گروه بینالملل: عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه وارد چهارمین هفته شده است. اوضاع این منطقه محاصرهشده بسیار پیچیده و غمانگیز است؛ زیرا طرف اسرائیلی از همه نوع حمایت آمریکا و کل کشورهای غربی اعم از حمایت نظامی و دیپلماتیک برخوردار است و این حمایت به حد دریافت بمب از آمریکا رسیده است. براساس این گزارش، اسرائیل اندکی پس از آن 16 هزار نیروی ذخیره خود را به خدمت احضار کرد که آمریکا موافقت خود را با قرار دادن تسلیحات بیشتر در اختیار اسرائیل اعلام کرد. همزمان جان مککین، سناتور جنگطلب آمریکا تأکید کرد اسرائیل هرچه نیاز داشته باشد آمریکا تأمین خواهد کرد و واشنگتن اسرائیلیها را تنها نخواهد گذاشت. مککین اذعان کرد: «انبار موشکهای اسرائیلی در حال پایان است و قدرت آنان تحلیل رفته است. هزاران موشک وجود دارد که امکان دارد از غزه شلیک شود در نتیجه باید گامی عملی برداشت. اسرائیل نیاز ضروری دارد و نمیتوان یک ماه یا 5 هفته دست روی دست گذاشت و به اسرائیلیها کمک نکرد. باید انبارهای موشکهای گنبد آهنین را تقویت کرد». وی گفت: «رئیسجمهور به ملت اسرائیل پیام خواهد داد که ما در کنار آنها هستیم و از آنان حمایت خواهیم کرد و هرچه نیاز دارند را تأمین میکنیم تا از خودشان دفاع کنند». این در حالی است که سازمان مدافع حقوق بشر در دادخواستی خطاب به وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: «زمان آن فرارسیده است دولت آمریکا فوراً انتقال تسلیحات به اسرائیل را متوقف و برای تحریم تسلیحاتی هر 2 طرف درگیری در غزه توسط سازمان ملل تلاش کند».
اوباما خواهان آزادی افسر اسرائیلی شد
باراک اوباما در نشست خبری روز جمعه کاخ سفید مثل همیشه جنایتهای اسرائیل در غزه را ندید و حتی حاضر نشد مانند دبیرکل سازمان ملل و همتای انگلیسیاش و سخنگوی کاخ سفید حملات وحشیانه تلآویو به پناهگاه سازمان ملل را محکوم کند. در عوض به محکوم کردن اقدام گروههای فلسطینی در ربودن یک سرباز ارتش اسرائیل پرداخت چرا که به زعم او به بحران غزه دامن زده است. اوباما خواهان آن شد که گروههای فلسطینی افسر اسرائیلی ربوده شده را «بیهیچ قید و شرطی و سریعا» آزاد کنند و این درحالی است که جنگ غزه با لشکرکشی بدون دلیل اسرائیل به نوار غزه و دستگیری چندین فلسطینی آغاز شده است که خبری از سرنوشتشان در دست نیست. رئیسجمهوری آمریکا از یک طرف از «حقانیت دفاع اسرائیل از خود و مردمش» دفاع کرد و از طرف دیگر گفت حماس توان برقراری آتشبس را ندارد. باراک اوباما همچنین مدعی شده جان کری برای برقراری آتشبس تلاش بسیاری نشان داد و انتقادهایی که از او شده است، عادلانه نیست. این در حالی است که وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در اظهاراتی احمقانه از حماس خواسته بود به لشکر اسرائیل که به خاک غزه حمله کرده است حمله نکند. او همچنین اقدامات حماس را «دلهرهآور» نامید و گفت اسرائیل حق دارد که با تونلهایی که حماس در مرز غزه با اسرائیل حفر کرده است، مقابله کند. رسانههای اسرائیل گفتهاند که دولت نتانیاهو در ساعات شامگاهی جمعه نشستی طولانی را برای بررسی اوضاع در پی ربوده شدن افسر خود برگزار کرد. در آغاز بحران غزه، نیروهای حماس از دراختیار گرفتن یک نظامی به نام «اورون شائول» خبر داده بودند اما اسرائیل تاکید کرد که این نظامی فوت کرده است و جسد او ناپدید شده است. اسرائیل در سال ۲۰۱۱ در برابر تحویل گرفتن گلعاد شالیت، نظامیای که 5 سال و نیم در اسارت حماس بود، ۱۰۲۶ زندانی امنیتی فلسطینی را آزاد کرد.
