تشکیل 7 هزار پرونده تخلف صنفی
مدیریت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه در ماه رمضان بیش از 7 هزار پرونده تخلفات صنفی تشکیل شده است، گفت: واحدهای نانوایی در استان تهران بیشترین میزان تخلفات را در ماه رمضان داشتهاند. مجتبی شیرقاضی افزود: از ابتدای تیر تا 5 مرداد 236 هزار و 920 مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان تهران صورت گرفته که به تشکیل 7 هزارو 197 مورد پرونده تخلفاتی منجر شده است. وی افزود: ارزش ریالی این پروندهها 37 میلیارد ریال بوده که بیشترین تخلفات مربوط به گرانفروشی، کمفروشی، عدم صدور فاکتور و درج نرخ روی کالا بوده است. شیرقاضی با بیان اینکه بیشترین میزان تخلفات مربوط به نانواییها بوده است، اظهار داشت: پس از نانواییها، میوهفروشیها، عرضهکنندگان پوشاک و لوازم بهداشتی، آرایشی بیشترین میزان تخلفات را از ابتدای تیر تاکنون به نام خود ثبت کردهاند.
بستنی سنتی را از کجا بخریم؟
رئیس اتحادیه بستنی و آبمیوه تهران از عدم تغییر قیمت محصولات این صنف خبر داد. اسکندر آزموده به تسنیم گفت: قیمتگذاری محصولات عرضه شده در واحدهای صنفی سطح شهر توسط اتحادیه و محصولات تولیدی و توزیعی کارخانجات توسط سازمان حمایت صورت میگیرد. آزموده افزود: قیمتگذاری محصولات واحدهای عرضهکننده آبمیوه و کافی شاپها بهدلیل تفاوت کیفیت مواد اولیه، حجم محصول عرضه شده و کیفیت محصول نهایی، عملی نیست. وی با اشاره به اینکه بازرسی و نظارت بر آبمیوهفروشی و کافیشاپها صورت میگیرد، ادامه داد: تفاوت خیابان محل عرضه محصول و هزینههای جانبی محل صنفی نباید بر قیمت تمام شده محصول تاثیر داشته باشد و این کار خلاف قانون است. آزموده یادآور شد: در اطراف تهران 5 تولیدکننده بزرگ بستنی سنتی و میوهای مشغول به فعالیت هستند که محصول خود را بین واحدهای صنفی عرضه میکنند. وی تصریح کرد: در آخرین نرخ اعلامی این صنف هرکیلو بستنی سنتی سوپر ویژه مغزدار 12 هزار تومان، بستنی سنتی ویژه خامهدار زعفرانی 10 هزار تومان، بستنی سنتی ممتاز 9 هزار تومان، بستنی ساده 8 هزار تومان، بستنی میوهای ویژه مغزدار 12 هزار تومان، میوهای ممتاز 10 هزار تومان و فالوده 7 هزار تومان است.
قیمت روغن موتور ثابت میماند
رئیس اتحادیه لاستیک و روغن اتومبیل تهران از ثبات قیمت روغن موتور در سال جاری خبر داد. عباس سماواتی افزود: افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بدون مشورت و اطلاع اتحادیه صورت میگیرد. سماواتی ادامه داد: واردات روغن موتور در کشور بشدت کم است اما همچنان افراد سودجو روغن ایرانی بیکیفیت را با برندهای خارجی و با قیمتهای بسیار در سطح شهر عرضه میکنند. وی تاکید کرد: روغنهایی که تحت لیسانس تولید و عرضه میشوند از قیمت بالایی برخوردار بوده و این موضوع بهدلیل افزایش قیمت مواد افزودنی وارداتی است که بر قیمت محصولات کاملا داخلی تاثیرگذار بوده است. سماواتی یادآور شد: 40 درصد از نیاز لاستیک کشور از طریق تولید داخلی و مابقی آن از طریق واردات تامین میشود. به گفته وی، برای تامین لاستیک ایرانی پراید باید در حدود 500 هزار تومان و لاستیک وارداتی آن 600 هزار تومان هزینه صرف کرد.