در پاسخ به «وطن‌امروز» درباره چگونگی توسعه خدمات الکترونیک قضایی مطرح شد
راه‌اندازی خدمات جهادی قوه ‌قضائیه در مناطق محروم
خدمات جهادی قوه‌قضائیه در مناطق محروم راه‌اندازی می‌شود. محمد کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در نشستی خبری گفت: در قوه قضائیه با استفاده از فناوری‌های نوین، محدودیت زمانی و مکانی از بین رفته است و در ۲۴ ساعت روز و همه روز هفته پاسخگوی کاربران هستیم. برای نخستین‌بار حتی ایرانیان خارج از کشور می‌توانند ۲۴ ساعته به صورت الکترونیک از ابلاغیه خود مطلع شوند. وی در ادامه افزود: سال گذشته ۲۲۵ هزار جلسه الکترونیکی داشتیم و هم‌اکنون زندانیان به صورت الکترونیکی می‌توانند با خانواده‌های خود ملاقات کنند. همچنین گواهی عدم سوء‌پیشینه به راحتی در ۲ روز کاری صادر می‌شود، طوری که سال گذشته ۲ میلیون گواهی عدم سوءپیشینه صادر کردیم. کاظمی‌فرد در ادامه اظهار داشت: ارجاع پرونده به قضات و کارمندان نیز تا پایان سال به صورت هوشمند انجام خواهد شد. وی درباره استفاده از پابند الکترونیک نیز گفت: سال ۱۴۰۰ حدود ۶۹۰۰ نفر از زندانیان از پابند الکترونیک استفاده کردند، البته هم‌اکنون ۱۴ هزار نفر در رابطه با بحث محکومیت‌شان از این ابزار استفاده می‌کنند. وی ادامه داد: در ۱۵ استان کشور در دفاتر خدمات الکترونیک این امکان فراهم شده که خانواده زندانی با زندانی به صورت الکترونیکی ملاقات کنند. 
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌ قضائیه در پاسخ به سؤال خبرنگار «وطن امروز» درباره توسعه خدمات الکترونیک قضایی، با بیان اینکه درصدد افزایش میزان دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی هستیم و هم‌اکنون 1100 دفتر در سطح کشور خدمات الکترونیکی به مردم ارائه می‌کنند، افزود: بحث ارائه خدمات جهادی الکترونیکی در مناطق محروم فاقد خدمات قضایی در دستور کار قرار دارد تا بتوان در جای جای ایران خدمات قضایی را به مردم ارائه کرد، البته این خدمات برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد و بهزیستی) رایگان است. 
وی درباره شهادت‌فروشی در دادگاه‌ها نیز گفت: سامانه‌ای در اختیار قضات قرار داده‌ایم تا پرونده‌هایی که شهادت داده شده است در آنجا ثبت ‌شود. ما در ادامه تعداد را بررسی می‌کنیم و وقتی قاضی کد ملی شخص را می‌زند، می‌گوییم که چند بار شهادت داده است. بنابراین حدود ۸ هزار نفر از کسانی را که بیش از ۳ بار در طول یک سال شهادت دادند شناسایی کردیم؛ نه اینکه این افراد حرفه‌ای‌ هستند ولی این امر به قضات کمک می‌کند تا بدانند این شخص بیش از ۳ بار در سال شهادت داده است. کاظمی‌فرد ضمن بیان رونمایی پنجره واحد قوه‌ قضائیه در هفته جاری گفت: یکی از چالش‌های مردم این است که در یک نقطه باید به تمام خدمات قضایی دسترسی یابند. در این پنجره تمام خدماتی که قوه‌ قضائیه به صورت الکترونیک به مردم ارائه می‌دهد ۲۰ خدمت است که البته در آینده این خدمات افزایش خواهد یافت. وی در ادامه گفت: همچنین بانک‌ مجرمان متواری و محکومان مالی را آماده کرده‌ایم و در اختیار دستگاه‌های مربوط می‌گذاریم، این در حالی است که بانک‌ مرکزی نیز در این زمینه اقدامات خوبی داشته است. وی درباره ممنوع‌الخروجی افراد نیز گفت: هر ممنوع‌الخروجی‌ای که توسط قوه ‌قضائیه انجام شود، پیامک ممنوع‌الخروجی آن به فرد نیز ارسال می‌شود و در پنجره واحد، امکان استعلام ممنوع‌الخروجی را هم می‌گذاریم. وی درباره سامانه سامع (درگاه یکپارچه ارتباطات مردمی قوه قضائیه) هم گفت: این سامانه برای ارتباط مردم با قوه‌ قضائیه ایجاد شده و اگر مردم انتقاد، اعتراض و درخواست ملاقاتی دارند، می‌توانند به این سامانه رجوع کنند و در آنجا این کارها انجام می‌شود.