اولین سفر احمدشاه قاجار به اروپا (1298 ش)
مسافرت شاهان به اروپا از زمان ناصرالدین شاه شروع شد. او و فرزندش مظفرالدین شاه هر کدام سه مسافرت پرهزینه و بیثمر به اروپا داشتند ولی محمدعلی شاه به دلیل اوضاع بعد از انقلاب مشروطه و مدت کوتاه سلطنت، این فرصت را پیدا نکرد. احمد شاه، آخرین شاه قاجار، هم به دلیل سنتی که ایجاد شده بود و هم به دلیل جوانی، آرزوی رفتن به اروپا را داشت و شاید اقامت در آنجا را بر سلطنت پرماجرایی که در ایران داشت ترجیح میداد. این مسافرتهای چند ماهه در حالی صورت میگرفت که فقر و تبعیض در جامعه بیداد میکرد. در نهایت در جریان سفرهای بعدی احمدشاه، رضاخان توانست بر اوضاع تسلط یابد و شاه جوان را برکنار کند.
وثوقالدوله طی اعلامیهای امضای قرارداد بین ایران و انگلیس را فاش ساخت (1298ش)
در این اعلامیه آمده است که طبق قرارداد منعقده مالیه و قشون ایران زیر نظر معلمین و فرماندهان انگلیس قرار خواهد گرفت. قشون متحدالشکل خواهد شد. ژاندارم و قزاق به یک صورت درخواهند آمد. دولت انگلیس به ایران دو میلیون لیره وام خواهد داد.
رحلت «شیخ بهایی» عالم کمنظیر و دانشمند بزرگ عهد صفوی(1030ق)
شیخ الفُقهاء، استاد الحکماء، رئیس الادبا، علامه دهر، شیخ الاسلام و المسلمین، شیخ بهاءالدین محمد بن عزالدین حسین بن عبدالصمد حارثی همدانی جبعی عاملی معروف به شیخ بهایى از شاگردان شهید ثانی و یکی از علمای بزرگ شیعه و از افتخارات جهان اسلام میباشد. شیخ بهایى فقیهی اصولی، محدث رجالی، مفسر، ریاضیدان، حکیم، متکلم، ادیب، شاعر، جامع علوم عقلی و نقلی بود و بالجمله در علوم متنوع، گوی سبقت از افاضل و دانشمندان ربوده است. وی در سال 953 قمری در بعلبک لبنان به دنیا آمد. در طول حیات پربار خویش مسافرتهای زیادی به نقاط مختلف جهان داشت و از محضر اساتیدی برجسته در رشتههای گوناگون استفاده نمود. شیخ بهایى در این سفرها توانست در بسیاری از علوم مانند هیئت و نجوم، ریاضیات، تفسیر قرآن، فقه و اصول، علم حدیث، ادبیات فارسی و عربی و طب و مهندسی متبحّر گردد و در تمامی آنها کُتُبی را به رشته تحریر درآورد. وی نخستین کسی است که یک دوره فقه غیراستدلالی به زبان فارسی نوشت. ملاصدرا، ملامحمدتقی مجلسی اوّل، محقق سبزواری، ملاحسنعلی تُستَری، میرزا رفیعا نایینی، سید ماجد بحرانی، ملامحسن فیض کاشانی، ملامحمدصالح مازندرانی و دهها دانشمند و فاضل دیگر از شاگردان شیخ بهایى میباشند. کشکول، اسرارالبلاغه، اثنی عشریات، خمس اربعین حدیثاً، جامع عباسی، عین الحیوه و بحرالحساب و دهها اثر دیگر از جمله آثار اوست. آثار علمی و مهندسی وی را میتوان در جای جای اصفهان مشاهده نمود. سرانجام، شیخ بهایی، این دانشمند کامل و جامع در 77 سالگی در اصفهان پایتخت سلسله صفویان بدرود حیات گفت و طبق وصیتش در مشهد مقدس و در نزدیکی مرقد مطهر حضرت امام رضا(ع) مدفون گردید.
بمباران هستهای شهر «ناکازاکی» در ژاپن توسط ایالات متحده آمریکا (1945م)
پس از آنکه در ششم اوت 1945م اولین بمب هستهای بر شهر هیروشیما فروریخت، در نهم اوت نیز دومین بمب هستهای آمریکا، شهر ناکازاکی ژاپن را به کام مرگ و ویرانی کشاند. در این روز بر اثر بمباران هستهای ناکازاکی در حدود 80 هزار نفر کشته و دهها هزار نفر دیگر زخمی شدند. تلفات جانی این حادثه، تنها به آن روز بر مردم ژاپن محدود نمیشود چراکه برخی از زخمیها، سالها پس از این حادثه جان باختند. علاوه بر آن، عوارض شدید روحی و پیامدهای زیست محیطی نیز در ادامه این بمباران، خسارت ژاپن را بیشتر کرد. استعمال بمب هستهای در ژاپن که به کشتار فجیع صدها هزار نفر انجامید، بزرگترین فاجعه بشری در طول جنگ جهانی دوم به شمار میآید. آمریکا بعدها در توجیه بهکارگیری بمب هستهای در ژاپن عنوان کرد که در صورت خودداری از به کار بردن این بمب، شاید بیش از 10 میلیون ژاپنی و یک میلیون آمریکایی در جنگ برای تصرف جزایر ژاپن کشته میشدند. زیرا علاوه بر 2 میلیون سرباز ژاپنی، نزدیک به سی میلیون ژاپنی دیگر که آماده برای حمل سلاح و جنگ بودند، مرگ را بر ننگِ شکست و تسلیم خاک کشورشان به بیگانه ترجیح میدادند.