مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اعتباری برای توسعه گیاهان دارویی نداریم. محمدرضا جهانآرا در جمع خبرنگاران گفت: کاشت و توسعه گیاهان دارویی، با هدف توانمندسازی جوامع محلی و حفظ منابع طبیعی صورت میگیرد. وی ظرفیت تولید گیاهان دارویی در مراتع این استان را 200 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تنها در سطح 12 هزار هکتار از اراضی ملی این استان گیاه دارویی کشت میشود که در صورت تخصیص اعتبار سطح آن افزایش مییابد. مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی علاوه بر افزایش درآمد روستاییان و بهرهبرداران باعث افزایش پوشش گیاهی مراتع و جنگلهای استان میشود. جهانآرا در خصوص توسعه باغات گفت: به دنبال کشت درختان مثمر در جنگلها هستیم تا علاوه بر حفظ منابع طبیعی، درآمدی هم نصیب تولیدکنندگان کند. به همین خاطر توسعه باغات در اراضی شیبدار میتواند حجم تولیدات باغی این استان را افزایش دهد. وی گفت: در حال حاضر 26 هزار هکتار از اراضی استان به کشت بادام کوهی اختصاص داده شده که از این میزان 22 هزار هکتار با مشارکت مردم و 4 هزار هکتار توسط دولت صورت گرفته که در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز 25هزار هکتار دیگر به سطح زیر کشت این محصول اضافه میشود. جهانآرا در ادامه به قوانین دست و پا گیر بانکهای پرداختکننده تسهیلات به عنوان مانعی برای اجرای طرحهای کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: 70 درصد هزینههای کشت را در قالب تسهیلات از بانکها پرداخت میکنیم اما قوانین دست و پا گیر بانکها مانع از این پرداختها میشود. مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد درباره آفت خشکیدگی بلوط نیز گفت: 60 هزار هکتار از جنگلهای استان کهگیلویه دچار آفت خشکیدگی بلوط شده است و متناسب با پولی که اختصاص میدهند با این آفت مبارزه میشود. جهانآرا گفت: اعتبار منابع طبیعی استانها کم است، تعداد قرقبانانی که برای حفاظت از جنگل به کار گرفته میشود با معیارهای جهانی منطبق نیست. در حالی که در دنیا برای 5 تا 7 هزار هکتار جنگل یک قرقبان استخدام میشود، این میزان در استان ما به ازای 30 تا 40 هزار هکتار یک قرقبان است. مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد به احداث سد چرمشیر در این استان اشاره کرد و گفت: با ساخت این سد بیش از 27میلیارد تومان به عرصههای منابع طبیعی استان خسارت وارد میشود. وی گفت: 16 هزار پرونده مربوط به سنوات گذشته درباره تصرف وجود دارد و 75 هکتار از اراضی استان در 5 ماه ابتدای سال جاری خلعید شده است. یکمیلیون و 700 هزار هکتار از مساحت استان کهگیلویه و بویراحمد را اراضی ملی شامل میشود که در این بین یکمیلیون هکتار جنگل و 700 هزار هکتار مراتع دارد. سرانه جنگل در این استان 6/1هکتار است. این رقم در کشور 2/0 هکتار و در دنیا 8/0 هکتار است.
25هزار هکتار از اراضی ملی بادامکاری میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در صورت تامین اعتبار امسال 25هزار هکتار از اراضی ملی بادامکاری میشود. جهانآرا در اینباره اظهار داشت: تاکنون بیش از 26 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی به زیر کشت بادام تلخ رفته است. وی به حضور پررنگ جوامع محلی در کاشت بادام تلخ در اراضی ملی اشاره کرد و گفت: 22هزار هکتار از بادام کاریهای صورت گرفته توسط مردم انجام شده و تنها 4هزار هکتار آن توسط منابع طبیعی استان صورت گرفته است. جهانآرا در ادامه به قوانین دست و پاگیر بانکهای پرداختکننده تسهیلات به عنوان مانعی برای اجرای طرحهای کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: 70 درصد هزینههای کشت را در قالب تسهیلات از بانکها پرداخت میکنیم اما قوانین دست و پاگیر بانکها مانع از این پرداختها میشود. مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد با اعلام این آمار گفت: حفظ و صیانت از جنگلها و مراتع در گرو ایجاد شغل جایگزین برای جنگلنشینان است مادامی که نتوانیم برای جنگلنشینان شغل ایجاد کنیم حفاظت از جنگلها و مراتع کاری دور از انتظار خواهد بود.
سالانه 25 تن آنغوزه در استان تولید میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان بیش از 25 تن شیره آنغوزه تولید میشود. جهانآرا اظهار داشت: در حال حاضر 12 هزار هکتار از اراضی ملی استان به کشت گیاه دارویی آنغوزه اختصاص یافته است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: محصول گیاه دارویی آنغوزه به علت نبود صنایع فرآوری به کشورهای اروپایی، امارات و هند صادر میشود. وی گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی علاوه بر افزایش درآمد روستاییان و بهرهبرداران باعث افزایش پوشش گیاهی مراتع و جنگلهای استان میشود. جهانآرا از وجود 480 گونه گیاهی در استان خبر داد و گفت: به دلیل برداشت سنتی از گیاهان دارویی سود چندانی عاید بهرهبرداران آن نمیشود. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد از کاهش واحدهای دامی در این استان خبر داد و گفت: از 30هزار واحد دامی در سال 68 در حال حاضر این تعداد به 8 هزار واحد دامی کاهش یافته است. وی خاطرنشان کرد: بهرهبرداران روستایی تمایل زیادی به کاشت گیاهان دارویی دارند که در صورت حمایت دولت میتوان در سالهای آینده شاهد افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی به میزان چشمگیری بود.