رأی سنا به تجهیز گنبد آهنین
سرانجام سنای آمریکا روز جمعه کمک ۲۲۵ میلیون دلاری به سامانه دفاع راکتی «گنبد آهنین» اسرائیل را تصویب کرد. این در حالی بود که سناتورهای جمهوریخواه به مدت 2 هفته این لایحه را که پیشتر در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده بود به بهانه بدهیها معطل نگاه داشته بودند. همانطور که هری رید، رهبر اکثریت دموکراتهای سنای آمریکا گفته بود،به نظر میرسد حرکت جمهوریخواهان نمایشی بوده و آنها به دنبال امتیاز گرفتن از دولت اوباما برای تصویب این لایحه بودند چرا که کاخ سفید در روزهای گذشته بشدت تحت فشار لابی صهیونیستی (آیپک) برای کمک تجهیزاتی پیشرفته به اسرائیل درگیر جنگ قرار داشت. اما سرانجام جمهوریخواهان مجلس سنای آمریکا پس از یک روز وقفه و با تغییر تاکتیکهایی که انتقال پول برای اسرائیل را فراهم کند، به بسته کمک فرامرزی دموکراتها به ارزش 7/2میلیارد دلار که شامل کمک 225 میلیون دلاری به سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین اسرائیل نیز میشد رای مثبت دادند. پیش از این هر دو جناح به تملقگویی به خوشامد لابیهای صهیونیستی پرداخته بودند.«هری رید» اعلام کرده بود که کمک مالی به اسرائیل یک ضرورت است و باید قانونگذاران درباره آن به توافق برسند.«تام کوبرن» سناتور جمهوریخواه ایالت «اوکلاهما» نیز تاکید کرد: من میخواهم اسرائیل را تامین بودجه کنیم اما در عین حال میخواهم مطمئن شوم که بچههای ما آیندهای دارند. حساسیت دولت و کنگره (مجلسین) آمریکا برای تامین بودجه سامانه موشکی گنبد آهنین در حالی است که این سامانه قابلیت چندانی در رهگیری موشکهای حماس نداشته است و براساس اعلام منابع اسرائیلی، این سامانه موشکی تنها توانسته است 18 درصد از موشکهای شلیک شده توسط حماس را رهگیری کند. شبکه 10 رژیم صهیونیستی گزارش داده است که سامانه موشکی گنبد آهنین اسرائیل از مجموع 2830 موشکی که مقاومت به فلسطین اشغالی شلیک کرده است تنها 520 موشک یعنی معادل 18 درصد از کل موشکها را رهگیری کرده است.
تشدید کشتار به بهانه ربوده شدن نظامی صهیونیست
اظهار بیاطلاعی حماس از ستوان دوم هادار گلدین که رژیم صهیونیستی مدعی ناپدید شدن وی است در حالی صورت میگیرد که این رژیم از این ماجرا برای تشدید حملات خود به نوار غزه بهره میگیرد. گردانهای قسام، شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد از نظامی اسرائیلی که خبر ناپدید شدن وی در درگیریهای جنوب نوار غزه منتشر شده است، هیچ اطلاعی ندارد. فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس نیز از ربوده شدن ستوان دوم هادار گلدین ابراز نگرانی کرد. وی تصریح کرد: دستور بررسی ارتباط این سرباز با کشور متبوعش را صادر کرده است. براساس گزارشها، گلدین چندین سال با خانوادهاش در کمبریج زندگی کرده است. در این بین بریتانیا نیز تابعیت دوگانه اسرائیلی – انگلیسی خانواده «هادار گلدین» را تایید نکرده است. از سوی دیگر، ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد از زمان اعلام خبر ربوده شدن یک نظامی که به گفته مقامات اسرائیلی به اسارت در آمده است، حدود 50 هدف را در نوار غزه مورد حمله قرار دادهاند. در همین حال تعداد زیادی موشک و خمپاره نیز به سمت مناطق اسرائیلی شلیک شده است.
تخریب بزرگترین بیمارستان رفح
رژیم صهیونیستی در ادامه حملات بیرحمانه و وحشیانه خود علیه نوار غزه، روز جمعه بزرگترین و مهمترین بیمارستان رفح را که قربانیان حملات این رژیم در آن مداوا میشدند، بمباران کرد که در نتیجه آن بیش از 100 فلسطینی شهید و بیش از 400 تن دیگر مجروح شدند. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت نوار غزه خاطرنشان کرد: از بیم بمباران دوباره این بیمارستان، مجروحان به دو بیمارستان کوچکتر واقع در مرکز شهر رفح انتقال یافتهاند و آن دو بیمارستان نیز برای پذیرش این تعداد بیمار و مجروح آمادگی ندارند و مجهز نیستند.
حماس: صهیونیستها مسؤول نقض آتشبس هستند
سخنگوی جنبش حماس رژیم صهیونیستی را مسؤول نقض آتشبس موقت دانست و تأکید کرد: مقاومت با مقابله با تجاوز اسرائیل به وظیفه خود عمل کرده است. فوزی برهوم افزود: اشغالگران اسرائیلی از تلاشهای خود برای نقض آتشبس موقت اهدافی را دنبال میکنند. میخواهند بیشترین تعداد از مردم فلسطین را بکشند و قتلعامهای جدیدی را هنگام آتشبس انسانی مرتکب شوند. وی ادامه داد: آتشبس را اشغالگران اسرائیلی نقض کردند و مقاومت فقط به وظیفه خود در مقابل عملیات نفوذی بزرگ یگانهای ویژه اسرائیلی عمل کرد تا از مردم دفاع کند.
