شروین طاهری: یکی از بهانههای همیشگی حقوقبگیران حقوق بشری غرب نظیر احمد شهید درباره کشورهای اسلامی تضییع حقوق اقلیتهای دینی نظیر مسیحیان در این کشورهاست. حال بد نیست بدانید پیش از تهاجم انگلیس و آمریکا به عراق در سال 2003، یک و نیم میلیون مسیحی در این کشور زندگی میکردند ولی از زمانی که پای اشغالگران غربی به بینالنهرین باز شد، آزار و اذیت تکفیریها و وهابیها زیر چشمان و تحت حمایت غرب چنان بالاگرفت که حدود یکمیلیون و 200 هزار نفر از آنها به سوریه پناهنده شدند در نتیجه وقتی داعش به عراق حمله کرد، تنها حدود 200 هزار مسیحی در عراق باقی مانده بودند.
امروز به گواه خود رسانههای آنگلوساکسونی نظیر شبکه بیبیسی و روزنامه واشنگتنتایمز، این دولتها و نهادهای مذهبی جریان مقاومت یعنی دولتهای ایران و سوریه و جامعه شیعیان هستند که در قامت بزرگترین مدافع حقوق مسیحیان منطقه ظاهر شدهاند. گروهک تروریستی امارت اسلامی عراق و شام که حالا اصرار دارد به طور خلاصه امارت اسلامی خوانده شود حدود 2 هفته پیش طی روزهای 17 و 18 ژوئیه 2014 در موصل منازل مسیحیان را با حرف «ن» علامتگذاری کرد («ن» حرف اول کلمه «نصرانی» به معنای مسیحی) و همزمان اعلامیهای خطاب به مسیحیان منتشر کرد. در این اعلامیه خلیفه قلابی داعش به مسیحیان اخطار میکرد یا به اسلام آمریکایی- وهابی مدنظر آنها بگروند یا مالیات بیایمانیهایشان را بپردازند یا اینکه مرگ در انتظارشان خواهد بود. اگرچه 15 خانواده مسیحی از ترس به دین داعش گرویدند اما بقیه مجبور شدند فرار کنند.
با وجود فراخوان مقامات کلیسایی در شام، «غربیها» از تکفیریهایی که پیش از این طی 3 سال در سوریه دست به جنایات مشابهی زده بودند در عراق هم پشتیبانی کردند. پیام غرب خطاب به مسیحیان منطقه این بود: «این سزای پشتیبانی شما از بشار اسد و مقاومت است.» تنها تفاوت در مورد حاضر، به مهلت فرار مرتبط میشود، در عراق به مسیحیان 2 روز مهلت دادند فرار کنند در حالی که در گذشته این بازه زمانی
7 روز بود اما تکفیریها اتومبیلهای مهاجران را توقیف کردند و اغلب آنها با برجا گذاشتن تمام داراییهایشان با پای پیاده به سوی شهر شیعهنشین تلعفر در
70 کیلومتری موصل، گروهی به سوی کردستان و دسته سوم به سمت جنوب (نجف و بغداد) حرکت کردند. سرانجام 18 ژوئیه، امارت اسلامی به اماکن مسیحیان حمله کرد و بسیاری از منازل را منفجر کرد و کلیسای کاتولیک موصل به آتش کشیده شد. تروریستهای داعش همه اموال حتی جواهرات زنان مسیحی را هم غارت کردند. جالب اینکه هیچ مرجع رسمی مسیحی در سراسر جهان غرب این ظلم بزرگ را محکوم نکرد و فقط نوری مالکی و سخنگوی آستان مقدس نجف اشرف از حفظ حقوق مسیحیان سخن گفتند.
حال واشنگتن تایمز در گزارشی با اشاره به حضور مسیحیان آواره موصل در نجف اشرف و با عنوان «ضریح امام علی مکانی امن برای مسیحیان عراق» از دعوت عتبات مقدس شیعیان برای پذیرایی از مسیحیان رانده شده و اسکان آنها در کربلای معلا و نجف اشرف گزارش میدهد: «خانوادههای آواره از موصل از اینکه عتبات مقدس آنها را در خود جا دادهاند بسیار خوشحال هستند. این دعوت مختص مسیحیان نیست و همه طوایف عراقی اعم از اهل تسنن و کردها میتوانند در عتبات مقدس حضور داشته باشند». جالب اینکه آغوش باز شیعه برای آوارگان سنی و مسیحی فرصتی فراهم آورده تا واشنگتنتایمز در ادامه به معرفی امام علی(ع) به آمریکاییها بپردازد و اینکه او پسر عموی حضرت محمد(ص) و همسر فاطمه زهرا(س) است. این روزنامه حتی در گزارش خود به برخی آیات قرآن کریم درباره ضرورت برخورد حسنه و رعایت اصل احترام متقابل و منافع مشترک پرداخته است. تسنیم به نقل از این روزنامه آمریکایی آورده است پذیرایی مسلمان شیعه از هموطنان مسیحی و دیگر طوایف نشانه همزیستی مشترک میان ساکنان یک کشور است. واشنگتنتایمز به تلاش مبذول شده از سوی عتبات مقدس و نقش آنها در اسکان آوارگان و فراهم آوردن بستر مناسب برای آنها اشاره کرده و مینویسد: «یکی از کاربران شبکه اجتماعی توئیتر که فردی مسیحی است در صفحه خود نوشته: ساکنان کربلای مقدس خانههای خود را به ساکنان موصل اختصاص دادهاند».
کاربران شبکههای اجتماعی هم به تمجید از کرم و بزرگواری پیروان اهل بیت(ع) پرداخته و به همزیستی مسالمتآمیز آنها اشاره کردهاند و نوشتهاند تاریخ این حمایت را فراموش نخواهد کرد. آنها اقدامات جنایتکارانه داعش را محکوم کردهاند.
البته آنچه واشنگتنتایمز به مخاطبان آمریکاییاش و کاربران شبکههای اجتماعی در سراسر دنیا نگفته، این است که تا پیش از حمله آمریکا و متحدانش به عراق و سپس آموزش و تجهیز داعش توسط سازمانهای اطلاعاتی غربی، یکمیلیون و 500 هزار مسیحی در یک همزیستی مسالمتآمیز با مسلمانان عراق با خوبی و خوشی زندگی میکردند.