گروه بینالملل: در حالی جنگ تمامعیار اسرائیل علیه نوار غزه به بهانه «تخریب تونلهای زیرزمینی» و مقابله با حملات موشکی گروههای مقاومت فلسطین ادامه دارد که نیروهای این رژیم نتوانستند بیش از 3 کیلومتر به غرب منطقه نفوذ کنند، در واقع تونلهای موجود در منطقه غرب مانع پیشروی نیروهای اسرائیلی شدند. براساس این گزارش، نیروهای حماس با کمک مهندسان حزبالله لبنان تونلهای پر پیچ و خمی را با راهروهای 200 متری بنا کردهاند و برخی از این تونلهای تو در تو زیر مرزهای اسرائیل بوده و برخی دیگر در غزه هستند. همچنین براساس گزارش پایگاه خبری صهیونیستی دبکا، حماس هنوز بیش از 9 هزار راکت و موشک دارد و این برای ترس مردم و پنهان شدن آنها کافی است. هرچند اسرائیل پناهگاهی را ایجاد کرده است ولی تنها یکپنجم آنها کارایی دارند. در همین راستا، عمیر پرز، وزیر محیطزیست رژیم صهیونیستی نیز گفته است شهرکهای یهودینشین اطراف غزه اکنون خالی از سکنه است و این به معنای پیروزی جنبش حماس در جنگ است. ایتان بن الیاهو، فرمانده سابق نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در گفتوگو با شبکه 2 تلویزیون اسرائیل گفت: ورود حماس به مذاکرات آتشبس آن هم در حالی که به مبارزه و شلیک موشک ادامه میدهد برای حماس یک موفقیت محسوب میشود. اوری ارائیل، وزیر مسکن رژیم صهیونیستی نیز گفت: ما از جنگهای گذشته درس عبرت نگرفتیم. وی افزود: من درباره این جنگ بشدت احساس سرخوردگی میکنم. عوزی لانداو، وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی نیز اعتراف کرد: حماس توانسته است فرودگاههای ما را تعطیل کند و آسمان ما را ببندد و اسرائیل اکنون وحشتزده و مردد است. افشای گزارشها مبنی بر اینکه رژیم تلآویو از مدتها قبل از عملیات تونلسازی گروه مقاومت حماس اطلاع داشت اما این تهدید را به قدری جدی نگرفته بود که بخواهد با آن مقابله کند، موجب درخواست برای تحقیق درباره آنچه شده است که رسانهها و برخی تحلیلگران اسرائیلی شکست اطلاعاتی اسرائیل میدانند. از سوی دیگر، با توجه به حملات راکتی و خمپارهای که به کشته شدن نظامیان اسرائیلی منجر شده است، توانایی نظامی اسرائیل برای حفاظت از غیرنظامیان اسرائیلی با وجود سامانه ضدموشکی گنبد آهنین مورد تردید قرار گرفته است. این تردیدها موجب تشدید درخواستها برای پاسخگویی سیاسی و بازنگری نظامی سران اسرائیل پس از جنگ میشود. همچنانکه یکی از نشانههای پیامد سیاسی که بنیامین نتانیاهو در صورت توقف درگیریها در غزه باید انتظار آن را داشته باشد، در توانایی حماس در رد آتشبسی که شامل لغو محاصره 7 ساله غزه نیست مشهود است. حماس با شرطهای خود شرایط را برای صهیونیستها دشوار کرده است؛ چرا که مایل نیست بگذارد اسرائیل بهراحتی از این مخمصه خلاص شود و معتقد است اسرائیل باید بهای جنگ خود علیه فلسطینیها را بپردازد. از اینرو به نظر میرسد حملات مستمر و وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه به جای تضعیف حماس، موجب تقویت سیاسی این گروه تا حدی شده که این گروه احساس میکند موفق میشود در برخورد با اسرائیل شرایط خاص خود را تحمیل کند و فقط به پاسخ به خواستههای اسرائیل بسنده نکند.
غرب بر سر دوراهی
از یکسو دولتهای غربی در تلاش هستند همچنان به سنت حمایت تمامعیار از موجودیت و امنیت رژیم صهیونیستی متعهد بمانند و از سوی دیگر نمیتوانند در برابر جنایات جنگی و نسلکشی آشکار در غزه سکوت کنند. به همین دلیل همزمان با تصویب کمک اضطراری دولت آمریکا به گنبد آهنین اسرائیل، وزارت خارجه آمریکا حمله به مدارس سازمان ملل، محل پناه گرفتن هزاران آواره غزه را «شرمآور» خواند و نماینده آمریکا در سازمان ملل خواستار تحقیقات «کامل و فوری» اسرائیل درباره این نوع حملات شده است. بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل نیز این حمله را «از نظر اخلاقی شنیع» و «عملی مجرمانه» خواند. بان در نیویورک گفت: به ارتش اسرائیل بارها درباره محل قرارگیری این مدرسه اطلاعات داده شد. او افزود: این حمله و دیگر موارد ناقض حقوق بینالمللی باید سریعا روشن شده و مقصران و مسؤولان آن معلوم شوند. لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در سخنانی تصریح کرد که حق تلآویو برای برقرار ساختن امنیت خود، کشتار غیرنظامیان در غزه را توجیه نمیکند. دومینیک دو ویلپن، نخستوزیر پیشین فرانسه نیز گفت: در حالی که ارتش اسرائیل مشغول کشتار آگاهانه کودکان در نوار غزه است، چگونه میتوان درک کرد که فرانسه خواستار خویشتنداری در نوار غزه شود؟ خدشهدار شدن وجهه اسرائیل و روابط تلآویو با متحدانش، سران اسرائیل را وادار به تفکر درباره توقف فوری حملات در غزه کرده است، هرچند بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به تازگی هشدار داده است اسرائیلیها باید خود را برای جنگی طولانی آماده کنند. براساس این گزارش، ارتش اسرائیل روز یکشنبه بدون توجه به عقبنشینی نیروهای زمینی به حملات خود در نوار غزه ادامه داد. در جریان حمله ارتش اسرائیل به نزدیکی مدرسه تحت پوشش سازمان ملل متحد در رفح، دستکم 10 نفر کشته شدند.
