گروه بینالملل: ساعت 8 صبح جمعه به وقت غزه (5 صبح به وقت گرینویچ) مهلت آتشبس 3 روزه بین ارتش رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی مستقر در نوار غزه به سرآمد و در حالی که نشانهای از تمدید آتشبس دیده نمیشد، تلاشهای دیپلماتیک برای توافق دو طرف در قاهره ادامه داشت. صهیونیستها که با کولهباری از شکست در این جنگ مواجه شدهاند، ناامیدانه اعلام کرده بودند آماده «تمدید نامحدود» آتشبس هستند اما مقامات جنبش مقاومت (حماس) میگویند این گروه تصمیم گرفته تا برآورده شدن خواستههای خود، با تمدید آتشبس مخالفت کند و به جنگ ادامه دهد. اسرائیل در عین حال هشدار داده بود در صورت عدم موافقت حماس و جهاد اسلامی با تمدید آتشبس و از سرگیری حملات موشکی از نوار غزه، «کار را در غزه تمام خواهد کرد». گزارشها حاکی از آن است که دشواریهای بسیاری در مسیر مذاکرات در قاهره به دلیل شروط رژیم صهیونیستی وجود دارد و این رژیم این شرط را گذاشته که بازسازی نوار غزه در گرو خلع سلاح مقاومت است. در حالی که فلسطینیها خواهان این هستند که محاصره به صورت کامل پایان یابد و همچنین گذرگاههای مرزی به صورت همیشگی باز بماند، مصر با بررسی مساله گذرگاه رفح در چارچوب مذاکرات کنونی در قاهره مخالف بوده و میگوید این مساله مربوط به قاهره و تشکیلات خودگردان فلسطین است. شامگاه پنجشنبه، به نقل از سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، گزارش شد اگر خواستههای حماس و قبل از همه، رفع محاصره از بنادر غزه، برآورده نشود، این گروه جنگ را از سر خواهد گرفت. وی در یک پیام تلویزیونی هشدار داد «اگر با این خواستهها موافقت شود، امکان تمدید آتشبس وجود دارد و اگر نشود، آتشبس پایان مییابد و نمایندگان ما از مذاکرات قاهره خارج خواهند شد».
آتشبس 72 ساعته که از ساعت 8 روز سهشنبه آغاز شده بود، با میانجیگری دولت مصر و مشارکت مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی به دست آمد و در طول آتشبس، مذاکرات غیرمستقیم بین نمایندگان اسرائیل و حماس در قاهره جریان داشت. ناظران مذاکرات قاهره میگویند اسرائیل میخواهد مقاومت را خلع سلاح کند که مصر و گروههای فلسطینی با این امر مخالفند و آن را خارج از چارچوب میدانند. اسرائیل همچنین با راهاندازی فرودگاه و بندر در نوار غزه که در توافقنامه سال 1993 اوسلو آمده است، به طور کامل مخالفت میکند. سامح شکری، وزیر خارجه مصر اظهار داشت که کشورش شدیدا میکوشد بر مساله بازگشایی تمام گذرگاههای مرزی در غزه تاکید کند. به گفته او «6 گذرگاه اسرائیلی باید بازگشایی شود تا از طریق آنها مایحتاج ضروری و نیازهای انسانی فراهم و عمران و آبادانی غزه شروع شود».
ازسرگیری حملات علیه غزه
صبح دیروز و همزمان با پایان آتشبس موقت و دستور نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای از سرگیری حملات به نوار غزه، نیروی هوایی و توپخانههای این رژیم نوار غزه را آماج حملات وحشیانه خود قرار دادند. شبکه اسکاینیوز نیز گزارش داد که در حملات رژیم صهیونیستی به شمال غرب غزه، یک کودک شهید و چند غیرنظامی فلسطینی زخمی شدهاند. یک جنگنده اف 16 رژیم صهیونیستی نیز غرب شهر غزه را هدف قرار داد. این در حالی است که ابو عبیده، سخنگوی گردانهای قسام در بیانیهای اعلام کرد مقاومت کاملا آماده است تا نبرد علیه دشمن را برای مدتهای طولانی ادامه دهد و تانکهای این رژیم را به بازیچهای در دستان کودکان غزه تبدیل کند و ضمن وارد آوردن خسارتهای اقتصادی هنگفت به این رژیم، فعالیت فرودگاه بنگوریون را نیز به کلی مختل کند. ابو عبیده همچین تاکید کرد حمله زمینی به غزه به معنی هلاکت هزاران نفر از نیروهای دشمن خواهد بود. از نخستین لحظات پایان آتشبس موقت در غزه، حملات موشکی به شهرکهای صهیونیستنشین اطراف غزه آغاز شد و سامانه گنبد آهنین برای رهگیری این موشکها به کار افتاد. مقاومت همچنین تجهیزات نظامی دشمن در پایگاه کیزوویم را هدف حمله موشکی قرار داد و بار دیگر عسقلان و اشکول را موشکباران کرد. منابع صهیونیستی اعلام کردند در نتیجه حمله موشکی مقاومت به عسقلان آتشسوزی گستردهای در این منطقه به وقوع پیوست. این در حالی است که ارتش عبری دستور داده تا فاصله 80 کیلومتری باریکه غزه تمام پناهگاهها روی صهیونیستها بازگشایی شود و کسی از پناهگاه دور نشود.
