اعلام خطوط قرمز نخست‌وزیر ارمنستان در آستانه مذاکرات سه‌جانبه با رؤسای‌جمهوری روسیه و آذربایجان
پاشینیان: دالان زنگزور هرگز بررسی نمی‌شود!
نخست‌وزیر ارمنستان با مردود دانستن قاطعانه طرح باکو و آنکارا در رابطه با کریدور (دالان) زنگزور، عملا در آستانه مذاکرات سه‌جانبه با رؤسای‌جمهوری روسیه و آذربایجان، آب پاکی را روی دست الهام علی‌‌اف ریخت. نیکول پاشینیان سه‌شنبه در جریان یک کنفرانس برخط، ضمن محکوم کردن ادعاهای ارضی باکو درباره عبور دالان موسوم به زنگزور از استان سیونیک در جنوب ارمنستان به موازات مرز با ایران برای اتصال خاک آذربایجان به منطقه نخجوان، سیاست‌های دولت الهام علی‌اف را بر مبنای تجاوز مستمر به قلمروی ارمنستان خواند و خواهان رسیدگی به این مساله در جامعه بین‌المللی شد. 
به گزارش روزنامه ارمنی آسبارز، پاشینیان درباره ادعاهای ارضی باکو گفت: «(جمهوری) آذربایجان ظاهرا ادعاهای ارضی درباره قلمرو ارمنستان مطرح می‌کند. دالان زنگزور یعنی چه؟ زنگزور شرقی یعنی چه؟ چه کسی این اصطلاحات را ابداع کرده است و معنی آن چیست؟»
نخست‌وزیر ارمنستان گفت با توجه به اینکه کشورش 30 سال است تحت محاصره ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد، «شاید بیشتر علاقه‌مند به باز کردن ارتباطات منطقه‌ای باشد» با این حال از نظر او «باکو دستور کار دالان زنگزور را مطرح کرده تا روند گشایش ارتباطات منطقه‌ای را به طور کلی متوقف کند».
 نخست‌وزیر ارمنستان سپس توضیح داد: «ما بارها گفته‌ایم و تکرار می‌کنیم درباره هیچ موضوعی در قالب منطق کریدور بحث نمی‌کنیم، البته این به مفهوم این نیست که ما دستور کار گشایش ارتباطات منطقه‌ای را رد می‌کنیم».
رئیس دولت ارمنستان در ادامه از جامعه بین‌الملل خواست لفاظی‌های خصمانه الهام علی‌اف را در قالب «اوباشگری بین‌المللی» جدی بگیرد و گفت: «[جمهوری] آذربایجان همیشه یک سیاست تهاجمی را دنبال کرده است و وظیفه ما این است با استفاده از همه اهرم‌های بین‌المللی جلوی سیاست تهاجمی آذربایجان را بگیریم. در مجموع، هیچ‌ تغییری در 15 سال گذشته در سیاست [جمهوری] آذربایجان به وجود نیامده است و بعد از جنگ تهاجمی‌تر شده است. ما باید از تهاجم آذربایجان علیه خود این کشور استفاده کنیم». 
به عبارت دیگر ایروان نیز نظیر تهران، بر این باور است دالان زنگزور طرحی در جهت مطامع کشورهای بیگانه خارج از منطقه قفقاز و غرب آسیاست که به باکو به عنوان متحد اسرائیل و آمریکا و انگلیس و همین‌طور ترکیه به عنوان عضو ناتو تحمیل شده است. 
پاشینیان همچنین اعلام کرد اگر در جریان نشست آتی با علی‌اف و پوتین توافقی شکل گیرد، سندی خواهد بود که بیانگر قصد ایجاد کمیسیونی برای آغاز تعیین مرزها بین ۲ کشور است. منطقه آرتساخ در قره‌باغ اشغالی که هنوز بخش شمالی آن دست نیروهای خودمختار ارمنی باقی مانده، همچنان محل اختلاف ۲ کشور است. 
پاشینیان هفته گذشته اعلام کرده بود پیشنهادهای جدید ارائه شده از سوی مسکو درباره تعیین مرزها تفاوت چندانی با قبل ندارد. 
شکست ارمنستان از ارتش باکو در جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی به توافق آتش‌بس به تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۹ به امضای پاشینیان، علی‌اف و پوتین انجامید و روسیه به عنوان میانجی این توافق معرفی شد. با این حال نیروهای باکو تحت حمایت تسلیحاتی و مستشاری رژیم صهیونیستی، ترکیه و ناتو در هفته‌های اخیر تهاجمات جدیدی را در نقض این توافقنامه آغاز کرده‌اند.