printlogo


کد خبر: 810تاریخ: 1392/12/5 00:00
با گذشت 9 ماه از وقوع زلزله در بوشهر وعده ساخت مسکن برای آنها محقق نشده است
کپرنشینی زلزله زدگان بشاگرد!

با گذشت بیش از 9 ماه از زمین‌لرزه 2/6 در بشاگرد هنوز وعده ساخت واحدهای مسکونی محقق نشده و به‌رغم تاکیدات مسؤولان بر ساخت واحدهای استاندارد به جای خانه‌های قبلی اما در عمل خانه‌های در حال ساخت، نگرانی مردم شهرستان بشاگرد را دوچندان کرده و کپرنشینی را به نشستن در این خانه‌های نیمه‌تمام ترجیح می‌دهند. به گزارش مهر، تاریکی شب، سکوت...  و گاهی صدایی، سکوت شب را می‌شکند، صدای زندگان جز انسان در آن دیار می‌پیچد و سایه شب تداوم می‌یابد بر صفحه آسمان این دشت قیرگون، گاهی نور کمرنگی می‌درخشد که پایدار نیست و در میان ابرها پیدا و ناپیدا می‌شود. اهالی این دشت، خسته از تلاش روزانه به آرامی خفته‌اند و در خواب، رویای رسیدن به فردایی روشن را می‌بینند که ناگهان در دل زمین، جنبشی برپا می‌شود و نقطه‌ای بر پایان این آرامش می‌گذارد.  سکوت به دو نیم شده و از میان آن هیاهویی زاده می‌شود. زمین که لرزید شهرستان بشاگرد هم در خواب و بیداری لرزید و مردمان که از روز به شب رسیده بودند از درون خانه‌هایی که رویای به حقیقت پیوسته‌شان از کپر بود قبل از سپیده به بیرون جستند، بعضی‌ها گیج و مبهوت و بعضی‌ها وحشت‌زده رویایشان فروریخته بود.  دیگر مجالی برای خفتن نبود چون زلزله، خواب را از چشمانشان ربوده بود و آنان به خانه‌ای دل سپرده بودند که به جای کپر، مأمن شان بود و حالا این سرا هم به تندباد زلزله چون خانه‌ای بر آب می‌لرزید. مثل همیشه در ابتدای وقوع زمین‌لرزه‌ها، همگان خصوصا آنانی که احساس وظیفه قانونی می‌کنند، اهالی را وعده ساختن مکانی می‌دهند که پس از آن، جنبش زمین و برق و باد آسمان آنان را غصه‌دار نکند اما آن وعده‌ها کجا و این عمل کجا؟!حرف‌های آنان میان دشت بر بال باد می‌گذرد و هر چه زمان پیش می‌رود حرف‌ها هم فراموش می‌شوند. از آن خانه که وعده شده بود چیزی جز چهاردیواری نمانده است. مردم هم کپر را به این خانه ساخته‌شده ترجیح می‌دهند.  
واحدهای مسکونی استاندارد به سرعت برای حادثه‌دیدگان زلزله بشاگرد احداث خواهد شد
در روزهای پس از وقوع زمین‌لرزه، استاندار وقت هرمزگان در جلسه ستاد بحران در بشاگرد از تشکیل ستاد پیگیری مشکلات بشاگرد در استان خبر داد و گفت: باید هر چه سریع‌تر واحدهای مسکونی استاندارد برای حادثه‌دیدگان زلزله بشاگرد احداث شود. ابراهیم عزیزی عنوان کرد: بنیاد مسکن باید با حضور مستمر در صحنه نسبت به احداث شهرک‌های استاندارد و واحدهای مسکونی مهندسی شده در این شهرستان بویژه در روستاهای آسیب‌دیده اقدام کند. وی با بیان اینکه یک کودک خردسال در این زلزله جان باخته، گفت: در این زمین‌لرزه دلخراش حدود ۱۴۰۰ واحدمسکونی در ۷۰ روستا دچار آسیب‌دیدگی شدند اما خوشبختانه با هوشیاری مردم و عکس‌العمل بموقع آنها و توجه به هشدارهای مدیریت بحران فقط ۱۷ نفر زخمی شدند اما با گذشت