printlogo


کد خبر: 803تاریخ: 1392/12/5 00:00
گدایی توجه در فیس‌بوک

جواد بهادرخان*:  تا به حال به این موضوع توجه کرده‌اید که چرا برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی بویژه فیس‌بوک تصاویر خصوصی خود را به راحتی برای میلیون‌ها نفر به اشتراک گذاشته و از نشر و انتشار تصاویر خصوصی خانوادگی در سایت‌های اینترنتی واهمه‌ای ندارند؟ همه ما در جریان زندگی خود با افرادی که با مشکل فقر دست و پنجه نرم می‌کنند زیاد روبه‌رو شده‌ایم اما آنچه درباره این افراد بیشتر خودنمایی می‌کند، عزت نفس و اعتماد به نفسی است که این افراد دارند. یعنی همین غیرت و عزت نفس باعث شده این افراد در حد فقیر باقی بمانند و هیچگاه حقیر نشوند. در فضای مجازی هم همین قاعده استوار است به این معنی که کاربرانی که در فیس‌بوک اقدام به انتشار تصاویر آنچنانی یا عکس‌های خصوصی و مانند آن می‌کنند افرادی هستند که دچار فقرهای گوناگونی مانند فقر عاطفی و فقر جنسی و فقر فرهنگی هستند اما از آنجا که خود را باور ندارند و عزت نفس را از دست داده‌اند، با عرضه خود در این فضا به حقارت رسیده‌اند.
زمانی که شخص ارزش خود را درک نکرد و ندانست چقدر ارزش دارد برای رفع نیاز خود دست را پیش نااهلان دراز می‌کند و به هر قیمتی درصدد برآورده کردن نیازهای خود هستند. هر زمان که خودباوری و بحث عزتمندی جوانان خدشه‌دار شود و این باور در جوان از بین برود شاهد بروز رفتارهای اینچنینی در جامعه خواهیم بود. نکته دوم که در تشدید این موضوع بسیار اثرگذار است اینکه کارکرد دین در زندگی ما خیلی ضعیف است و ما خدا را در عرصه‌های گوناگون زندگی خود شاهد و ناظر نمی‌بینیم و به خودمان اجازه هر رفتاری را می‌دهیم.
نکته سومی هم وجود دارد که بر این ماجرا به طور مستقیم اثر گذاشته است. این عامل بروز فشارهای عصبی در جامعه است که افراد به دنبال مسکن و مخدر به چنین شبکه‌هایی یا چنین رفتارهایی رو می‌آورند. اگر به بررسی دقیق این دلایل بپردازیم به خوبی نقش خانواده را در پیشگیری از این قبیل رفتارهای سبک و هنجارشکنانه متوجه می‌شویم. خانواده و پدر و مادر به عنوان شاه‌کلید حل این آسیب می‌توانند با تربیت درست فرزندان و آموزش اعتماد به نفس و شناساندن ارزش‌های انسانی، عزت نفس فرزندان خود را تقویت کرده و آنها را در مقابل چنین خطراتی بیمه کنند. والدین باید بدانند تربیت حق فرزند بر گردن پدر و مادر است که باید به نحوه صحیح انجام شود. به دنبال نقش خانواده، نقش آموزش و پرورش و رسانه‌ها هم نمایان می‌شود که با برنامه‌ریزی درست گامی را برای عزت‌بخشی و باورمندی جوانان کشور بردارند. توجه وزارت ورزش و جوانان هم در حال حاضر باید تنها معطوف به جوانان باشد و با برنامه‌ریزی‌های دقیق و عملی به جوانان تعالی ببخشند و به آنان عزت نفس و اعتماد به نفس ببخشند تا جوان با خودباوری و خویشتنداری بر رفتار خود کنترل داشته باشد و از حقیر شدن خود با سپر
عزت نفس محافظت کند.
*کارشناس اجتماعی
 


Page Generated in 0/0059 sec