printlogo


کد خبر: 8892تاریخ: 1393/5/12 00:00
اعتراض نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران به اقدام وزارت کار
جنجال‌ علیه یک بخشنامه

گروه اجتماعی: چندی پیش بخشنامه‌ محرمانه شورای معاونین شهرداری تهران در فضای رسانه‌ای منتشر شد و طبق این بخشنامه، مقرر شد برای مدیران آقا، خانم‌ها در سمت‌هایی مانند منشی و تایپیست به‌کار گرفته نشوند. این بخشنامه، در ابتدا با واکنش‌های گوناگون مواجه شد و دوباره سایه سنگین سیاست بر رفتار و موضع‌گیری‌ها گسترده شد. این در حالی است که شهردار تهران در پیش‌خطبه‌های نماز جمعه پای غیرت دینی را به میان کشید و عنوان کرد تنها مقرر شده است خانم‌ها و آقایانی که در یک رابطه کار می‌کنند،‌ در اتاق‌های جدا از هم مشغول به کار شوند اما ماجرا به اینجا ختم نشد و قائم‌مقام وزارت کار و رفاه اجتماعی نیز در نامه‌ای به قالیباف و با استناد به این موضوع که چنین دستورالعملی مخالف کنوانسیون‌های بین‌المللی است، خواستار لغو این بخشنامه شد. ادامه این رفتارها و موضع‌گیری‌های هدفدار و نامعلوم تا جایی پیش رفت که بسیاری از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر نسبت به مواضع نامشخص وزارت کار واکنش نشان دادند و استناد به قوانین بین‌المللی را ملاک درستی برای یک کشور اسلامی ندانستند.
 اخطار به وزیر کار
در ادامه این کشمکش‌ها و باز شدن پای این موضوع در بهارستان، مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد کسی که در حد قائم‌مقام یک وزارتخانه مفاد کنوانسیون‌های بین‌المللی را در مقابل ارزش‌های اسلامی مطرح کند، دارای حداقل صلاحیت برای پایین‌ترین مسؤولیت در کشور نیست. کوچک‌زاده درباره نامه قائم‌مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شهرداری تهران مبنی بر اینکه جداسازی آقایان و خانم‌ها در محیط کاری برخلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی است به فارس گفته است: اینجا جمهوری اسلامی است و اگر قرار بود براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی عمل می‌کردیم نیاز نبود چندین سال زحمت سختی و مقابله با اوباش را به خود بدهیم. نتیجه کنوانسیون‌های بین‌المللی اتفاقاتی است که در غزه در حال رخ دادن است و نتیجه تعهدنامه‌های آنان زندان‌های مخفی است که آمریکایی‌ها در اقصی نقاط جهان ساخته‌اند.
وی با اشاره به اینکه در این کنوانسیون‌ها همجنس‌بازان را نیز به رسمیت شناخته‌اند، یادآور شد: کسانی که بدون توجه در مسؤولیت‌هایی گماشته می‌شوند نتیجه آن همین است و براساس جوابیه شهرداری تهران می‌توان نام بی‌غیرتی دینی بر آن گذاشت. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: از وزیر کار می‌خواهیم در اسرع وقت این افراد نامناسب را از پست‌های حساس برکنار کنند.
تجدیدنظر در انتخاب مدیران
این در حالی است که فاطمه رهبر، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز درباره این موضوع بیان داشت: وزیر کار در انتخاب افراد زیرمجموعه خود تجدیدنظر کرده و از افراد شایسته، معتقد به نظام و انقلاب و پایبند به آرمان‌های امام و رهبری بهره‌گیری نمایند. فاطمه رهبر، با اشاره به نامه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به شهرداری تهران مبنی براینکه طرح تکریم بانوان مغایر کنوانسیون‌های بین‌المللی است به مهر افزود: روابط عمومی شهرداری تهران پاسخ خوبی را به قائم‌مقام وزارت کار داده است که به خاطر این پاسخ و نیز یک بار دیگر به خاطر این اقدام شهرداری از این سازمان تقدیر و تشکر می‌کنیم.
در حیطه وظایف خود عمل کنید
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما به وزارت کار این است که در حیطه وظایف و اختیارات محوله خود عمل کند، خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها باید اقدامات مناسبی را در جهت گسترش حجاب و عفاف انجام دهند که این وزارتخانه نیز باید همچون سایر دستگاه‌ها نسبت به اقشار گوناگون مرتبط با حوزه وزارتخانه‌ای خود از جمله کارکنان و پرسنل و ارباب رجوعان اقدامات و وظایف  خود را انجام دهد.
نادرترین اقدام پس از انقلاب اسلامی