بیش از 9 ماه از وقوع زمین‌لرزه در شهرستان بشاگرد این خانه‌ها هنوز به اتمام نرسیده و به‌رغم وعده احداث خانه‌های مستحکم شورای شهرستان بشاگرد نسبت به ایمنی این خانه‌ها تردید دارد. شورای حل اختلاف شهرستان بشاگرد اعلام کرد: مردم به دلیل استفاده از مصالح غیراستاندارد در ساخت منازل زلزله‌زدگان احساس ناامنی کرده و به کپرسازی روی آورده‌اند. رئیس ستاد بازسازی شهرستان بشاگرد گفت: مسکن زلزله‌زدگان این شهرستان با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است. حسینی افزود: ۳ هزار واحد مسکن در شهرستان بشاگرد در ۲ فاز در حال ساخت است که فاز اول آن فروردین ۹۳ تحویل داده می‌شود. وی با بیان اینکه فاز اول حدود هزار واحد مسکن است، تصریح کرد: این واحد‌ها در شهرک‌های سردشت، ایرر، کرمستان، گوهران، خومن، کاه لن، سرهر و کلاهو قرار دارند. رئیس ستاد بازسازی شهرستان بشاگرد گفت: این واحد‌ها در مرحله سفتکاری به متقاضیان تحویل داده می‌شود و گچکاری و نما با خود افراد است. حسینی با بیان اینکه برای بازسازی مسکن‌های بشاگرد ۶۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده، افزود: تاکنون حدود ۴۵ میلیارد تومان هزینه شده است. وی تصریح کرد: فاز دوم این طرح هم که شامل ۵۰ روستا می‌شود تا پایان خرداد تحویل داده می‌شود.
رئیس ستاد بازسازی شهرستان بشاگرد گفت: ساخت یکهزار و ۷۰۰ واحد این مسکن‌ها برعهده هرمزگان و یکهزار و ۳۰۰ واحد برعهده استان کرمان است.  برای ساخت این واحد‌ها ۲۰ میلیون تومان وام با بهره کم و ۵ میلیون تومان وام بلاعوض اختصاص داده شده است. خلیل نوری‌پور، عضو شورای اسلامی شهرستان بشاگرد در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه از زمان وقوع حادثه بیش از 9 ماه گذشته گفت: طی زلزله  2/6 در مقیاس امواج درونی زمین که 19  اردیبهشت ماه اتفاق افتاد منجر به خسارت‌های بسیار زیادی شد، در بعضی موارد تخریب کامل منازل چند روستای پرجمعیت این شهرستان را در پی داشت. به گفته وی، جهت رسیدگی به امور بلافاصله کمیته‌ای تشکیل و برنامه‌ریزی شد که ساخت‌وساز منازل تخریب شده به پیمانکاران واجد شرایط تحویل شود و اکنون با گذشت 10 ماه هنوز حتی یک واحد هم تحویل مردم نشده است. نوری‌پور تصریح کرد: مردم در شرایط سخت و طاقت‌فرسایی در کپرهایی که درست کرده‌اند به سر می‌برند. میردادمقدم، رئیس شورای حل اختلاف شهرستان بشاگرد خاطرنشان کرد: استفاده از مصالح ساختمانی نامرغوب نظیر شن و ماسه موجب نارضایتی مردم شده است. به گفته وی، جهت پیگیری این موضوع بارها این مطالبه بحق مردم را به فرماندار و نماینده مجلس اعلام کردیم اما متاسفانه پاسخی منطقی نگرفتیم و وانمود می‌کنند که در شرایط اضطراری هستیم و چاره‌ای جز استفاده از این مصالح نیست. وی افزود: بی‌عدالتی در این دیار بیداد می‌کند و باید برای مردم اینجا با توجه به اینکه از نظر مالی در مضیقه قرار دارند و هیچ شغل و درآمدی ندارند چاره‌ای اندیشیده شود.
 


Page Generated in 0/0054 sec