لاریجانی در نامهای به روحانی:
خرید خودروی خارجی توسط نهاد ریاستجمهوری مغایر قانون است
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور خرید خودروی خارجی توسط نهاد ریاستجمهوری را مغایر قانون دانست. به گزارش تسنیم، متن نامه لاریجانی به روحانی به شرح زیر است:
حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
بازگشت به رونوشت تصویب نامه هیأت محترم وزیران به شماره 40350/ت50541 هـ مـورخ 15/4/1393، مـوضـوع: «خرید خودرو توسـط نهاد ریاستجمهوری»، متعـاقب بررسـیها و اعلام نظر مقدماتی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و مستنداً به صـدر ماده واحده و تبصـره 4 الحاقی به «قـانون نحوه اجرای اصـول هشـتاد و پنجم (85) و یکصد و سی و هشتم (138) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده 10 آییننامه اجرایی آن، مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ میگردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانون، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغیالاثر خواهد بود. «نظر به بنـد «الف» مـاده 30 قانون تنظیم بخشـی از مقـررات مالی دولت - مصوب 1380- ناظر به مجاز بودن دستگاههای اجرایی به خرید خودروهای سواری تولید داخل و توجهاً به تبصره ذیل بند «الف» همین ماده که به موجب آن، صرفاً نیروی انتظامی و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مستثنی از شمول ممنوعیت خرید خودروی سواری خارجی بوده و نهاد ریاستجمهوری، مشمول مستثنیات شمارششده در قانون نمیباشد، بنابراین، متن مصوبه و مشخصات خودروهای مندرج در جدول مربوط، تا آنجا که ناظر به امکان خرید خودروهای سواری خارجی توسط نهاد ریاستجمهوری میباشد، مغایر با قانون است.»
رئیس مجلس شورای اسلامی
علی لاریجانی
استیضاح فرجیدانا برخاسته از متن نمایندگان بود
محمدصالح جوکار، عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس درباره استیضاح رضا فرجیدانا با بیان اینکه متأسفانه برخی رسانههای اصلاحطلب در این ماجرا بداخلاقی کردند به تسنیم گفت: آنها باید در رفتار و مشی خود تجدیدنظر کنند. این مشی و رفتار هیچگونه توجیهی ندارد و جایگاه آنها را پایین میآورد. استفاده از پول بیتالمال در راستای ایجاد اختلاف و تهمت و افترا زدن، کار صوابی نیست. بهتر بود بدون فضاسازی و همراه شدن با رسانههای بیگانه، اجازه میدادند استیضاح در یک فضای منطقی مطرح شود تا نتیجه مطلوب به دست آید. عضو کمیسیون امنیتملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه برخوردهای تخریبگرانه، به استیضاح سرعت بخشید، خاطرنشان کرد: آقای وزیر میتوانست یک ماه پیش به تعهدات خود عمل کند و اجازه ندهد این مسأله مطرح شود. نمایندگان با کسی پدرکشتگی ندارند و فقط بهدنبال تحقق سیاستهای نظام هستند. مجلس برای دولت ریلگذاری میکند تا دولت بتواند برنامههای خود را پیش ببرد. جوکار با بیان اینکه مجلس نهم، مجلسی یکپارچه است، ادامه داد: وقتی مجلس در موضوعی به نتیجه رسید، بر آن اساس عمل خواهد کرد؛ نه جناحبازی در کار است و نه سیاسیکاری. استیضاح برخاسته از متن نمایندگان بود. برخی رسانهها، افراد و فراکسیونها بهدنبال این بودند که استیضاح را سیاسی و جناحی معرفی کنند، اما این مساله واقعیت نداشت و استیضاح بهخوبی انجام شد و رأی بالایی هم آورد.