تداوم انتفاضه در کرانه باختری
در جریان درگیریهای روز جمعه فلسطینیان با نظامیان صهیونیست در غرب شهر طولکرم واقع در شمال کرانه باختری۲ جوان فلسطینی به شهادت رسیده و دهها تن دیگر هم زخمی شدند. منابع درمانی اعلام کردند سربازان اسرائیلی با حمله به شرکتکنندگان در این راهپیمایی، به قصد کشت به سوی جوانان آتش گشودند که در پی این اقدام سمور از ناحیه سینه هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید و تعدادی دیگر از جوانان نیز زخمی شدند و به بیمارستان ثابت انتقال یافتند. این درگیریها به دنبال راهپیمایی عظیمی که حماس آن را در استان طولکرم پس از اقامه نماز جمعه برگزار کرده بودند، صورت گرفت. شرکتکنندگان در آن راهی اردوگاه طولکرم شدند، سپس به طرف میدان این شهر به راه افتادند و از آنجا رهسپار مجتمع کارخانههای صهیونیستی «جیشوری» شدند که در آنجا درگیریهایی میان طرفین به وقوع پیوست. بیش از 100 شهروند فلسطینی بر اثر اصابت گلولههای جنگی و مشقی و گازهای اشکآور زخمی شدند.
انتقال نبرد به عمق فلسطین اشغالی
مقاومت فلسطین برای نخستین بار در تاریخ جنگهای عربی- اسرائیلی موفق شد نبرد را به عمق فلسطین اشغالی انتقال دهد. به گفته زیپی هاوزر، مشاور سابق کابینه رژیم صهیونیستی، این اقدام در هلاکت 20 نظامی اسرائیلی در داخل سرزمینهای اشغالی 48 نمود مییابد. در همین راستا، عوزی لانداو، وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه 2 تلویزیون این رژیم گفت: «تاکنون هیچ یک از اهداف حمله نظامی به غزه عملی نشده است.» وی اذعان کرد: «ارتش نتوانسته است مانع ادامه شلیک موشکهای مقاومت شود و در حالی که عملیات نظامی ارتش ادامه دارد، موشکها همچنان عمق اسرائیل اراضی اشغالی فلسطین) را هدف قرار میدهند.» لانداو افزود: «قابل قبول نیست که یک گروه بسیار کوچک مانند حماس بتواند چنین خسارتهایی- از جمله بستن فرودگاه بینالمللی بنگورین- را بر اسرائیل وارد کند.» به گفته وی، ارتش این رژیم همچنین نتوانسته است مشکل تونلها را حل کند. همزمان پایگاه خبری ورلد تریبیون به نقل از اندیشکده «بگین سادات» نوشت: ارتش اسرائیل اعلام کرده است که فاقد فناوری یافتن و تخریب تونلهای نیروهای حماس در باریکه غزه است. براساس این گزارش، اندیشکده بگین سادات، اعلام کرده است هیچ کدام از واحدهای ارتش اسرائیل دارای تجهیزات و متخصصان لازم برای از بین بردن تاسیسات زیرزمینی حماس نیستند.
اسرائیل: جهان باید قدردان ما باشد!
کشتارهای اخیر اسرائیل در نوار غزه آنچنان شدید بوده که موضوع ارتکاب جنایات جنگی برای این رژیم مطرح شده است اما سفیر این رژیم در آمریکا نظر دیگری در اینباره دارد. ران درمر، سفیر اسرائیل در آمریکا در اینباره گفت: من بر این باورم که جهان باید اسرائیل را ستایش کند و قدردان آن باشد که برای کشته نشدن بیشتر غیرنظامیان، هر آنچه در توان دارد به کار میگیرد. درست است که در این روند اشتباهاتی نیز رخ میدهد اما اقداماتی که ما برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان در پیش میگیرم هیچ کشوری در جهان در پیش نمیگیرد. ما برای این کار، از آسمان آگهی اخطار برای مردم میفرستیم. اما در دیگر مناطق جهان، کشورها و گروههای متخاصم چگونه در این باره اقدام میکنند. شما اقدامات و حملاتی را که ناتو انجام داد در نظر بگیرید که چقدر از غیرنظامیان را کشت. سفیر اسرائیل در آمریکا در توجیه جنایتهای نظامیان رژیم صهیونیستی در غزه گفت: این منطقه بسیار پرجمعیت است و اگر اسرائیل اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه را حتی تا صددرصد نیز در پیش گیرد باز هم در هر حملهای تعداد زیادی غیرنظامی کشته خواهند شد.