از سوی دیگر اعضای شورای شهر هم در واکنش به نامه وزارت کار موضوعات قابل‌تاملی را بیان کردند. پرویز سروری، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران ضمن ابراز تاسف از نامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شهرداری تهران درباره تکریم جایگاه بانوان در شهرداری، گفته است: این نامه یکی از عجیب‌ترین و نادرترین اقدامات یک مقام مسؤول بعد از انقلاب اسلامی ایران است. سروری با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و به عبارتی نعمات نظام جمهوری اسلامی ایران استقلال سیاسی آن است، اظهار داشت: طبق مبانی نظام جمهوری اسلامی، کشور باید براساس اراده مردم شکل بگیرد نه اینکه بیگانگان در سرنوشت آن دخالت داشته باشند. بنابراین بیان چنین اظهاراتی آن هم از سوی یک مقام مسؤول عجیب به نظر می‌رسد. وی افزود: بی‌شک ما به دلیل ارزش‌های اسلامی انقلاب کردیم و حال، رها کردن این ارزش‌ها و پذیرفتن ارزش‌های نظام سکولار و لیبرال- دموکرات به معنی بازگشتن به نظام شاهنشاهی و در واقع همان نظام بی‌خاصیت، بی‌هویت و وابسته است. این عضو شورای شهر با اشاره به موضوع مطرح شده در شهرداری تهران درباره تکریم جایگاه زن و خانواده، بیان داشت: در این دستورالعمل نه‌تنها تبعیض وجود ندارد بلکه موضوع ارتقای نقش زنان در شهرداری مطرح شده است. رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران اضافه کرد: در هیچ جای این کنوانسیون ذکر نشده که باید افراد به طور مختلط با هم کار کنند و اگر مختلط نباشند تبعیض جنسیتی اتفاق افتاده است.
نگرانی‌های چهره‌ها و شخصیت‌ها
وی درباره استناد وزارت کار به کنوانسیون‌های بین‌المللی، خاطرنشان کرد: معاون وزیر که در مقابل نهادهای خارجی مرعوب شده است تلاش کرده به اصطلاح این موضوع را به عنوان یک تبعیض جنسیتی مطرح و آن را مغایر با مبانی کنوانسیون بین‌المللی عنوان کند اما نه‌تنها این اظهارات بر پایه مبانی کنوانسیون نیست و اختلافات جدی با آن دارد، بلکه حتی اگر هماهنگ با این متن هم بود نظام جمهوری اسلامی استقلال سیاسی داشته و بر پایه ارزش‌های خود پیش می‌رود. سروری با اشاره به کشورهای متعددی که برای بالا بردن کارآیی و افزایش توانمندی‌های کاری مبادرت به جداسازی زن و مرد کرده‌اند، تصریح کرد: این امر به معنی تبعیض جنسیتی نیست و ما نگران این هستیم که در آینده‌ای نزدیک شاهد این باشیم که یکی از مدیران نامه بزند که برای مغایرت نداشتن با کنوانسیون‌های بین‌المللی و نقطه نظرات کشورهای سکولار و دموکرات و ایجاد هماهنگی با نظام‌های بیگانه، با همجنس‌بازی در کشور موافقت شود. وی تاکید کرد: با این نامه‌ای که وزارت کار به شهرداری تهران ارسال کرده است باید رفته‌رفته نگران چنین موضوعاتی هم باشیم.
اقدام ناپخته و تحت تاثیر بیگانگان
اقبال شاکری از دیگر اعضای شورای شهر تهران نیز اقدام قائم‌مقام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در نگارش نامه به شهرداری تهران و طرح موضوع خلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی بودن تصمیم شهرداری در ارزش نهادن به جایگاه زنان را اقدامی ناپخته و عجولانه دانست. شاکری با ابراز تاسف از برداشت‌های صورت‌گرفته از اقدام شهرداری تهران که در راستای تکریم جایگاه بانوان شاغل بوده است، خاطرنشان کرد: متن این نامه نشان می‌دهد این نامه وزارت کار به دلیل جوسازی رسانه‌های خارج از کشور نوشته شده است. بنده به شخصه از طرح این موضوع با این شکل، متعجب شده‌ام و چنین اقدامی را در سطح وزارتخانه قابل قبول نمی‌دانم.
اول استعلام بعد اقدام
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران افزود: انتظار موجود از وزارت کار و تعاون این بود که ابتدا به طور دقیق موضوع را استعلام کند و بعد هم با برگزاری جلسات مشترک، موضوع را به طور دقیق بررسی کند. طرح موضوع در قالب نامه اقدامی ناپخته و غیرمسؤولانه است. به گفته این عضو شورای شهر تهران، هر اقدامی که در ابتدا صورت می‌گیرد با اظهارنظراتی مواجه است که اگر اظهارنظرها منصفانه باشد، قابل قبول است اما نگاهی به بسیاری از اظهارنظرهای صورت گرفته درباره اقدام شهرداری تهران نشان می‌دهد اظهارنظرهای مخالفان، عجولانه، غیرحرفه‌ای، سیاسی و ناپخته است.
اقدام وزارت کار مخالفت با قانون است
این در حالی است که رئیس شورای فرهنگی- اجتماعی زنان نیز درباره این موضوع بیان داشت که  سالم‌سازی در محیط کار مصوبه سال ۶۶ شورایعالی انقلاب فرهنگی است و اجرای این قانون در تمام دستگاه‌ها الزامی است و هیچ وزارتخانه‌ای نمی‌تواند مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی را نقض کند. کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی- اجتماعی زنان درباره اجرای قانون سالم‌سازی فضای کار به تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران به فارس اعلام کرد: بحثی که به تازگی توسط وزارت کار مطرح شده قابل تامل است چراکه این مخالفت، مخالفت با قانونی است که 27 سال پیش مصوب شده و ما نباید قانون مصوب اسلام را زمین بگذاریم.


Page Generated in 0/0048 sec