نرخ تورم انگلیس برای نخستین ‌بار از سال 1982 دورقمی شد و به 10.1 درصد رسید
تورم انگلیس در قله 40 ساله!
گروه اقتصادی: نرخ تورم در انگلیس در ماه جولای برای نخستین‌بار در 40 سال اخیر  به 10.1 درصد رسید. به گزارش «وطن‌امروز» به نقل از «فایننشال‌تایمز»، افزایش تورم در این کشور در حالی رخ داد که نرخ سالانه تورم ماه گذشته در این کشور 9.4 درصد به ثبت رسیده بود و حالا با افزایشی 0.7 درصدی به بیشترین میزان از سال 1982 رسیده است. همچنین نرخ تورم هسته، بدون احتساب قیمت انرژی و مواد غذایی نیز در ماه جولای از انتظارات فراتر رفت و رقم 6.2 درصد را ثبت کرد.
با افزایش گسترده قیمت‌ها در سراسر بریتانیا ماه جولای - که منجر به نرخ تورم بیشتر از سایر کشورهای G7 شد - ارقام روز چهارشنبه وظیفه دشواری را که بانک مرکزی انگلیس برای کاهش تورم با آن مواجه است، نشان داد.
گرانت فیتزنر، اقتصاددان ارشد ONS گفت: «طیف وسیع افزایش قیمت‌ها تورم را دوباره در این ماه افزایش داد». وی خاطرنشان کرد: نان، لبنیات، گوشت و سبزیجات بیشترین سهم را در افزایش تورم داشته‌اند. تورم قیمت مواد غذایی در ماه جولای به 12.7 درصد رسید که بالاترین نرخ در این گروه در بیش از 20 سال گذشته است.
اگرچه این روزها همه اقتصادهای توسعه‌یافته شاهد افزایش تورم بوده‌اند، این تورم در بریتانیا قوی‌تر از سایر کشورهای G7 و سایر کشورهای اروپایی بوده است. این امر نشان‌دهنده استفاده بیشتر این کشور از گاز، رشد شدید مخارج در سال گذشته و رشد پرداخت‌ها در بخش خصوصی به بالای 5 درصد است.
بسیاری از اقتصاددانان روز چهارشنبه گفتند افزایش تورم به سمت بالا - همراه با رشد قوی دستمزدها در ۳ ماهه دوم - عزم بانک مرکزی انگلیس را جزم و این نهاد را تشویق می‌کند تا نرخ بهره را بیشتر و سریع‌تر از پیش افزایش دهد. لوک بارتولومئو، اقتصاددان ارشد در Abrdn، گفت: «با توجه به شدت فشار تورم هسته، ما همچنان انتظار داریم که بانک مرکزی انگلستان در نشست بعدی خود نرخ بهره را 0.5 درصد افزایش دهد».
با توجه به احتمال افزایش نرخ‌ها توسط بانک مرکزی انگلستان، فشارها بر خانوارها در پاییز افزایش می‌یابد، زیرا قیمت‌ انرژی در ماه اکتبر مجددا جهش می‌کند. بانک مرکزی انگلستان انتظار دارد نرخ تورم در ۳ ماهه پایانی سال جاری به بیش از 13 درصد افزایش یابد و در بیشتر سال 2023 بالا بماند.
آمار‌ها و داده‌های اقتصادی انگلیس نشان می‌دهد خانوارهای فقیرتر با نرخ تورم بیشتری نسبت به آنهایی که درآمد بالاتری داشتند، مواجه بودند، زیرا آنها نسبت بیشتری از بودجه خود را صرف انرژی و مواد غذایی کردند که  افزایش قیمت بیشتری را داشتند.
 
* انگلیس در خشک‌ترین جولای 87 سال اخیر!
اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس اعلام کرد کمبود کارگر باعث شده تا در نیمه نخست امسال 75 میلیون دلار از محصولات کشاورزی این کشور از بین برود. بر اساس گزارش اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس، نبود نیروی کار کافی باعث شده تا در نیمه نخست امسال برابر با 60 میلیون پوند معادل 75 میلیون دلار از محصولات کشاورزی این کشور نابود شود. این موسسه می‌گوید: به خاطر نبود نیروی کار کافی برای برداشت تولیدات باغات میوه و صیفی‌جات بدون برداشت مانده و خراب شده‌اند. کشاورزان انگلیسی خواستار اجرای برنامه جذب کارگر فصلی از سوی دولت و حمایت از سرمایه‌گذاری در این حوزه شده‌اند.
بر اساس گزارش اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس، صنعت کشاورزی این کشور غالبا در جذب کارگر با مشکل مواجه است؛ چراکه هم فرصت‌های شغلی در آن فصلی بوده و هم ساعت کاری زیاد و حقوق کمی دارد. خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی هم جذب کارگر برای کشاورزان انگلیسی را پیچیده‌تر کرده است. انگلیس هم‌اکنون خشک‌ترین ماه جولای در 87 سال گذشته را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه می‌کند و همین امر شرایط پیچیده‌تری را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای کشت محصول در زمین‌های کشاورزی این کشور ایجاد کرده است.
کشاورزان انگلیسی پیش‌بینی می‌کنند سال آینده 4.4 درصد تولید کمتری داشته باشند. ارزش کل تولید میوه و صیفی‌جات انگلیس در سال 2020، 3.25 میلیارد دلار بوده است. از دست رفتن محصولات به خاطر نبود کارگر برای برداشت، چشم‌انداز بروز قفسه‌های خالی بیشتر در فروشگاه‌های انگلیس همزمان با بالا رفتن هزینه‌های زندگی برای مردم این کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تقویت کرده است.