آمار شهدای غزه
وزارت بهداشت فلسطین در بیانیهای که پنجشنبه شب صادر کرد، اعلام کرد تا این لحظه آمار شهدای ثبت شده در وزارت بهداشت از زمان شروع تجاوزگریهای رژیم اشغالگر به غزه از یک ماه پیش تاکنون به هزار و 890 نفر رسیده است که در بین آنها 432 کودک، 243 زن و 85 سالخورده به چشم میخورند. همچنین تعداد مجروحان بالغ بر 9هزار و 806 نفر است. این در حالی است که براساس آمارهای رسمی رژیم صهیونیستی، 64 نظامی و 3 غیر نظامی اسرائیلی نیز به هلاکت رسیده و حدود 1008 نفر از جمله 651 نظامی و 357 غیر نظامی زخمی شدهاند. عملکرد رژیم صهیونیستی در این جنگ بویژه تعداد زیاد تلفات این رژیم، انتقاد گسترده داخلی را به همراه داشته است.
حمایت از مقاومت در غزه
هزاران فلسطینی، روز جمعه در غزه با برپایی تظاهراتی که با فراخوان جنبش حماس برگزار شد، حمایت خود را از مقاومت و هیات مذاکرهکننده فلسطینی اعلام کردند. آنها پرچمهای حماس را در دست گرفته و شعارهایی همچون «مقاومت مقاومت» را سر دادند. مشیر المصری، سخنگوی جنبش حماس نیز در میان تعداد زیادی از تظاهرکنندگان حامی مقاومت در غزه گفت: اسرائیل باید بداند که مبارزان در میدان درگیریها و برای نبرد آماده هستند.
اذعان رژیم صهیونیستی به شکست در ترور رهبران مقاومت
بنی گانتس، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد این رژیم در ترور رهبران مقاومت فلسطین شکست خورده است و عدم توانایی در ترور رهبران مقاومت، شکستی برای این رژیم تلقی میشود. وی مدعی شد ارتش اسرائیل میتواند آنها را در هر زمانی و در هر مکانی هدف قرار دهد. رهبران حماس همچنان هدف ترور ما قرار دارند و زمانی که فرصتی حاصل شود، آنها هدف قرار خواهند گرفت. بنی گانتس در کنفرانسی خبری گفت: ما در پایان جنگی طولانی هستیم که با عملیات گستردهای آغاز شد و به عملیات زمینی در داخل نوار غزه انجامید.
افزایش حملات سایبری علیه اسرائیل
شرکت تحقیقاتی «آربور نتورک» که در زمینه امنیت سایبری فعالیت میکند گزارش داده از زمان حمله رژیم صهیونیستی به غزه حملات سایبری علیه این رژیم افزایش 500درصدی داشته است. طبق گزارش این شرکت، این حملات موسسههای مالی و سازمانهای نظامی اسرائیل را هدف گرفتهاند. سازمان موساد و دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بخشی از این حملات بودهاند که از ماه جولای و از زمان آغاز حمله به غزه آغاز شدهاند.
حملات اسرائیل به کرانه باختری
شکست اسرائیل و دست نیافتن به اهداف خود در تجاوز به باریکه غزه باعث شده این رژیم برای جبران شکست، فلسطینیهای کرانه باختری رود اردن را بیش از پیش قربانی توطئههای خود کند. روز جمعه در ادامه سرکوب فلسطینیهای کرانه باختری رود اردن، ارتش رژیم صهیونیستی 11 فلسطینی از جمله یک عضو ارشد حماس را در شهر الخلیل بازداشت کرد. ارتش اشغالگر طی هفته گذشته نیز در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن 120 فلسطینی را بازداشت کرده بود. کرانه باختری رود اردن ناآرام است و اسرائیل همچنان به شهرکسازی و سرکوب فلسطینیهای این منطقه ادامه میدهد. عبدالعال العنانی، مدیر مرکز اسیر فلسطینی در مصاحبه با شبکه خبری العالم گفت: «تاکنون بازداشت هزار و 500 فلسطینی در کرانه باختری رود اردن گزارش شده است که سرنوشت تعدادی از بازداشتشدگان نامعلوم است و مراکز مدافع حقوق اسرای فلسطینی اطلاعی از اوضاع آنها ندارد». واصل ابویوسف، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) نیز در مصاحبه با العالم گفت: «اسرائیل معتقد است مجاز به ارتکاب هر جرم و جنایتی است و ما پیش بینی میکنیم بازداشتها و سرکوبها در کرانه باختری رود اردن افزایش یابد و فلسطینیهای بیشتری در اعتراض به تجاوزات و اشغالگری رژیم صهیونیستی شهید شوند».
نخستین بحران آوارگان اسرائیلی
اسرائیل برای نخستین بار از زمان موجودیت خود با بحران آوارگان مهاجران یهودی ساکن سرزمینهای اشغالی روبه رو شده است. به گزارش سایت اسرائیلی تحلیلی- اطلاعاتی دبکا، این رژیم از زمان تشکیل تا به امروز برای اولین بار با بحران و پدیدهای به نام موج آوارگان اسرائیلی روبهرو شده است. در ادامه گزارش این پایگاه خبری که به موساد وابسته است، آمده: «هماکنون مقامات در تلآویو برای حل این بحران جدید و نوظهور ناگزیر هستند به فکر راهحلی مناسب باشند». ارتش اسرائیل صبح دیروز همزمان با پایان مهلت آتشبس ۷۲ ساعته و آغاز حملات اسرائیل به نوارغزه و به تبع آن آغاز حملات موشکی مقاومت به عمق فلسطین اشغالی، دستور داد تمام پناهگاهها بازگشایی شوند و از تمام شهرکهای صهیونیستنشینی که در فاصله ۸۰ کیلومتری تا نوار غزه قرار دارند نیز خواست تمام پناهگاههای خود را روی این شهرکنشینان بار دیگر بازگشایی کنند.