مدیر کل نظارت وزارت بهداشت مطرح کرد
نصف شدن سرانه مصرف شیر
هر فرد باید در طول سال بیش از ۱۰۰ لیتر شیر مصرف کند در حالی که این میزان در کشور به طور متوسط زیر ۶۰ لیتر است. هدایت حسینی، مدیر کل نظارت بر غذای وزارت بهداشت با بیان این مطلب به فارس گفت: متأسفانه سرانه مصرف شیر در کشور ما بسیار پایین است و این یکی از نگرانیهای وزارت بهداشت است که در اردیبهشت امسال در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور رئیس جمهوری نیز مطرح شد. وی افزود: سرانه مصرف شیر هر فرد در سال باید بالای ۱۰۰ لیتر باشد اما این میزان برای هر ایرانی کمتر از ۶۰ لیتر است بنابراین نباید کاری کنیم که سرانه مصرف شیر در کشور پایین بیاید بلکه براساس مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار است اقداماتی انجام شود که سرانه مصرف شیر در کشور بالا برود. به گفته مدیر کل نظارت بر غذای وزارت بهداشت، برای افزایش سرانه مصرف شیر هم باید فرهنگسازی صورت بگیرد تا مردم شیر را در سبد غذایی روزانهشان قرار دهند و هم باید فراهمآوری و دسترسی مردم به شیر سالم و با قیمت مناسب وجود داشته باشد. حسینی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مصوب شد، توزیع شیر رایگان در مدارس برای دانشآموزان بود، اقدام دیگر تأمین یارانه برای شیر است تا شیر ارزان و سالم در اختیار مردم قرار بگیرد. مدیر کل نظارت بر غذای وزارت بهداشت اظهار داشت: شیرهایی که اکنون در بازار هستند مورد تایید وزارت بهداشت است و مشکلی ندارند و سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر کیفیت شیرهای موجود در بازار نظارت دارد و هر زمان محصولی دارای مشکل باشد به سرعت از بازار جمع میشود.
سخنگوی فراکسیون گردشگری مجلس انتقاد کرد
صنایعدستی آخرین اولویت میراث فرهنگی
متأسفانه توجه به صنایعدستی در سازمان میراث فرهنگی در رده آخر است در حالی که در گذشته این حوزه دارای سازمان مستقل بود. ایرج ندیمی، سخنگوی فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی درباره وضعیت صنایعدستی کشور اظهار داشت: موضوع اول درباره صنایعدستی ترددهای بینالمللی است که بالاخره بخشی از خریداران آنها خارجیها بودند که باید این مشکل حل شود و این خریداران خارجی دوباره بازار خود را در ایران پیدا کنند. وی با بیان اینکه مشکل دوم صنایعدستی کشور قدرت خرید داخلی است که خریداران داخل کشور هم باید سهمی برای میراث و تاریخ و فرهنگ و هنر هنرمندان ایرانی بپردازند به تسنیم گفت: موضوع دیگر تبلیغ است که بخشی از آن به رسانهها و شناساندن صنایعدستی به مردم مربوط میشود. سخنگوی فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات صنایعدستی کشور مربوط به ترویج است، اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر بخش عمدهای از صنایعدستی ایران محدود به چند شهرستان شده است که این باید به کل استانهای کشور تعمیم یابد و توسعه ملی دهیم. ندیمی یادآور شد: موضوع دیگر ترجیح است به این معنا که در سازمان میراث فرهنگی بیشتر روی گردشگری و پس از آن میراث فرهنگی و بعد از آن به صنایعدستی توجه میشود در حالی که در گذشته صنایعدستی یک سازمان مستقل داشت اما در حال حاضر زیرمجموعه گردشگری و میراث فرهنگی قرار گرفته است.