printlogo


کد خبر: 8882تاریخ: 1393/5/12 00:00
تقویم تاریخ

برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی (1358 ش)
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری اولین انتخاباتی که منجر به تعیین نوع حکومت و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران گردید، بحث درباره تعیین قانون اساسی نظام در محافل مختلف گسترش یافت. از این رو پیش‏نویس قانون اساسی که از قبل به دستور امام خمینی(ره) نگارش یافته و متن آن توسط شورای انقلاب و هیات دولت موقت مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود جهت جلب آرا و نظرات مردم و اندیشمندان در 24 خرداد 1358 در روزنامه‏های کثیرالانتشار در 12 فصل و 151 ماده منتشر گردید. پس از آن و با تاکید حضرت امام مبنی بر تشکیل مجلس خبرگان بررسی نهایی قانون اساسی، لایحه قانون انتخابات جهت تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی به تصویب هیات دولت و شورای انقلاب رسید. در نهایت بنا به تصویب دولت موقت، برگزاری انتخابات خبرگان قانونِ اساسی، در دوازدهم مرداد 1358 اعلام گردید و این انتخابات با شرکت گسترده مردم و انتخاب 75 نفر نماینده، برگزار شد. سرانجام این مجلس در 28 مرداد سال 58 با پیام حضرت امام افتتاح شد و به تدوین قانون اساسی پرداخت.
آغاز سفر «کریستف کلمب» دریانورد مکتشف ایتالیایی (1492م)
کریستف کلمب دریانورد ایتالیایى که در خدمت دولت اسپانیا بود در سال 1451م متولد گردید و پس از آنکه به علت شکسته شدن کشتی‏اش به اسپانیا رفت، با درخواست‏های مکرر او، فردیناند پنجم، شاه اسپانیا با نقشه او برای دریانوردی به سوی غرب و کشف نقاط جدید موافقت کرد. از این رو در 3 اوت 1492م این سفر از بندر پالوس اسپانیا و با سه کشتی بادبانی آغاز شد. همراهان کلمب شامل 90 نفر ملاح می‏شدند که اکثر آنان زندانیان محکوم به اعدام بودند. وی در جریان این سفر بعد از هفتاد روز، در 12 اکتبر همان سال به جزیره سالوادور در شرق برزیل رسید و گمان نمود که به هندوستان رسیده است در حالی که وی قاره آمریکا را کشف نموده بود. پس از پایان سفر موفقیت‏آمیز کلمب، وی سفرهای دریایی دیگری انجام داد و در هر سفر نقاط دیگری را کشف نمود. کریستف کلمب سرانجام در 20 ماه مه 1506م در 55 سالگی درگذشت.
اعلان جنگ آلمان به فرانسه در آغاز جنگ اول جهانی (1914م)
جنگ جهانی اول در واقع با ترور ولی‏عهد اتریش در 28 ژوئن 1914 آغاز شد. این بهانه‏ای بود تا کشورهای اروپایى برای حل اختلافات متعدد خویش و برطرف نمودن سوءظن نسبت به یکدیگر و در حقیقت برای فرونشاندن عطش قدرت‏طلبی خود جنگی را آغاز نمایند که مدت 4 سال سراسر اروپا را در برگرفت. اتریش و آلمان که با یکدیگر قرارداد مودت داشتند به حال آماده‌باش درآمدند. آلمان در مرحله نخست لوکزامبورگ را اشغال نمود و در 3 اوت 1914م نیز به فرانسه اعلان جنگ داد. چند ساعت بعد از آن، دولت انگلستان که موافقتنامه دوستی با فرانسه به امضا رسانده بود، به حمایت از این کشور وارد جنگ شد و بدین ترتیب اروپا و بخشی دیگر از سایر نقاط جهان در آتشی فرو رفت که بیش از 8 میلیون تلفات داشت و میلیون‏ها مجروح بر جای گذاشت و سرانجام در 11 نوامبر 1918م به پایان رسید.
مرگ مادام «فرانس کولت» از بزرگ‌ترین نویسندگان زن جهان (1954م)
مادام سیدونی گابریل کلودین کولت معروف به مادام فرانس کولت نویسنده شهیر فرانسوی در 28 ژانویه 1873م در فرانسه به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایى را در زادگاهش فراگرفت و سپس برای یافتن کار رهسپار پاریس شد. کولت در پاریس با یک روزنامه‏نگار ازدواج کرد و در خانه برای مبارزه با بیکاری و آزمایش ذوق ادبی خود، قلم به دست گرفت. تمامی ‏آثار او، رمان‏ها، داستان‏های کوتاه و نمایشنامه‏ها، نقدهای ادبی و وقایع‏نگاری‏ها، یادآور خاطرات شخصی او از تصاویر مردان و زنان، حیوانات و گل‏هایى هستند که در گذر زندگی در ذهن او نشسته‏اند. عده‏ای از منتقدان، مادام کولت را بزرگ‌ترین نویسنده زن دنیا می‏دانند. همچنین از هفتاد و پنج کتاب کولت، فیلم‏های فراوانی تهیه شده است. مادام کولْتْ در هشتاد سالگی طی جشن بزرگی نشان لژیون دونور را که تا آن زمان به هیچ زنی داده نشده بود، دریافت کرد. او سرانجام در سوم اوت 1954م در 81 سالگی درگذشت.


Page Generated in 0/0067 sec