printlogo


کد خبر: 9208تاریخ: 1393/5/18 00:00
مرثیه‌خوانی برای مرگ درختان بلوط زاگرس
64 هزار هکتار از جنگل‌های ایلام خشک شد

در حالی هر روز فاجعه خشک شدن درختان بلوط استان ایلام گسترده‌تر می‌شود که هم اکنون طبق آمارهای اعلام شده 64 هزار هکتار از درختان بلوط استان خشک شده‌اند. به گزارش مهر، قصه درختان بلوط استان ایلام تمامی ندارد و هر روز فاجعه خشکیدگی درختان بلوط استان گسترده‌تر می‌شود و خبری از جلوگیری از خشک شدن این درختان نیست. بلوط به عنوان نمادی از پایداری مردم استان ایلام در حال از بین رفتن است و باید از خشک شدن 640 هزار هکتار از درختان بلوط استان جلوگیری شود تا فاجعه‌ای بزرگ رخ ندهد. ایلام به عنوان عروس زاگرس هم اکنون دارای بیشترین ضرر و زیان از خشک شدن درختان بلوط در منطقه زاگرس است که هر روز نیز بیشتر می‌شود. خشکسالی، گرد و غبار، امراض مختلف و... همه دست به دست هم داده است که درختان بلوط استان در مقابل سختی‌ها ایستادگی و تحمل خود را از دست بدهند و خشک شوند. موضوع خشکیدگی درختان بلوط استان ایلام از چند سال پیش آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه داد ولی هنوز راه و چاره‌ای برای جلوگیری از خشک شدن این درختان ارزشمند طراحی نشده است. نبود اعتبارات لازم و در کنار آن عدم مطالعات دقیق باعث شده هر روز عمق فاجعه درختان بلوط بیشتر شود. برآوردهای آماری نشان می‌دهد حدود 50 درصد از خشکیدگی جنگل‌های زاگرس در استان ایلام وجود دارد به همین خاطر اعتباراتی هم که در این راستا صرف می‌شود و اقدامات احیایی را در برمی‌گیرد حدود 25 میلیارد تومان بوده که به استان ایلام اختصاص داده شده است.
64 هزار هکتار درخت بلوط خشک شد
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام در گفت‌وگو با مهر گفت: برای نخستین بار یک هیات متخصص از سازمان بین‌المللی فائو برای بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس به استان‌های غرب کشور بویژه ایلام سفر کرده‌اند. خیرالله آذرکردار بیان داشت: بیش از 180 گونه گیاهی، درختی، درختچه‌ای و قابل استفاده در این منطقه وجود دارد که این خود بیانگر ارزش اقتصادی و ژنتیکی جنگل‌های بلوط زاگرس است. وی افزود: جنگل‌های استان آسیب زیادی دیدند و از 642 هزار هکتار جنگل استان 500 هزار هکتارآن آلوده است نه اینکه خشکیده باشد. این مسؤول ادامه داد: این 500 هزار هکتار در معرض خشکیدگی است و حدود 64 هزار هکتار خشک شده است. این مسؤول اظهار داشت: استان ایلام بیشترین سهم را از خشکیدگی جنگل‌های بلوط کشور داراست و به عنوان یکی از اهرم‌ها و مولفه‌های مهم در نظر گرفته می‌شود. مدیر کل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: جنگل‌های استان ایلام به دلیل ارتفاع مناطق کوهستانی بهترین جنگل‌های زاگرس هستند که متأسفانه آسیب زیادی به آنها وارد شده و این جنگل‌ها بین 75 تا 100 درصد خشک شده‌اند و این اداره کل تلاش می‌کند با روش‌های مختلف از قبیل قطع درختان آلوده و کنترل آلودگی‌ها جلوی خشکیدگی بیشتر را گرفته و با کاشت نهال‌های جدید کاهش سطح جنگل را جبران کند. وی افزود: دولت تدبیر و امید، امسال 250 میلیارد ریال اعتبار به منظور انجام اقدام‌های احیایی و جلوگیری از گسترش خشکیدگی جنگل‌های بلوط این استان اختصاص داده است. آذرکردار عنوان کرد: از کارهایی که می‌تواند ما را در این زمینه به پیشگیری نزدیک کند، موضوع عملیات بهداشتی و پرورشی در سطوح بالا و احیا و بازسازی مناطق آسیب دیده در سطوح وسیع و شناسایی و تعیین نوع آفات است.
بررسی دقیق خشک شدن درختان بلوط
کارشناس اجتماعی فائو  در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: در علت بررسی خشک شدن درختان بلوط استان ایلام می‌خواهیم بدانیم این خشکسالی چه ارتباطاتی با خشکیدگی درختان بلوط دارد و در نهایت این خشکسالی چه اثری روی مردم از نظر اقتصادی، اجتماعی و روانی دارد. علی فراهانی افزود: برای اینکه با این عامل مبارزه کنیم باید عواملی که این خشکسالی را به وجود می‌آورند از بین ببریم همچنین چرای دام را کنترل کنیم. این مسؤول اظهار داشت: باید این نوع بهره‌برداری‌ها را کنترل کنیم و فشار روی جنگل‌ها را کم کنیم. وی بیان داشت: عوامل مختلفی در خشکیدگی جنگل‌های زاگرس نقش داشته که مربوط به چندسال اخیر نیست و حداقل به 50 سال گذشته مربوط می‌شود و خشکسالی‌های اخیر همچنین هجوم ریزگردها این عوامل را تشدید کرده و برای مقابله با این پدیده باید توان جنگل را افزایش داده و فشار روی جنگل را کم کرد.


Page Generated in 0/0159 sec