گروه سیاسی: حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی رئیسجمهور در مصاحبهای، تقریبا به همه انتقادات و خط و نشانهای اخیر اصلاحطلبان درباره کیفیت و کمیت جایگاه حسن روحانی در افکار عمومی پاسخ داد. آشنا با زیر سوال بردن دولتهای
احمدی نژاد، خاتمی و دولت دوم هاشمی رفسنجانی این دوران 20 ساله را به زمستان تشبیه کرد و در استعارهای مدعی شد حسن روحانی همانند بهاری است که پس از 20 سال زمستان آمده است. حسامالدین آشنا در این مصاحبه گفت: آمدن این بهار 20 سال طول کشید و بهار میتوانست سال 72 بیاید. او همچنین دولت محمد خاتمی را به بیاعتنایی به منتقدان متهم کرد و گفت: مدیریت جمهوری اسلامی برای محمد خاتمی سنگین بود. به گزارش «وطن امروز»، حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی، در گفتوگو با سایت نامه نیوز درباره اعتقاد خود به ظرفیت حسن روحانی و حمایتش از روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: «من میفهمیدم که یک فردی ظرفیت خیلی بالایی را برای مسؤولیتپذیری داشته است و همانطور که آن فیلم اول ایشان اسمگذاری شد «این بهاری است که در پشت زمستان مانده است» از نظر ما یک بهاری بود که پشت زمستان مانده بود. زمستان هم یک مقدار زیادی طولانی شده بود.» آشنا در پاسخ به این سوال که «زمستان 8ساله منظورتان است؟» تصریح کرد: نه. واقعیت این است که برای من 16 سال یا بین 12 تا 16 سال بود. جرات میکنم بگویم 20 سال. از نظر من آقای دکتر روحانی از سال 72 میتوانست مسؤولیت کشور را برعهده گیرد. یعنی آقای روحانی در دوره دوم آقای هاشمی میتوانست رئیسجمهور شود. ایشان وقتی آمد که دیگر جای معطل کردن نبود. قبلش هم شاید ایشان آمادگی داشت اما دیگران آمادگی نداشتند که جا را خالی کنند. این اظهارات حسام الدین آشنا، بخشی از اظهارات محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق را یادآوری میکند. از سویی نفی مدیریتهای گذشته همواره یکی از انتقادات جریان حامی دولت فعلی به دولت گذشته بوده است. ضمن اینکه استفاده آشنا از تعابیری که به نام دولت گذشته ثبت شده، نشاندهنده آن است که دولت یازدهم نیز حداقل در بخشی از حوزههای مورد توجه افکار عمومی از همان کلیدواژههای روانی دولت قبل استفاده میکند.
درباره توان خاتمی!
مشاور حسن روحانی در ادامه این گفتوگو درباره انتخابات ریاست جمهوری سال 1376 نیز اظهارنظر کرد و گفت: نه به خاتمی، نه به ناطق نوری و نه به ریشهری رای نداده است. او درباره دلیل رای ندادنش به خاتمی گفت: من آقای خاتمی را یک چهره فرهنگی غیراجرایی میدانستم و بار جمهوری اسلامی را سنگینتر از توان اجرایی آن موقع آقای خاتمی. مشاور فرهنگی حسن روحانی از دغدغههای فرهنگیاش نسبت به عملکرد دولت خاتمی هم گفت. آشنا از تشدید دغدغههای فرهنگیاش در دوره خاتمی گفت و در پاسخ به سوالی درباره دلیل این تشدید دغدغهها افزود: در دولت یک سیاست فرهنگی حاکم بود که فکر میکرد مشکلات کشور صرفا با توجه به یک بخش از کنشگران فرهنگی و سیاسی حل میشود و 14 میلیون نفری که به آقای خاتمی رای نداده بودند را نادیده میگرفت. معتقدم ندیدن منتقدان و مخالفان و افرادی که نگران هستند میتواند بزرگترین اشتباه یک دولت باشد. او درباره رای ندادنش به ناطق نوری هم گفت: ایشان را رئیس مجلس خوبی میدانستم نه رئیسجمهور خوبی. برای مجلس و اداره مجلس خیلی خوب بودند و گزینه بهتری از آقای ناطق برای اداره مجلس در آن دوره نداشتیم. آقای ناطقنوری قدرت اجرایی بالاتری نسبت به آقای خاتمی داشتند ولی نگاهشان عقبتر از تحولات جامعه بود.
رئیس اداره اطلاعات قم نبودم
مشاور فرهنگی روحانی یک پیشینه امنیتی دارد. او در دوران وزارت حجتالاسلام دری نجفآبادی مشاور نزدیک او بود و از آن جهت که داماد حجتالاسلام دری نجفآبادی نیز بود؛ یکی از مهرههای نزدیک به وزیر بود. آشنا در این مصاحبه درباره سابقه امنیتیاش حرفهایی زد که نشان میدهد او دوست دارد بیشتر خود را یک چهره فرهنگی نشان دهد تا یک مهره امنیتی. او درباره حضورش در وزارت اطلاعات گفت: «من هرگاه نیاز بوده به عنوان مشاور و همراه در خدمت حضرت آیتالله درینجفآبادی بودهام.» مشاور فرهنگی روحانی درباره سمتهای امنیتی خود نیز افزود: «یکی از چیزهایی که من حتما میتوانم تاکید و تصحیح کنم این است که من هیچگاه مسؤول اداره کل اطلاعات قم نبودهام... من همیشه به آقای درینجفآبادی هرجا که خواستهاند مشورت دادهام.» او در پاسخ به این سوال که «این هم به خاطر نسبت خانوادگی است که دارید؟» گفت: بهخاطر اجازهای که ایشان دادهاند تا عضوی از خانوادهشان بشوم.
شباهتهای آشنا و جلیلی
حسامالدین آشنا یکی از فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق است. او معتقد است بین او و سعید جلیلی شباهتهایی وجود دارد. آشنا در اینباره گفت: «بین فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق اشتراکات بنیادینی وجود دارد، تفاوتها در سلیقههای اجرایی است، ولی آن اشتراکات بنیادین خیلی مهم است. بین من و آقای جلیلی و دیگر فارغالتحصیلان قدیمیتر این دانشگاه شباهتهای اساسی خیلی جدی وجود دارد.» او این شباهتها را اینگونه بیان کرد: پیوند با اسلام و انقلاب اسلامی، پیوند با امام و رهبری. توجه به ارزشهای انقلابی و توان اقدام در روشهای غیربروکراتیک و تقدم اخلاق بر سیاست. او تاکید کرد که در این حوزهها تفاوت نگاهی میان او و جلیلی وجود ندارد.