اتهام‌زنی به ایران در راستای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی
دکتـــر سیـــدرضا صدرالحسینی*: رژیم صهیونیستی یک غده سرطانی در غرب آسیاست که تلاش می‌کند با ناامن کردن منطقه، امنیت خود را تامین کند. البته اقدامات این رژیم منحوس با پشتوانه آمریکا انجام می‌شود، زیرا یکی از مهم‌ترین وظایف دولت‌های آمریکا از 70 سال قبل تاکنون تامین امنیت و رفاه اقتصادی برای رژیم صهیونیستی است. 
دشمنی این رژیم با جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست و همواره تلاش کرده‌اند با اقدامات خود ایران را در منطقه بدنام کنند. یکی از مسائلی که هفته گذشته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، حمله پهپادی به یک نفتکش اسرائیلی در دریای عمان بود که با اتهام‌زنی علیه ایران اعلام کردند جمهوری اسلامی به بهانه اقداماتی که رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته علیه‌اش انجام داده این حمله را انجام داده است. این اتهام‌زنی در واقع تلاشی برای ایجاد ایران‌هراسی در منطقه بود. 
این در حالی است که همه کسانی که تحولات منطقه را دنبال می‌کنند بخوبی می‌دانند امروز هر اتفاق ناامن‌کننده‌ای که در منطقه غرب آسیا و خلیج‌فارس رخ می‌دهد، یک سر آن رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات‌متحده آمریکاست. 
با این وجود «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، بدون آنکه مستندی برای اثبات ادعای خود داشته باشد، این حمله پهپادی را به ایران نسبت داد که دلیل این رفتار سالیوان را باید در شرایط داخلی رژیم صهیونیستی جست‌وجو کرد. 
 شرایط داخلی رژیم صهیونیستی بعد از برگزاری پنجمین انتخابات متوالی کنست در ۳,۵ سال اخیر، فضایی بسیار شکننده‌ است و انتظار می‌رود تندروهای صهیونیست دست به اقدامات تندی بزنند. به همین دلیل آمریکا تلاش می‌کند نتایج شکننده به دست آمده در رژیم صهیونیستی و اقدامات تندروانه‌ای که می‌تواند جهان اسلام و عرب را علیه آنها بسیج کند به حاشیه براند. 
در واقع اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی برای پرت کردن حواس رسانه‌ها بود که مدتی در ارتباط با نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی در حال قلم‌فرسایی بودند.  قطعا اقدام چندلایه سالیوان برای تحکیم اتهام‌زنی‌هایی است که علیه توانمندی‌های بومی دفاعی جمهوری اسلامی ایران از مدتی قبل با دروغ‌پراکنی علیه جمهوری اسلامی به بهانه واهی استفاده روسیه از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین برای بمباران و کشتن مردم غیرنظامی شروع شده بود.
آمریکا از این اتهام‌زنی 2 هدف را دنبال می‌کند؛  نخست، می‌خواهد در صورت امکان اتهام‌زنی علیه ایران در اوکراین را تحکیم بخشد و دوم، در غیر این صورت، بتواند بررسی‌هایی را که توسط کارشناسان اوکراینی انجام شد و اعلام کردند هیچ یک از قطعات باقیمانده از پهپادها ساخت ایران نیست، به هاله‌ای از ابهام ببرد. 
نباید فراموش کنیم جمهوری اسلامی همان زمان مطرح شدن این اتهام اعلام کرد آمادگی اعزام و حضور مقامات مسؤول در ارتباط با این مساله را با همراهی مقامات نظامی و دفاعی اوکراین برای بررسی تکه‌های باقیمانده از پهپادهای ساقط شده دارد اما اوکراینی‌ها ضمن اتهام‌زنی‌های اولیه، از این موضوع سر باز زدند. با این حال بعد از گذشت مدتی اوکراین اعلام کرد هیچ یک از قطعات به جا مانده از پهپادها ساخت جمهوری اسلامی ایران یا قطعاتی که از طریق کشورهای اروپایی به جمهوری اسلامی رسیده باشد نیست، بلکه اعلام کردند قطعات استفاده شده در پهپادها ساخت آمریکاست. 
به نظر می‌رسد یکی دیگر از دلایل آمریکا برای اتهام‌زنی علیه ایران در کنار اقدامات دیگر که برای فشار به ایران انجام داده است، بهره‌برداری از آن در توافق هسته‌ای است تا بتواند ایران را از مواضع خود عقب براند اما باید به این نکته هم توجه کرد که ایران هیچ‌گاه از توافق سر باز نزده و همواره آماده مذاکره بوده است و در همین هفته‌ها و روزهای اخیر نیز مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمادگی جمهوری اسلامی برای بازگشت به میز مذاکره برای احیای برجام را اعلام کردند. 
 از طرف دیگر باید به این نکته نیز توجه داشت که در مذاکرات مهم‌ترین مؤلفه‌های پذیرش توافق از سوی جمهوری اسلامی ایران -که هیچ‌گاه آن را کنار نگذاشته- تامین منافع ملی است و در ماه‌های اخیر این موضوع را برای چندمین بار اعلام کرده است؛ بنابراین تصور می‌کنند این اتهام‌زنی بتواند بر راهبردهای جمهوری اسلامی برای تأمین منافع مردم تأثیر داشته باشد. 
کارشناس مسائل غرب آسیا *