آتشبس به سبک کودککشها
رژیم صهیونیستی روز دوشنبه آتشبس 7ساعتهای را در بیشتر نقاط غزه از ساعت 10 صبح به وقت محلی اعلام کرده بود. این آتشبس که اسرائیل آن را «انساندوستانه» خوانده، شهر رفح در جنوب نوار غزه را دربرنگرفت چرا که به گفته اسرائیل، نیروهای نظامی این کشور هنوز در رفح حضور دارند و ارتش به حملات احتمالی در این منطقه پاسخ خواهد داد. دقایقی بعد از شروع آتشبس، این رژیم خانهای را در ناحیه غربی غزه نزدیک خانه اسماعیل هنیه، از رهبران ارشد حماس هدف قرار داد و حدود 10 فلسطینی را به شهادت رساند. در شرایطی که موج انتقادها بعد از حمله اخیر به نزدیکی مدرسهای در رفح شدت گرفته، آتشبسهایی از این دست به رژیم صهیونیستی کمک میکند کمی از فشارهای بینالمللی کم کند. از سوی دیگر اعلام آتشبس از نظر نظامی به سود این رژیم نیز است چرا که به ارتش آن فرصت میدهد بر عملیات تخریب تونلها متمرکز شود. اما در مقابل گروههای مقاومت بارها تأکید کردهاند تا زمانی که نظامیان رژیم صهیونیستی در خاک غزه هستند، بعید است حملات موشکی خود به اراضی اشغالی را متوقف کنند. همچنان که حماس در واکنش به آتشبس یکجانبه دیروز اسرائیل، گفت: ما به دشمن اطمینان نداریم و این آتشبس تنها با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایات صورت گرفته علیه نوار غزه، اتفاق میافتد.
آمار شهدا
با گذشت 29 روز از حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه تعداد شهدا به بیش از 1860 شهید از جمله 400 کودک افزایش یافته و در این میان 9500 تن دیگر نیز زخمی شدهاند. همچنین حملات پی در پی رژیم صهیونیستی تلفات بسیاری به زیرساختها از جمله بخش درمانی وارد کرده است و 17 بیمارستان هدف قرار گرفته و 10 بیمارستان دولتی و خصوصی بسته و 102 تن از کادر پزشکی هدف قرار گرفته و 19 تن از آنها شهید شدهاند.
مصر گذرگاه مرزی رفح را بست
یک منبع امنیتی مصر اعلام کرد با تصمیم مقامات امنیتی مصر گذرگاه مرزی رفح بین مصر و نوار غزه از یکشنبهشب دوباره بسته شد. منبع امنیتی مصر با اعلام این خبر گفت: در پی از سرگیری حملات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی به اطراف گذرگاه مرزی رفح در فلسطین، مسؤولان امنیتی مصر تصمیم گرفتند این گذرگاه را که تنها راه ارتباطی زمینی نوار غزه با خارج است، دوباره ببندند.
رونمایی مقاومت از سلاح جدید
گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس سلاح تکتیرانداز 5/14 میلیمتری موسوم به الغول را به عنوان یکی از دستاوردهای تسلیحاتی خود رونمایی کرد. اسم این سلاح برگرفته از نام شهید عدنام الغول است و دارای 2 کیلومتر برد موثر است.
ریزش بمبهای خطرناک روی نوار غزه
نوار غزه به بوته آزمایشگاهی برای آزمایش پیشرفتهترین سلاحهایی تبدیل شده است که در کارخانههای بینالمللی تولید میشوند. رئیس دیدهبان اروپایی مدیترانهای حقوق بشر در اینباره گفته است: رژیم صهیونیستی از سلاحهای خطرناک علیه فلسطینیان استفاده میکند و این سلاحها موجب تکهتکه شدن بدن افراد میشود. وی خاطرنشان کرد: تیم پزشکی وابسته به این نهاد حقوقی در بدن برخی از مجروحان آثار سوختگی عمیق مشاهده کردند؛ به نحوی که این سوختگی به درون استخوانها رسیده و بافتها را پاره کرده و موجب خونریزی شدید در عضو شده بود. وی یادآور شد: سلاحهایی که موجب بروز اینگونه مجروحیتها میشود در حقیقت بمبهایی هستند که تحت آزمایش قرار گرفتهاند و مشخص شده که در آن آلیاژها و گازهای مختلفی به کار رفته است که به هنگام منفجر شدن موجب بروز اینگونه زخمهای عمیق میشود. وی تاکید کرد: با توجه به اینکه مواد موجود در داخل این بمبها از قدرت تخریب بالایی برخوردار هستند، لذا موجب تکهتکه شدن بدن انسان و پارگی بافتها و خونریزی شدید میشود.