد مشهد به این امر اعتراض داشتند، با سخنرانی وعاظ، شوری چند برابر یافته و خواهان مراجعت آن عالم شدند. در ادامه اعتراضات، در روز شنبه 21 تیرماه 1314 در مسجد گوهرشاد، شعارهای ضد سلطنت و ضد حجاب‌زدایی داده شد و مسجد، یکپارچه سرود مقاومت سر می‏داد. قوای دولتی که مقاومت مردم را دیدند به دستور رضاخان به اجتماع آنان یورش برده و در کشتاری خونین و وحشیانه بین 2 تا 5 هزار نفر را کشتند. به گفته شاهدان عینی، ماموران دولتی، شهدا و زخمی‏ها را در خندق‏هایی که در اطراف مشهد پیش‏بینی شده بود دفن کردند. بدین ترتیب این فاجعه هولناک پایان یافت ولی یاد حماسه خونین این نهضت اسلامی و برخاسته از باورهای ارزشی مردم، برای همیشه درتاریخ مبارزات اسلامی ملت ما باقی ماند. برخی زمان وقوع این حادثه را در 31 مرداد عنوان کرده‏اند.
آغاز بنای مسجد اعظم قم به امر آیت‌الله «بروجردی» (1333ش)
کار ساخت مسجد اعظم قم روز یازدهم ذیقعده سال 1374 ق مطابق 21 تیرماه سال 1333 ش همزمان با سالروز ولادت حضرت امام رضا(ع) طی مراسم باشکوهی با حضور آیت‌الله بروجردی آغاز شد. این مسجد که در حدود 11 هزار متر مربع مساحت دارد، به سبک معماری اسلامی - ایرانی، دارای 2 شبستان بزرگ، گنبد عظیم، فضای زیرگنبد و 2 گلدسته بسیار مرتفع است. گنبدها، محراب‏ها و ایوان‏های مسجد با کاشی‏های بسیار ظریف و کتیبه‏های زیبایی تزیین شده و شکوه خاصی به آنها بخشیده است. این مکان در جریان انقلاب بارها محفل مردم و روحانیت انقلابی بود و حضرت امام خمینی(ره) در این مسجد چندین سخنرانی مهم و افشاگرانه علیه رژیم پهلوی ایراد کردند. در حال حاضر از این مسجد علاوه بر اقامه نماز جماعت و برگزاری مراسم دعا و اعتکاف و دروس مراجع بزرگوار حوزه علمیه قم، در برپایی تجمعات مذهبی و انقلابی استفاده می‏شود.
شهادت «مختار ثقفی» رهبر قیام خونخواهی امام حسین(ع)(67 ق)
مختار بن ابوعبیده ثقفی پس از هلاکت معاویه بن ابی‏سفیان، از جمله رهبران انقلابی کوفه بود که از امام حسین(ع) و نماینده‏اش حضرت مسلم بن عقیل(ع) حمایت کرد و در نتیجه از سوی عبیدالله بن زیاد، عامل یزید در کوفه، دستگیر و زندانی شد. مختار در ایام قیام امام حسین(ع) همچنان در زندان عبیدالله بن زیاد به سر می‏برد تا اینکه به وساطت شوهر خواهرش، عبدالله بن عمر در نزد یزید بن معاویه از زندان آزاد شد. پس از مرگ یزید، جهت خونخواهی امام حسین(ع) در کوفه قیام کرد و جمع کثیری به او پیوستند و تمام قاتلان امام حسین(ع) و عناصر اصلی ضد امام حسین(ع) و اهل بیت را دستگیر کرده و به مکافات اعمالشان رساند. مختار ثقفی پس از 18 ماه حکومت در کوفه و نواحی آن، چهاردهم رمضان سال 67 قمری برابر لشکریان عبدالله بن زبیر به فرماندهی مصعب بن زبیر، متحمل شکست شده و به شهادت رسید.
 فاجعه‏ کشتار مسلمانان فلسطینی در حرم حضرت ابراهیم(ع) در شهر الخلیل(1414‌ق)
در این روز یک صهیونیست افراطی، نمازگزاران روزه‏دار فلسطینی را در حرم مطهر حضرت ابراهیم(ع) در شهر الخلیل واقع در کرانه‏ غربی رود اردن به رگبار مسلسل بست و 29 تن را شهید و تعداد زیادی را مجروح کرد. این ترور که بار دیگر خصومت صهیونیست‏ها با مسلمانان را به اثبات رساند، واکنش تند جهان اسلام را به دنبال داشت به طوری که مذاکرات سازش اعراب و اسرائیل را برای مدتی به حال تعلیق درآورد. این حمله‏ وحشیانه باعث گسترش ناآرامی در سرزمین‏های اشغالی شد و مقابله با رژیم صهیونیستی را شدت بخشید. با توجه به این واکنش‏ها تل‌آویو، فرد تروریست را دستگیر و محاکمه کرد اما با ادعای اینکه او دیوانه است و جنون دارد از مجازاتش سر باز زد.
 


Page Generated in 0/0068 sec