دور دنیا
روند افزایشی عصبانیت و نگرانی آمریکایی‌ها از انتخابات کنگره
نظرسنجی جدید «هیل» نشان می‌دهد نزدیک به نیمی از آمریکایی‌ها از هر دو حزب اصلی این کشور، از انتخابات میان دوره‌ای کنگره در سال ۲۰۲۲ «عصبانی» هستند. تارنمای هیل نوشت: دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به نسبت‌های نزدیک به هم در ابراز احساسات خود درباره انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر گفته‌اند «تا حدی» یا «بسیار زیاد» از این انتخابات خشمگین هستند. نتایج نظرسنجی موسسه افکارسنجی مورنینگ کانسالت نیز که روز سه‌شنبه منتشر شد، حکایت از آن دارد ۴۲ درصد دموکرات‌ها و ۴۱ درصد جمهوری‌خواهان از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره خشمگین هستند. همچنین در نظرسنجی اخیر مورنینگ کانسالت، ۶۱ درصد دموکرات‌ها و ۴۹ درصد جمهوری‌خواهان گفته‌اند تا حدی یا بسیار زیاد «نگران» انتخابات هستند. ۲۸ درصد دموکرات‌ها و ۲۷ درصد جمهوری‌خواهان نیز گفته‌اند نسبت به انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره احساس بی‌تفاوتی می‌کنند. نتایج این نظرسنجی کمتر از ۳ ماه به انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در ۸ نوامبر منتشر شده است و انتظار می‌رود دموکرات‌ها به دلیل کاهش محبوبیت جو بایدن، رئیس‌جمهوری دموکرات آمریکا با دردسر مواجه شوند. گزارش بهبود وضعیت اشتغال در ماه جولای، جمع‌آوری کمک‌های مالی بالا از سوی تعدادی از نامزدهای دموکرات سنا و تصویب قانون کاهش تورم بتازگی شانس دموکرات‌ها را در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره افزایش داده است. 
***
ادامه دردسرهای ترامپ پس از کشف اسناد طبقه‌بندی‌شده توسط اف‌بی‌آی
کارشناسان آمریکایی معتقدند اگر وزارت دادگستری قصد پیگیری حقوقی پرونده ترامپ را داشته باشد، ادعای ترامپ مبنی بر از طبقه‌بندی خارج بودن اسناد کشف شده توسط اف‌بی‌آی، دفاعیه محدودی برای او ایجاد می‌کند. گروهی از کارشناسان در مصاحبه با نشریه هیل اظهار کردند ترامپ مانند هر رئیس‌جمهور دیگری قدرت کافی برای از طبقه‌بندی خارج کردن اسناد را دارد اما این قدرت زیاد این اجازه را به او نخواهد داد تا انبوهی از اسناد ریاست‌جمهوری را در خانه‌اش نگه دارد. این در حالی است که ۲ روز پیش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از اف‌بی‌آی خواست اسنادی را که از عمارتش در فلوریدا برده است، بازگرداند.  
***
کره‌شمالی ۲ موشک کروز آزمایش کرد
منابع ارتش کره‌جنوبی اعلام کردند کره شمالی ۲ موشک کروز را اوایل دیروز (چهارشنبه) به وقت محلی از شهر ساحلی «اونچون» واقع در غرب این کشور به سوی دریا شلیک کرد. به گزارش رویترز، یک منبع ارتش کره‌جنوبی به جزئیاتی درباره ارتفاع یا دامنه ۲ موشک پرتاب شده از سوی کره‌شمالی اشاره نکرد و تنها درباره شلیک ۲ موشک کروز از شهر ساحلی غربی کره شمالی خبر داد. این پرتاب‌های موشکی اندکی پس از آغاز رزمایش مشترک ۴ روزه آمریکا و کره‌جنوبی روز گذشته جهت آمادگی برای آموزش میدانی «اولشی فریدم شیلد» که قرار است از ۲۲ آگوست تا اول سپتامبر انجام شود، اتفاق افتاد. همزمان «یون سوک یول» دیروز در کنفرانس خبری پس از ۱۰۰ روز از شروع ریاست‌جمهوری در کره‌جنوبی، بار دیگر اعلام کرد خواستار تامین کمک اقتصادی به کره شمالی در صورت پایان دادن این کشور به توسعه سلاح‌های هسته‌ای و توافق برای آغاز خلع سلاح اتمی است. 
***
کارزار انتخاباتی «لولا داسیلوا» آغاز شد
لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور اسبق برزیل که با توطئه‌های خارجی مدتی از سیاست در این کشور به حاشیه رانده شده بود، در شهر سائوپائولوی این کشور، کارزار تبلیغاتی خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری رسما آغاز کرد. ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهور راست‌گرای افراطی برزیل و لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رقیب چپ‌گرای او، روز سه‌شنبه کارزار انتخاباتی خود را به ‌طور رسمی آغاز کردند تا دوقطبی‌ترین انتخابات برزیل طی چندین دهه اخیر وارد مرحله‌ای دیگر شود. «خبرگزاری افه» نوشته است لولا داسیلوای 76ساله که 9 سال از رقیب خود بزرگ‌تر است، کارزار انتخاباتی خود را کنار دروازه کارخانه فولکس‌واگن در منطقه صنعتی سائو برناردو کامپوس، حومه سائوپولو آغاز کرد؛ جایی که او در دهه 1970 رهبر اتحادیه کارگری شد و به‌رغم سرکوب حکومت دیکتاتوری آن زمان برزیل برای افزایش دستمزد کارگران مبارزه کرد. بر اساس آخرین نظرسنجی مؤسسه ایپک (Ipec)، «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس‌جمهوری پیشین برزیل با کسب 44 درصد آرا، گزینه اصلی پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوم اکتبر (دهم مهرماه) است. به این ترتیب، داسیلوا به‌عنوان رهبر سابق اتحادیه کارگری برزیل که سکان ریاست‌جمهوری این کشور بین سال‌های 2003 تا 2010 را به ‌عهده داشت، 12 درصد از رقیب خود «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری فعلی برزیل جلوتر است.
***
با کاهش عرضه گاز از روسیه
آلمان تعطیلی ۳ نیروگاه‌ هسته‌ای خود را به تعویق می‌اندازد
در پی کاهش عرضه گاز از سوی روسیه به کشورهای اروپایی، آلمان تعطیلی ۳ نیروگاه هسته‌ای خود را به تعویق می‌اندازد. روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از چند منبع ناشناس دولتی آلمان نوشت دولت اولاف شولتس، صدراعظم آلمان هنوز به صورت رسمی تصمیم به تعویق تعطیلی نیروگاه‌های هسته‌ای خود نگرفته و احتمالا این اقدام به موافقت پارلمان این کشور هم نیاز خواهد داشت. برلین تا زمانی که ارزیابی‌اش از نیازهای خود در حوزه انرژی در هفته‌های آتی تمام نشده، درباره تعطیلی این ۳ نیروگاه اتمی - که آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای فعال آلمان هستند- تصمیم نخواهد گرفت اما با توجه به اینکه در حال حاضر خط لوله انتقال گاز «نورداستریم یک» تنها با ۲۰ درصد ظرفیتش در حال انتقال گاز از روسیه به آلمان است، مقامات آلمانی معتقدند تامین انرژی مورد نیاز آلمان بدون بهره‌گیری از نیروگاه‌های هسته‌ای غیرممکن است.