printlogo


کد خبر: 9341تاریخ: 1393/5/20 00:00
سیمای ضدناصری السیسی

گروه بین‌الملل: در حالی که عبدالفتاح السیسی در تبلیغات انتخاباتی‌اش و پس از آن سعی داشت خود را رهرو ناسیونالیسم عربی و حتی یک «جمال عبدالناصر» جدید جا بزند اما  آنچه از سیاست‌های منفعلانه و خائنانه او در قبال فلسطینی‌ها برمی‌آید، السیسی  را یک «ضدناصر» حقیقی جلوه می‌دهد.
ناصر، رهبرناسیونالیست مصری تمام محبوبیتش را مدیون رهبری جبهه مقاومت عربی در کنار حافظ اسد و در مقابل اسرائیل بود اما امروز ژنرالی که درقاهره حکومت را به دست گرفته حتی از نوکری درجه اول اسرائیل هم افول کرده و نوکر نوکر صهیونیست‌ها  یا آنطور که خود ادعا می‌کند خادم «خادم‌الحرمین» است که لقب شاه سعودی است. او حتی از بازگو کردن لحظه‌ای که دست ملک عبدالله را در هواپیمای شخصی شاه سعودی که در قاهره توقف کرده بود بوسیده است، ابایی ندارد.بدین ترتیب درست برعکس دوران ناصر که مصر محور یک ائتلاف عربی ضداسرائیلی بود، حال از زمان کودتای نظامی در مصر بر ضد حکومت اسلامگراها که سال گذشته روی داد، این کشور ائتلاف جدید ضدمقاومت از کشورهای عربی را رهبری می‌کند که شامل عربستان سعودی و امارات و اردن می‌شود. این ائتلاف به صورت فعلی در جنگ با حماس در کنار اسرائیل قرار گرفته است، همین موضوع باعث شده تلاش مخالفان جنگ برای متوقف کردن آن با گذشت یک ماه از ایجاد حمام خون در غزه ناکام بماند. زمانی که کودتای نظامی در مصر با وجود قتل‌عام و کشتار صهیونیست‌ها در غزه محاصره این منطقه جنگ‌زده را دنبال کرده و از ورود مایحتاج ضروری و غذا و دارو به این منطقه جلوگیری می‌کند و طرحی شکست‌خورده را به زیان مقاومت برای آتش‌بس بین دو طرف مطرح کرده و حماس را گروهکی تروریستی می‌خواند، فرمانده این کودتای نظامی یعنی عبدالفتاح السیسی همزمان به تعدادی از کشتی‌های آمریکایی و صهیونیستی اجازه می‌دهد از کانال سوئز عبور کنند و سلاح‌های مورد نیاز خود برای کشتارجمعی مردم غزه را به سرزمین‌های اشغالی برسانند. روزنامه دولتی الیوم السابع مصر هفته پیش نوشت: منابعی از هیات نظارت بر کانال سوئز به این روزنامه خبر داده‌اند که 6 کشتی جنگی رژیم صهیونیستی با محموله‌ای بالغ بر 19 هزار تن از کانال سوئز عبور کرده، این در حالی است که در سال گذشته نیز 6 کشتی با محموله 21 هزار تنی از این منطقه عبور کرده است. این منبع اعلام کرد کانال سوئز نسبت به هر اقدامی که وی آن را تروریستی خواند، امن است و تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد. این در حالی است که راشد الغنوشی رئیس جنبش النهضه تونس، حزب حاکم این کشور، در سخنرانی خود در نماز جمعه علیه السیسی صحبت کرده و گفته است موفقیت حماس در غزه یکی از حلقه‌های جلوگیری از کودتا در برابر انقلاب‌های عربی است. او تاکید کرده کودتایی که در مصر واقع شده، می‌خواهد همه منطقه عربی را شامل شود و از رسیدن آنها به  مسیر دموکراسی مانع شود اما موفقیت مقاومت در غزه می‌تواند مانع از ادامه این کودتاها شود.
مصر مانع اصلی آتش‌بس
همچنین تعدادی از تحلیلگران اسرائیلی فاش کردند فشارهای عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر بر هیات فلسطینی منجر به شکست مذاکرات آتش‌بس طولانی‌مدت شد. این تحلیلگران علاقه‌مندی قاهره به طولانی‌تر شدن دوره تجاوزات اسرائیل به نوار غزه را محکوم کردند. مجری برنامه «سیدریوم» در شبکه 2 رادیویی عبری‌زبان به صورت خودجوش این پرسش را پرسید: «ما می‌دانیم که السیسی بیشتر از ما از حماس بدش می‌آید ولی ما چه استفاده‌ای از آن می‌کنیم، ما خواستار برقراری آتش‌بس هستیم، این یک مصلحت برای ما به شمار می‌رود، او به دنبال یک چیز دیگر است». از سوی دیگر یکی از تحلیلگران مسائل خارجی کانال 10 تلویزیون اسرائیل گفت هر طرفی که درصدد دستیابی به توافق میان اسرائیل و جنبش حماس باشد، باید قاهره را به منظور تحقق این هدف تحت فشار قرار دهد. پایگاه صهیونیستی «واللا» به نقل از یک مسؤول اسرائیلی نوشت مشکل اصلی در مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس نیست بلکه بین قاهره و حماس است. مصر و تل‌آویو متفقند که نباید به حماس مجال ساخت بندر دریایی داد. در همین حال سامی ابوزهری، سخنگوی حماس احتمال به نتیجه رسیدن مذاکره با رژیم صهیونیستی را بسیار ناچیز دانست. موسی ابومرزوق، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم تاکید کرد رژیم صهیونیستی در مذاکرات غیرمستقیم قاهره جدی نیست و تعلل می‌‌کند. وی تاکید کرد در 24 ساعت آینده سرنوشت مذاکرات را مشخص خواهیم کرد، گروه‌های مقاومت به دنبال تشدید اوضاع نیستند اما از خواسته‌های ملت فلسطین کوتاه نخواهند آمد. عزام احمد، سرپرست گروه فلسطینی مذاکره‌کننده نیز شامگاه شنبه اعلام کرده بود اگر اسرائیل نپذیرد که مذاکرات را بدون قید و شرط از سر بگیرد، گروه فلسطینی روز یکشنبه قاهره را ترک می‌کند.


Page Generated in 0/0177 sec