گروه اجتماعی: تهرانیها تنها تا 40 روز دیگر میتوانند از آخرین ذخایر آب سدهای لار و لتیان برای مصارف خود استفاده کنند. این هشدار جدی است و این بحران شهر تهران را در حالت اضطرار قرار داده است. محسن پیرهادی، عضو شورای شهر تهران با اشاره به گزارشهایی که شرکت آبفای تهران به تازگی ارائه کرده و نشان میدهد ذخیره آبی سدهای لار و لتیان به مهرماه نیز نمیرسد، گفت: به عبارت سادهتر باید بیان کرد که تهرانیها تنها تا 40 روز دیگر میتوانند از آخرین ذخایر آب این سدها برای مصارف خود استفاده کنند. این هشدار جدی است و این بحران شهر تهران را در حالت اضطرار قرار داده است. اگر فکری به حال کمآبی تهران آن هم با جمعیت ساکن 10میلیون نفری نشود، معلوم نیست باید شاهد چه پیشامدی باشیم. پیرهادی تاکید کرد: طبق گزارشی که شرکت آبفای تهران ارائه کرده است؛ نیاز آبی شهر تهران درسال 93، یک میلیارد و 35میلیون مترمکعب است. این در حالی است که هر سال مدیران آبفای تهران با همکاری آب منطقهای از سد لار آب را به لتیان انتقال دادهاند که البته امسال نیز با این مشکلات روبهرو هستند. وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تا امروز 26 میلیون مترمکعب کاهش برداشت آب از سد لتیان وجود داشته است. درحال حاضرحجم آب لتیان به 50 میلیون مترمکعب رسیده، این در حالی است که تا امروز 375 میلیون مترمکعب آب در استان از ابتدای سال تولید شده و کمترین برداشت آب از سد لتیان بوده است. همچنین درحال حاضر سد لار 50 میلیون متر مکعب و سد لتیان 48 میلیون مترمکعب آب دارد.
شهریورماه آغاز بحران بیآبی
وی با بیان اینکه تهرانیها در شهریور ماه با بحران کمبود آب روبهرو میشوند به مهر گفت: بحران کمبود آب میتواند در شرایط کنونی از بحرانهایی مانند سیل و زلزله مدیریت به مراتب سختتری داشته باشد. آب مایه حیات است و تحمل کم آبی برای شهر پرجمعیتی مانند تهران سخت و طاقتفرساست.
مدیریت با کاهش فشار آب
این عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: تا امروز با کاهش فشار آب سعی شده مشکل کم آبی در تهران کنترل شود اما با توجه به مصرف بالای سرانه آب در کشور و بویژه در تهران و احتمال نبود بارش باران در فصل پاییز میتوان به این مساله اشاره کرد که تهران تا شهریور ماه آب دارد و پس از آن با بحران بزرگ بیآبی روبهرو میشود چرا که دیگر امکان برداشت آب از 2 سد لار و لتیان وجود ندارد.
کدام پهنههای تهران بیآبترند
پیرهادی با بیان اینکه نمیتوان پهنههای بحران کم آبی را در تهران مشخص کرد اما به نظر میرسد این بحران در پهنه غرب و جنوب غربی تهران بیشتر است، بیان داشت: اگر پروژه بزرگ آبی منطقه بعثت تا 2 ماه آینده افتتاح شود، بار تصفیهخانه 3 و 4 جنوب شرقی تهران کمترشده و میتوان آب را به غرب تهران انتقال داد اما باید به این موضوع نیز اشاره کرد که شمال شرق تهران نیز با مشکل بزرگ کم آبی روبهرو خواهد شد.
احتمال جیرهبندی آب
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات امسال در شهر تهران کمآبی است، تصریح کرد: اگر صرفهجویی 25 درصدی نداشته باشیم دچار جیرهبندی آب و مشکلات خواهیم شد. همه باید دست به دست هم بدهیم تا از این بحران خارج شویم. پیرهادی با اشاره به اینکه 3 میلیون و 800 هزار مشترک آب در تهران داریم، تصریح کرد: از این تعداد 400 هزار مشترک غیرمسکونی و 3میلیون و 400 هزار مشترک مسکونی هستند. از میان مشترکان مسکونی 2 میلیون و 700 هزار نفر زیر 20میلیون مترمکعب یا همان حد استاندارد مصرف دارند این در حالی است که 700هزار نفر بیش از حد استاندارد و تا 42 درصد آب تهران را مصرف میکنند.
کمتوجهی سازمانهای مسؤول بهبیآبی
وی با اشاره به مشکلات آبی شهروندان مناطق 18 و 19 تهران، گفت: کم توجهی سازمانهای مسؤول در قبال تامین آب در برخی مناطق و محلههای شهر تهران باعث شده شهروندان ساکن در این محلهها که از اقشار کمدرآمد و ضعیف هستند با مشکل مواجه باشند. نمونه آن نیز محله خلیج فارس شمالی در منطقه 18 تهران است که با مشکل قطع مکرر آب و برق دست به گریبان هستند.
فرسودگی 30درصدی شبکه آبرسانی
پیرهادی با بیان اینکه 30 درصد شبکه آبرسانی پایتخت فرسوده است، یادآرو شد: مشکل فرسودگی شبکه آبرسانی پایتخت را میتوان حاکمیتی حل کرد و دولت، مجلس و شهرداری با کمک هم تجهیزات آبرسانی را نوسازی کنند.